Preistipp
Prijs tip!
Land

Stellenbosch
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-18%

2022

Chardonnay

Vergelegen, Stellenbosch

Normale prijs: € 17,31

Special Price € 14,11*

0.75l · € 18,81/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Stellenbosch
  • Exquise frisheid met nuances van citrusfruit en eikenhout
  • Perfect bij vis- en zeevruchtengerechten
  • Elegant, complex karakter met een lange afdronk
  • Traditioneel Zuid-Afrikaans wijnmaken met state-of-the-art technologie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    De Wetshof Estate Estate Limestone Hill Chardonnay
    De Wetshof Estate
    Estate Limestone Hill Chardonnay
    € 16,18*
    Mulderbosch Mulderbosch Chardonnay
    Mulderbosch
    Mulderbosch Chardonnay
    € 16,23*
    Boschendal 1685 Chardonnay
    Boschendal
    1685 Chardonnay
    € 12,66*
    De Wetshof Estate De Wetshof Estate Lesca Chardonnay W.O. Robertson
    De Wetshof Estate
    De Wetshof Estate Lesca Chardonnay W.O. Robertson
    € 16,95*
    De Wetshof Estate De Wetshof Estate Bon Vallon Chardonnay W.O. Robertson
    De Wetshof Estate
    De Wetshof Estate Bon Vallon Chardonnay W.O. Robertson
    € 14,19*
Beschreibung

Wijn noot: Chardonnay

Lichtgroen-goud van kleur, presenteert deze single-variietal Chardonnay zich in het glas. Het onthult een complex bouquet met citrustonen, vanille, butterscotch en smaken van tropisch, rijp fruit en een vleugje mineraliteit. Hij maakt indruk met zijn vakkundige balans tussen elegant fruit en goed geïntegreerd hout. De druiven werden direct geperst en de most werd gefermenteerd in gedeeltelijk nieuwe houten vaten. Daarna rijpte hij 6 maanden op de droesem voor hij werd gebotteld.

Awards

Awards für Chardonnay

Decanter: 90+ pts (jaar 13), Platter: 4 sterren (jaar 13), Steven Tanzer: 90 pts (jaar 13), Tim Atkin: 91 pts (jaar 13)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chardonnay

Omdat de Chardonnay van Vergelegen een volle, droge witte wijn is met aroma's van citrus, vanille en boter, past hij goed bij gerechten met een romige en romige textuur en bij gerechten met vis, gevogelte en wit vlees. Hier zijn enkele voorbeeldgerechten: - Geroosterde zalmfilets met een romige citroenbotersaus en groenten ernaast - Kipfilet met een saus van room, witte wijn en knoflook, geserveerd met geroosterde champignons en aardappelpuree - Garnalenrisotto met parmezaan en citroen - Geroosterde kippenbouten met een kruidenbotersaus, geserveerd met ovengroenten - Gnocchi met een romige saus van mascarpone, erwten en spek.

Vergelegen

Vergelegen de wijnmaker achter Chardonnay

Vergelegen is een toonaangevende producent van Zuid-Afrikaanse topwijnen. Gelegen op de zonnige hellingen van Somerset West, in een idyllisch landschap aan de rand van de Stellenbosch Mountains, staat het wijnhuis al sinds de oprichting in de jaren 1700 bekend om zijn uitstekende wijnkwaliteit. De filosofie van Vergelegen is om het natuurlijke karakter van de druiven en het terroir te behouden en tegelijkertijd gebruik te maken van geavanceerde technologie en innovatieve vinificatietechnieken om wijnen van topkwaliteit te produceren. Het wijnhuis werkt strikt volgens biologische en duurzame methoden en zet zich in voor het behoud van de biodiversiteit en de bescherming van het milieu. Vergelegen produceert verschillende wijnlijnen, waaronder rode, witte en mousserende wijnen, en staat wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende selectie bekroonde wijnen. Het team van Vergelegen bestaat uit gepassioneerde wijnmakers, sommeliers en verkoopexperts die samenwerken om van wijn genieten een unieke ervaring te maken. Vergelegen heeft zich niet alleen gevestigd als toonaangevende wijnproducent, maar is ook een populaire bestemming voor wijnliefhebbers om het wijnhuis te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving. Het wijnhuis biedt ook een verscheidenheid aan evenementen en ervaringen, waaronder wijnproeverijen, wijnavonden en culinaire ervaringen. Al met al is Vergelegen een uitstekende en gerenommeerde wijnproducent, die zich onderscheidt door zijn unieke wijnkwaliteit, zijn inzet voor het milieu en duurzaamheid, en zijn uitstekende gastenservice.


Stellenbosch

Stellenbosch het teeltgebied van de Chardonnay

Stellenbosch, gelegen op het zuidelijke puntje van Afrika, is van een onbegrijpelijke schoonheid en koele klimatologische diversiteit, waardoor het een van de meest opwindende wijngebieden ter wereld is. Stellenbosch begroet je met weelderige, glooiende landschappen en adembenemende panorama's; de wijngaarden van Stellenbosch zijn levendig groen, onvergetelijk afgetekend tegen de bodemloze blauwe hemel en torenhoge bergruggen. Het gebied is rijk aan bodems met een hoog kleigehalte en ligt genesteld tussen bergen, wat zorgt voor een uitdagende maar lonende groei voor de wijnstokken. Dankzij de verkoelende zeebries van de Indische en Atlantische Oceaan is deze regio ideaal voor de productie van kwaliteitswijnen. De wijnregio Stellenbosch staat bekend om zijn diverse en expressieve wijnen. Dankzij het microklimaat en de verscheidenheid aan bodemstructuren produceert deze regio zowel prachtige rode als witte wijnen. Cabernet sauvignon en merlot domineren het rode wijnspectrum en betoveren met donker fruit, rijke kruiden en vaak een vleugje munt. Aan de witte wijnkant worden originele, complexe Chenin Blancs met hun energieke zuren en kruidige, tropische fruitsmaken erg gewaardeerd. Voor de avonturiers is Pinotage, een typisch Zuid-Afrikaanse druivensoort, ook interessant. De wijnen vertegenwoordigen vaak een fascinerend samenspel van oude en nieuwe werelden. Ze vallen op door het levendige fruit en de verfrissende zuren van het nieuwe, gecombineerd met de structuur, diepte en complexiteit van het oude. Stellenbosch biedt niet alleen enkele van de beste wijnen van Zuid-Afrika, maar is ook een smeltkroes van culturen met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1679. Wijnliefhebbers en geschiedenisfanaten kunnen genieten van de historische wijnmakerijen met hun prachtige Kaaps-Hollandse architectuur en zich verliezen in de warme gastvrijheid van de wijnmakers en de lokale bevolking.



Chardonnay wordt geproduceerd door Vergelegen in het teeltgebied Stellenbosch in .
Als je Chardonnay lekker vond, vind je de andere wijnen van Vergelegen misschien ook lekker.
Vergelegen en Chardonnay zijn afkomstig van Stellenbosch.

Details

Extra informatie: Chardonnay

Naam Chardonnay
Wijnbouwgebied Stellenbosch
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Chardonnay: 100%
Wijnverwerking De druiven werden direct geperst en de most werd gefermenteerd in gedeeltelijk nieuwe houten vaten. Daar werd het vervolgens 6 maanden op de droesem bewaard voordat het werd gebotteld.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur 10.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinland Ariane Abayan GmbH & Co. KG, Erikastraße 67, 20251 Hamburg
Wijnmaker Vergelegen

UVP
€ 17,31
€ 14,11*
0.75l·€ 18,81/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vergelegen

    Vergelegen Cabernet Sauvignon Merlot
    Vergelegen
    Cabernet Sauvignon Merlot
    € 14,19*
    Vergelegen Vergelegen Flagship Red
    Vergelegen
    Vergelegen Flagship Red
    € 44,72*
    Vergelegen Merlot
    Vergelegen
    Merlot
    € 24,51*
    Vergelegen Vergelegen V
    Vergelegen
    Vergelegen V
    € 92,02*
    Vergelegen Chardonnay
    Vergelegen
    Chardonnay
    € 14,11*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD