Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Burgund
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-19%

2022

Chablis Le Classique AOP

Pascal Bouchard, Burgund

Normale prijs: € 25,18

Special Price € 20,32*

0.75l · € 27,09/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit de gerenommeerde teeltregio Bourgondië, Frankrijk.
  • Gekenmerkt door minerale tonen met subtiele citrusaroma's.
  • Perfecte begeleider van zeevruchten, visgerechten en wit vlees.
  • Gemaakt van 100% Chardonnay druiven.
  • Verrukt door zijn evenwicht tussen frisheid en complexiteit.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Henri Delagrange et fils Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay AOC
    Domaine Henri Delagrange et fils
    Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay AOC
    € 22,95*
    Olivier Tricon Chablis AC Bourgogne
    Olivier Tricon
    Chablis AC Bourgogne
    € 18,25*
    Domaine Laroche Laroche Bourgogne Chardonnay
    Domaine Laroche
    Laroche Bourgogne Chardonnay
    € 16,06*
    Joseph Drouhin Bourgogne Chardonnay Laforêt AC
    Joseph Drouhin
    Bourgogne Chardonnay Laforêt AC
    € 23,00*
    Louis Jadot Bourgogne Blanc Chardonnay
    Louis Jadot
    Bourgogne Blanc Chardonnay
    € 24,71*
Beschreibung

Wijn noot: Chablis Le Classique AOP

Kleur: lichtgeel. Typische Chablis-smaak! Geeft het fruitige karakter van de Chardonnay druif perfect weer, de zuurgraad is fijn, gedragen door aroma's van groene appel en citrus, in de mond een fijn fruit en wat witte bloemen, licht zilte mineraliteit in de afdronk. Aan het begin van de 20e eeuw was Cléophas Tremblay een van de eersten die geloofde in het grote potentieel en de succesvolle toekomst van Chablis. In vele jaren van hard werken bouwde hij zijn eigen wijngaard op met 3,5 hectare. Zijn zoon leidt de wijnmakerij nog steeds met veel succes. Wanneer zijn twee dochters het domein erven, beslaat de wijngaard al 25 hectare. Joëlle Tremblay erft de helft van het familielandgoed en blijft het samen met haar man Pascal Bouchard runnen. Hij bezit ook enkele wijngaarden in Chablis. Samen bouwden ze in de jaren 80 een uitstekend wijndomein op. De twee zonen van Pascal en Joëlle hebben zich ook ingezet voor het familiebedrijf en ondersteunen hun ouders. Onder leiding van Romain, de oudste van de zonen, worden de wijngaarden omgeschakeld naar biologische wijnbouw. Er worden geen kunstmatige pesticiden en alleen puur biologische meststoffen gebruikt. In de komende jaren moet de biologische certificering worden behaald.
Hun uitgangspunt: Traditie behouden. Hun geheim: perfecte kennis van het terroir van Chablis. Het resultaat: eersteklas wijnen.

Awards

Awards für Chablis Le Classique AOP

Robert Parker / The Wine Advocate: 89 punten

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chablis Le Classique AOP

Omdat de Chablis Le Classique AOP van Pascal Bouchard een droge, krachtige en minerale wijn is, past hij goed bij gerechten zoals oesters, mosselen, zeevruchten, vis, gevogelte, wit vlees en geroosterde groenten. Geitenkaas en andere milde tot pittige kazen passen ook goed bij deze wijn.

Pascal Bouchard

Pascal Bouchard de wijnmaker achter Chablis Le Classique AOP

Pascal Bouchard is een wijnmaker uit het prachtige Bourgondië in Frankrijk. Met zijn passie voor wijnmaken en diep respect voor de natuur is hij erin geslaagd om een aantal van de beste wijnen in de regio te creëren. Bouchard runt zijn wijnmakerij volgens de principes van duurzaamheid en biologische landbouw. Hij vertrouwt op biodynamische praktijken en nauwgezette handenarbeid in de wijngaard en de kelder, wat resulteert in zeer aromatische wijnen met een indrukwekkende complexiteit en balans. Van fruitige witte wijnen tot krachtige rode wijnen, het assortiment van Pascal Bouchard biedt een grote verscheidenheid aan smaken. Hij staat vooral bekend om zijn Chardonnay wijnen, die indruk maken met unieke minerale aroma's en een subtiele frisheid. Voor Bouchard is wijnmaken een kunst die hij onder de knie heeft. Hij weet hoe hij het beste uit de kenmerken van elk oogstjaar en terroir kan halen om wijnen te creëren die niet alleen heerlijk zijn, maar ook de geschiedenis en cultuur van de regio weerspiegelen. Als je op zoek bent naar een wijn die je gehemelte prikkelt en je zintuigen prikkelt, dan moet je zeker de wijnen van Pascal Bouchard proberen.


Burgund

Burgund het teeltgebied van de Chablis Le Classique AOP

Bourgondië, of Bourgogne zoals het in zijn thuisland wordt genoemd, is een waar juweeltje onder de erkende wijnbouwgebieden ter wereld. Gelegen in de glooiende heuvels en valleien van Oost-Frankrijk, is het een magische plek die wijnen produceert met een ongelooflijke diepte, complexiteit en uniciteit. De belangrijkste gebruikte druivensoorten, Chardonnay en Pinot Noir, zijn misschien wel de bekendste gaven van Bourgondië, maar de diversiteit reikt veel verder dan deze twee soorten. Van frisse Aligotés tot rijke, volle Pinot Gris, Bourgondië biedt wijnen voor elke voorkeur en gelegenheid. Verdeeld in vier belangrijke teeltgebieden - Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise en Mâconnais - put Bourgondië uit een terroir dat divers maar harmonieus is. De kalkhoudende leem van Chablis produceert knisperende, mineraalrijke witte wijnen, terwijl het klei- en kalksteenterroir van de Côte d'Or wijnen van grote finesse en elegantie produceert. De Côte de Nuits in het noorden van de Côte d'Or is wereldberoemd om zijn krachtige, kenmerkende en aromatische rode wijnen gemaakt van pinot noir, terwijl de zuidelijke Côte de Beaune beter bekend staat om zijn uitstekende productie van witte wijnen gemaakt van chardonnay. In de Côte Chalonnaise en Mâconnais zorgt een andere bodemsamenstelling voor eerder lichte, fruitige wijnen die vaak iets minder duur zijn zonder aan kwaliteit in te boeten. Een van de parels van Bourgondië, de beroemde Pouilly-Fuissé, komt uit deze regio. De heerlijke wijnen van Bourgondië zijn een fascinerende weerspiegeling van hun oorsprong. Elke wijngaard, elk perceel, zelfs elke individuele wijnstok produceert wijnen met een eigen karakter en subtiele nuances. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Bourgogne wijnen een reis waard zijn, een reis naar een wereld van exquise smaken en fascinerende tradities.



Chablis Le Classique AOP wordt geproduceerd door Pascal Bouchard in het teeltgebied Burgund in Frankrijk.
Als je Chablis Le Classique AOP lekker vond, vind je de andere wijnen van Pascal Bouchard misschien ook lekker.
Pascal Bouchard en Chablis Le Classique AOP zijn afkomstig van Burgund.

Details

Extra informatie: Chablis Le Classique AOP

Naam Chablis Le Classique AOP
Wijnbouwgebied Burgund
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.50
Druivensoorten Chardonnay
Serveertemperatuur 10°C-12°C°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Pascal Bouchard SAS, 3 Rue du Pressoir, 89800 Chablis, Frankreich
Wijnmaker Pascal Bouchard

UVP
€ 25,18
€ 20,32*
0.75l·€ 27,09/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pascal Bouchard

    Pascal Bouchard Chablis Le Classique AOP
    Pascal Bouchard
    Chablis Le Classique AOP
    € 20,32*
    Pascal Bouchard Chablis 1er Cru Fourchaume
    Pascal Bouchard
    Chablis 1er Cru Fourchaume 'Les Vieilles Vigne AOP
    € 38,52*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD