Land
Oostenrijk
Weinviertel
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2020

#BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter

Helenental Kellerei, Weinviertel

Normale prijs: € 10,62

Special Price € 9,65*

1.00l · € 9,65/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende rode wijn uit het Weinviertel, Oostenrijk.
  • Intense aroma's van rood fruit en kruiden
  • Karakteristieke smaak van Blauer Zweigelt
  • Perfect bij vleesgerechten of sterke kaas
  • Geproduceerd door de gerenommeerde Helenental Winery

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Markowitsch Zweigelt Landwein aus Österreich (1,0l)
    Markowitsch
    Zweigelt Landwein aus Österreich (1,0l)
    € 9,83*
    Veit Zweigelt Landwein (1,0l)
    Veit
    Zweigelt Landwein (1,0l)
    € 8,85*
    Münzenrieder Zweigelt Liter Landwein Münzenrieder 1,0
    Münzenrieder
    Zweigelt Liter Landwein Münzenrieder 1,0
    € 8,96*
    Aigner Zweigelt Burgenland QUW Ein Liter Wein 1,0
    Aigner
    Zweigelt Burgenland QUW Ein Liter Wein 1,0
    € 7,41*
Beschreibung

Wijn noot: #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter

Kersenrode kleur met violette reflecties. In de mond zorgt een fijn spel van aroma's van zure kersen en donkere bosbessen, kruidige toetsen, sappigheid en frisheid voor een evenwichtige en harmonieuze smaakindruk. Helenentalkellerei Röschitz ligt in de schilderachtige regio Weinviertel, een weids, heuvelachtig landschap met zonovergoten wijngaarden, een droog klimaat en kruidige lucht. Manfred Bannert en Walther Schnopfhagen volgden hun passie en wilden wijnen produceren volgens hun ideeën. Ze moeten het landschap waarin ze ontstaan weerspiegelen met lichtheid en een aangename frisheid. Het resultaat zijn wijnen met verbluffende aroma's, heerlijke kruidigheid, vrolijke fruitigheid en een typisch Oostenrijks karakter.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter

past heel goed bij donker vlees en kaas

Helenental Kellerei

Helenental Kellerei de wijnmaker achter #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter

De wijnboeren van Helenental Kellerei in het Weinviertel zijn toegewijd aan de kunst van het wijnmaken. Alleen rijpe en zorgvuldig geselecteerde druiven worden gebruikt om volledig genot te garanderen. De wijnen worden gekenmerkt door hun frisheid, fruitigheid en nuchtere herkomst. De Helenental Winery hecht veel belang aan duurzaamheid en voert haar wijnproductie uit met speciale aandacht voor het milieu. Gelegen in het schilderachtige landschap van het Weinviertel wordt hier echt handwerk verricht. Overtuig jezelf van de buitengewone kwaliteit van de wijnen en laat je inspireren door de warme sfeer van de wijnbouwfamilie. Bezoek de Helenental Winery voor een onvergetelijke wijnervaring en neem een stukje van het Weinviertel mee naar huis.


Weinviertel

Weinviertel het teeltgebied van de #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter

Het Weinviertel is niet alleen het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk, het is ook een van de oudste en historisch belangrijkste in zijn soort. Dit idyllische gebied ligt in het noordoosten van het land en de gevarieerde geografie en het gunstige microklimaat vormen de perfecte voedingsbodem voor een breed scala aan druivensoorten. De ster van het Weinviertel is ongetwijfeld Grüner Veltliner, een Oostenrijkse druivensoort waarvan de wijnen worden gekenmerkt door hun kenmerkende Pfefferl - de typische peperige smaak. De bodems, die variëren van löss over leisteen tot kalksteen, geven deze wijnen een prachtige mineraliteit en structuur. De afgelopen jaren heeft het Weinviertel ook indruk gemaakt met andere druivenrassen, zoals riesling, sauvignon blanc en chardonnay. Elk van deze wijnen weerspiegelt op unieke wijze het terroir van de regio en biedt een aromatische verscheidenheid aan fruittonen. En ondanks de opmerkelijke omvang en diversiteit van de regio wordt het Weinviertel gekenmerkt door een sterke gemeenschap en een diep engagement voor de wijncultuur. Veel van de wijnmakerijen hier zijn familiebedrijven die al generaties lang worden voortgezet. Deze wijnmakers besteden niet alleen aandacht aan de kwaliteit van hun wijnen, maar ook aan duurzaamheid en de bescherming van hun unieke terroir. Als sommelier waardeer ik het Weinviertel om zijn vermogen om uitstekende wijnen te produceren die zowel aan de traditionele als aan de moderne eisen van wijnliefhebbers voldoen. De wijnen maken indruk met hun authentieke karakter en uitstekende kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een frisse, lichte witte wijn voor een aperitief, een elegante, complexe rode wijn voor het hoofdgerecht of een zoete, intense dessertwijn - het Weinviertel heeft de juiste wijn voor elke gelegenheid en elke smaak.



#BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter wordt geproduceerd door Helenental Kellerei in het teeltgebied Weinviertel in Oostenrijk.
Als je #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter lekker vond, vind je de andere wijnen van Helenental Kellerei misschien ook lekker.
Helenental Kellerei en #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter zijn afkomstig van Weinviertel.

Details

Extra informatie: #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter

Naam #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter
Wijnbouwgebied Weinviertel
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.00
Druivensoorten Blauer Zweigelt
Serveertemperatuur 14°C-15°C°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Helenental-Kellerei, Helenental 1, 3743 Röschitz, Österreich
Wijnmaker Helenental Kellerei

UVP
€ 10,62
€ 9,65*
1.00l·€ 9,65/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Helenental Kellerei

    Helenental Kellerei #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter
    Helenental Kellerei
    #BZLTAT Blauer Zweigelt - Liter
    € 9,65*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD