Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Brunello di Montalcino DOCG Piaggione

Salicutti, Toscane

Normale prijs: € 113,93

Special Price € 103,64*

0.75l · € 138,19/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Eersteklas rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek.
  • Productkwaliteit: DOCG, hoogste Italiaanse wijnkwaliteitsniveau
  • Krachtige en elegante aroma's door zorgvuldige rijping
  • Perfect om van te genieten bij speciale gelegenheden
  • Complexe en kenmerkende smaak met een nobele afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Valdicava Brunello di Montalcino GP
    Valdicava
    Brunello di Montalcino GP
    € 104,80*
    Capanna Brunello di Montalcino Riserva Brunello di Montalcino DOCG
    Capanna
    Brunello di Montalcino Riserva Brunello di Montalcino DOCG
    € 103,11*
    Salicutti Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
    Salicutti
    Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
    € 103,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG
    € 121,22*
    Pieve Santa Restituta di Gaja Brunello di Montalcino DOCG
    Pieve Santa Restituta di Gaja
    Brunello di Montalcino DOCG
    € 74,17*
Beschreibung

Wijn noot: Brunello di Montalcino DOCG Piaggione

Informatie Het fruit van deze Brunello di Montalcino is afkomstig van de 1,2 hectare grote Vigna della Piaggione, die 420 tot 450 meter boven zeeniveau ligt en wordt gekenmerkt door kalkrijke skeletbodems. De bessen werden spontaan gefermenteerd tot 28 °C en vervolgens voorzichtig geperst. De wijn rijpte drie jaar in vaten van 10, 20 en 40 hl. Daarna werd hij ongefilterd gebotteld en rijpte hij nog eens twaalf maanden op fles. Kleur helder robijnrood met licht granaat Neus Salicutti's Piaggione van het oogstjaar 2017 maakt meteen een sterke entree! Het biedt een beknopte mix van sappige rode en zwarte kersen, donkere frambozen en wat wilde aardbeien, kaneel, aarde en houtskool met toptonen van munt, salie en rozenblaadjes. De Brunello di Montalcino lijkt al vrij open, maar heeft enorm veel baat bij frisse lucht. Smaak In de mond is de Piaggione even open en uitnodigend, sappig met rijp maar knapperig fruit, een combinatie van kersen en frambozen met een beetje steranijs, kaneel, Szechuanpeper en gegrilde kruiden. De Brunello lijkt zijdezacht en gepolijst in de strak geweven tannine en is doordrenkt met een pittige, levendige zuurgraad. Alles toont stevig en stevig, sappig en ronduit klassiek met een sensuele toets van zoet extract en een fijne romigheid. Goed gedaan in een uitdagend wijnjaar! (Gevogelte) (Groente & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 27.04.2022, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Brunello di Montalcino DOCG Piaggione

Ossenhaas, Szechuan stijl met groene bonen (vlees) ; Risotto met kippenlever en salie (gevogelte) ; Mapo tofu (groente & vegetarisch)

Salicutti

Salicutti de wijnmaker achter Brunello di Montalcino DOCG Piaggione

Salicutti is een gerenommeerde wijnmaker uit Toscane wiens wijnen bekend staan om hun hoge kwaliteit en elegantie. Het wijnhuis wordt geleid door Francesco Leanza, die het wijnhuis met veel passie en toewijding runt. De wijngaarden liggen op 11 hectare in de regio Montalcino en omvatten een verscheidenheid aan druivenrassen zoals Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijngaarden van Salicutti profiteren van de gunstige ligging nabij de Tyrreense Zee en Monte Amiata, die zorgen voor het ideale klimaat. Het wijnhuis richt zich op de productie van Brunello di Montalcino, een van de beroemdste wijnen van Italië. De vinificatie gebeurt op traditionele wijze, waarbij de druiven met de hand worden geoogst en voorzichtig worden verwerkt. De wijnen van Salicutti worden gekenmerkt door hun finesse en complexiteit, met uitgesproken aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen. De rijping in eiken vaten geeft de wijnen structuur en diepte, wat resulteert in een lange afdronk. Salicutti is een wijnhuis waarvan de reputatie tot ver buiten de grenzen van Italië reikt. De wijnen staan hoog aangeschreven bij kenners en behoren tot de beste in de regio. Een bezoek aan het wijnhuis is daarom niet alleen de moeite waard voor wijnliefhebbers, maar ook voor iedereen die de schoonheid van het schilderachtige Toscane wil ervaren.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Brunello di Montalcino DOCG Piaggione

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Brunello di Montalcino DOCG Piaggione wordt geproduceerd door Salicutti in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Brunello di Montalcino DOCG Piaggione lekker vond, vind je de andere wijnen van Salicutti misschien ook lekker.
Salicutti en Brunello di Montalcino DOCG Piaggione zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Brunello di Montalcino DOCG Piaggione

Naam Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Sangiovese
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Podere Salicutti, Loc. Pod. Salicutti 174, 53024 Montalcino / Italy, Bio-Zertifikat: IT-BIO-006
Wijnmaker Salicutti

UVP
€ 113,93
€ 103,64*
0.75l·€ 138,19/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Salicutti

    Salicutti Elsa IGT Toscana Rosso
    Salicutti
    Elsa IGT Toscana Rosso
    € 76,92*
    Salicutti Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
    Salicutti
    Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
    € 103,64*
    Salicutti Brunello di Montalcino DOCG Piaggione Riserva
    Salicutti
    Brunello di Montalcino DOCG Piaggione Riserva
    € 161,03*
    Salicutti Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
    Salicutti
    Brunello di Montalcino DOCG Piaggione
    € 103,64*
    Salicutti Brunello di Montalcino DOCG Teatro
    Salicutti
    Brunello di Montalcino DOCG Teatro
    € 171,37*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD