Land
Italië
Toscane
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Brunello di Montalcino DOCG Montosoli

Altesino, Toscane

€ 67,87*
0.7500l · € 90,49/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende Italiaanse witte wijn uit Toscane.
  • Rijk aroma van kersen en wilde bessen
  • Perfect voor speciale gelegenheden en gastronomische menu's
  • Robuuste structuur met een elegante, langdurige afdronk
  • DOCG award - hoogste kwaliteitsniveau in de Italiaanse wijnbouw

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    I Vigneri di Salvo Foti Palmento Caselle Etna Bianco Superiore DOC
    I Vigneri di Salvo Foti
    Palmento Caselle Etna Bianco Superiore DOC
    € 99,00*
    Bibi Graetz Bibi Graetz Testamatta Bianco
    Bibi Graetz
    Bibi Graetz Testamatta Bianco
    € 92,43*
    Frescobaldi Gorgona Bianco IGT
    Frescobaldi
    Gorgona Bianco IGT
    € 111,07*
Beschreibung

Wijn noot: Brunello di Montalcino DOCG Montosoli

Brunello di Montalcino, ambassadeur van de hoge kwaliteit van wijnen in de wereld, was de eerste wijn die de DOCG-benaming kreeg. Deze Brunello heeft een briljante robijnrode kleur die met de jaren granaatkleurig wordt. De neus onthult intense, schone, aangename en verfijnde aroma's, met tonen van viooltjes, tabak, chocolade en aantrekkelijke aroma's van wilde bessen en vanille. In de mond is er een uitstekende overeenkomst met de neus, een evenwichtige substantie met een volle body en goede tannines.Rijping: 4 jaar (ten minste twee jaar in eiken vaten)Potentieel van 15 jaar rijping.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Brunello di Montalcino DOCG Montosoli

Een Brunello di Montalcino DOCG Montosoli van Altesino gaat goed samen met veel gerechten, waaronder: - Geroosterd vlees zoals rundvlees, lamsvlees of wild - Pasta met tomaten-basilicumsaus of pesto - Pecorino kaas of andere pittige kazen - Eendenborst of gans - Champignongerechten zoals risotto of geroosterde champignons - Gegrilde garnalen of scampi's met een citrus- of knoflooksaus Over het algemeen hartig, Over het algemeen gaan stevige, sterke en kruidige gerechten goed samen met een Brunello di Montalcino DOCG Montosoli, omdat de wijn zelf sterk en tanninerijk is.

Altesino

Altesino de wijnmaker achter Brunello di Montalcino DOCG Montosoli

De wijnmaker Altesino uit het mooie Toscane staat voor eersteklas wijnen van de hoogste kwaliteit. Al meer dan 40 jaar wijdt hij zich met passie aan het verbouwen en produceren van bijzonder goede wijnen. Daarbij vertrouwt hij uitsluitend op de traditionele, ambachtelijke methoden die al eeuwenlang in de regio worden gebruikt. De wijnen van Altesino worden gekenmerkt door hun uitstekende vrijheid van smaak en hun fijne aroma's. Of het nu rode wijn, witte wijn of rosé is - elke druppel boeit met zijn individuele, intense smaken en onmiskenbare karakter. De wijnen van Altesino zijn een absolute must voor wijnkenners en fijnproevers en zullen ook jou verrukken met hun voortreffelijke smaak en onmiskenbare flair.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Brunello di Montalcino DOCG Montosoli

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Brunello di Montalcino DOCG Montosoli wordt geproduceerd door Altesino in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Brunello di Montalcino DOCG Montosoli lekker vond, vind je de andere wijnen van Altesino misschien ook lekker.
Altesino en Brunello di Montalcino DOCG Montosoli zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Brunello di Montalcino DOCG Montosoli

Naam Brunello di Montalcino DOCG Montosoli
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Altesino S.p.A. Società Agricola - Località Altesino n. 54 53024 Montalcino (SI).Italien
Wijnmaker Altesino

€ 67,87*
0.7500l·€ 90,49/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Altesino

    Altesino Brunello di Montalcino DOCG Montosoli
    Altesino
    Brunello di Montalcino DOCG Montosoli
    € 67,87*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD