Land
Frankrijk
Beaujolais Cru
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2021

Brouilly AOC Labouré Roi

Labouré-Roi, Beaujolais Cru

€ 15,10*
0.75l · € 20,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Beaujolais Cru: gerenommeerd wijnbouwgebied in Frankrijk
  • Brouilly AOC: hoogste kwaliteitsniveau van Franse wijn
  • Rode wijn: volle, bevredigende smaak
  • Elegante noten: rijp fruit, kruiden
  • Uitstekende wijnbereiding: traditionele methoden & moderne technologie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domains Laurent Perrachon et Fils Juliénas «Clos des Chers»
    Domains Laurent Perrachon et Fils
    Juliénas «Clos des Chers»
    € 19,38*
    Louis Jadot Gamay Bourgogne Rouge
    Louis Jadot
    Gamay Bourgogne Rouge
    € 18,60*
    Domains Laurent Perrachon et Fils Morgon «Corcelette»
    Domains Laurent Perrachon et Fils
    Morgon «Corcelette»
    € 14,52*
    Boris Champy Petit Aigle, Chénas Les Blémonts AOP, Cru du Beaujolais
    Boris Champy
    Petit Aigle, Chénas Les Blémonts AOP, Cru du Beaujolais
    € 18,87*
    Louis Jadot Beaujolais Villages Rouge AOC Combe aux Jacques
    Louis Jadot
    Beaujolais Villages Rouge AOC Combe aux Jacques
    € 16,74*
Beschreibung

Wijn noot: Brouilly AOC Labouré Roi

Zachtrode kleur met paarse hints. In de mond gaan aromatische nuances van rood fruit gepaard met een zacht en soepel karakter. Vol, harmonieus en rond. De oogst gebeurt uitsluitend met de hand om een optimale oogst te verkrijgen. Na de oogst volgt een maceratie van ongeveer 4 tot 8 dagen bij 8°C. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen, gevolgd door malolactische gisting bij 25°C. Tot slot rijpt de wijn enkele maanden in roestvrijstalen tanks voordat hij bij optimale rijpheid wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. Labouré-Roi werd in 1832 opgericht als familiebedrijf en is sindsdien een van de grootste wijnhandelaren in de Bourgogne. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Nuits-Saint-Georges, waar 1.100 vaten onder ideale omstandigheden kunnen worden opgeslagen in de oude originele kelders. Een moderne uitbreiding biedt ruimte voor nog eens 1.300 vaten. Om altijd de beste Bourgognekwaliteiten te kunnen bieden, werkt Labouré-Roi samen met een groot aantal domaines en wijnboeren. Ongeveer 80% van de productie wordt geëxporteerd naar meer dan 30 landen over de hele wereld. Labouré-Roi heeft een uitstekende internationale reputatie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Brouilly AOC Labouré Roi

Aanbevolen serveertemperatuur ongeveer 11-13°C. Uitstekend bij ham- of kaasplateaus en gegrild eten.

Labouré-Roi

Labouré-Roi de wijnmaker achter Brouilly AOC Labouré Roi

Labouré-Roi is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Mâcon in het hart van de Bourgogne, gespecialiseerd in de productie van exquise wijnen. Met een traditie die meer dan 200 jaar teruggaat en een diep begrip van de unieke omstandigheden van dit beroemde wijnbouwgebied, staat Labouré-Roi wereldwijd bekend om zijn uitstekende producten. Hun wijnen worden gemaakt van de beste druiven uit de omliggende wijngaarden en worden gekenmerkt door uitzonderlijke kwaliteit en verfijning. Met gepassioneerde toewijding werkt het team van Labouré-Roi al generaties lang in de wijngaard en wordt er zorgvuldig gevinifieerd in de kelder om wijnen van ongeëvenaarde elegantie en finesse te creëren. Van de knisperende witte Chardonnay tot de rijpe en volle rode Pinot Noir wijnen en de sprankelende mousserende wijnen, het wijnassortiment van Labouré-Roi heeft voor elke smaak wat wils. Een bezoek aan de Labouré-Roi wijnmakerij in Mâcon biedt inzicht in de traditionele wijnbereidingstechnieken en proeverij van de unieke wijnsamenstellingen, die harmonieus op elkaar zijn afgestemd door hun ervaren sommeliers. Als je op zoek bent naar een kwaliteitswijn uit de Bourgogne, moet je zeker Labouré-Roi proberen.


Beaujolais Cru

Beaujolais Cru het teeltgebied van de Brouilly AOC Labouré Roi

Beaujolais Cru, een alom gevierd wijngebied in het zuiden van Frankrijk, betovert bij de eerste vermelding met zijn prachtige geluid en de belofte van uitzonderlijke wijnen erachter. Als sommelier is het mij een genoegen en een voorrecht om wijnminnende gasten kennis te laten maken met het unieke karakter van deze groeiende regio. Het Beaujolais Cru-gebied ligt op het schilderachtige platteland van de regio Rhône-Alpes en herbergt tien 'crus' of topassortimenten. Het terroir is hier gewoonweg onovertroffen, met voornamelijk graniet- en kalkbodems die elke wijn zijn eigen, zeer speciale karakter geven. Het resultaat zijn frisse, levendige en vooral fruitige wijnen die perfect geschikt zijn om jong gedronken te worden, maar die ook het potentieel hebben om oud te worden. Het is de gamaydruif die hier de dominante rol speelt en zeer gedifferentieerde wijnen produceert. De zorgvuldige selectie en verwerking van het fruit, in combinatie met de lokale bodem en traditionele vinificatiemethoden, zorgen ervoor dat elk van de verschillende crus zijn eigen identiteit heeft. Zo vind je hier de krachtige Moulin-à-Vent, vaak omschreven als de 'meest vorstelijke' van alle Beaujolais-wijnen, die scoort met complexe tonen van rijp rood fruit en kruiden. Van de Fleurie daarentegen wordt gezegd dat hij naar viooltjes ruikt - een wijn die charme en elegantie belooft in elke fles. Elke wijn uit de Beaujolais Cru is een eerbetoon aan de fruitigheid en diversiteit van deze regio. Ze belichamen zowel de passie achter het vak van de wijnmaker als de schoonheid en uniciteit van het terroir. Een bezoek aan deze wijnstreek, die traditie en innovatie perfect combineert, zal het hart van elke wijnliefhebber veroveren. Maar zelfs voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om de wijngaarden persoonlijk te bezoeken, biedt elke fles Beaujolais Cru een voortreffelijke reis door deze sensationele wijncultuur.



Brouilly AOC Labouré Roi wordt geproduceerd door Labouré-Roi in het teeltgebied Beaujolais Cru in Frankrijk.
Als je Brouilly AOC Labouré Roi lekker vond, vind je de andere wijnen van Labouré-Roi misschien ook lekker.
Labouré-Roi en Brouilly AOC Labouré Roi zijn afkomstig van Beaujolais Cru.

Details

Extra informatie: Brouilly AOC Labouré Roi

Naam Brouilly AOC Labouré Roi
Wijnbouwgebied Beaujolais Cru
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Gamay
Wijnverwerking De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst om een optimale oogst te verkrijgen. Na de oogst volgt een maceratie van ongeveer 4 tot 8 dagen bij 8°C. Alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen, gevolgd door malolactische gisting bij 25°C. Tot slot rijpt de wijn enkele maanden in roestvrijstalen tanks. Tot slot rijpt de wijn nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks voor hij wordt gebotteld en te koop wordt aangeboden bij optimale rijpheid.
Restsuiker (g/l) 1,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Labouré-Roi, 13 rue Lavoisier, 21700 Nuits Saint Georges, Frankreich
Wijnmaker Labouré-Roi

€ 15,10*
0.75l·€ 20,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Labouré-Roi

    Labouré-Roi Bourgogne Pinot Noir AOC  Labouré-Roi
    Labouré-Roi
    Bourgogne Pinot Noir AOC Labouré-Roi
    € 21,39*
    Labouré-Roi Bourgogne Aligoté AOC Labouré-Roi
    Labouré-Roi
    Bourgogne Aligoté AOC Labouré-Roi
    € 15,10*
    Labouré-Roi Chablis AOC Labouré-Roi
    Labouré-Roi
    Chablis AOC Labouré-Roi
    € 21,76*
    Labouré-Roi Brouilly AOC Labouré Roi
    Labouré-Roi
    Brouilly AOC Labouré Roi
    € 15,10*
    Labouré-Roi Bourgogne Blanc Chardonnay AOC Labouré-Roi
    Labouré-Roi
    Bourgogne Blanc Chardonnay AOC Labouré-Roi
    € 18,04*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD