Land
Italië
Umbria
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Bianco Fiordaliso IGT

Roccafiore, Umbria

€ 11,01*
0.75l · € 14,68/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit de regio Umbrië, Italië.
  • Presenteert zich met florale tonen en citrusaroma's
  • Uitstekende balans tussen zuurgraad en fruitigheid
  • Perfect voor zomeravonden en lichte mediterrane gerechten
  • Gemaakt van handgeplukte druiven voor de hoogste kwaliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bigi Orvieto classico DOC Einzellage Torricella
    Bigi
    Orvieto classico DOC Einzellage Torricella
    € 7,96*
    Santa Cristina Campogrande Orvieto Classico DOC
    Santa Cristina
    Campogrande Orvieto Classico DOC
    € 8,72*
    Lungarotti Torre Di Giano Bianco DOC
    Lungarotti
    Torre Di Giano Bianco DOC
    € 9,51*
    Ruffino Ruffino Orvieto classico DOCG
    Ruffino
    Ruffino Orvieto classico DOCG
    € 9,00*
    Bigi Orvieto classico DOC Einzellage Torricella
    Bigi
    Orvieto classico DOC Einzellage Torricella
    € 7,96*
Beschreibung

Wijn noot: Bianco Fiordaliso IGT

De Bianco Fiordaliso IGT is een eersteklas witte wijn van Roccafiore uit de teeltregio Umbrië in Italië. De druiven voor deze wijn worden zorgvuldig met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. Een koele gisting bij een gecontroleerde temperatuur resulteert in een frisse en fruitige wijn met een lichte zuurgraad en een aangename mineraliteit. In de neus wordt de Bianco Fiordaliso IGT gekenmerkt door aroma's van exotisch fruit zoals ananas en mango, maar ook citrusvruchten zoals limoen en grapefruit. In de mond is deze witte wijn van hoge kwaliteit evenwichtig en harmonieus met een lange afdronk. Deze wijn past perfect bij vis- en zeevruchtengerechten en bij lichte voorgerechten, salades en antipasti en is perfect om van te genieten in de zomer of als verfrissend aperitief. Met zijn aantrekkelijke flesvorm en etiketontwerp slaat hij ook een goed figuur als cadeau. De Bianco Fiordaliso IGT is een uitstekende witte wijn die het onmiskenbare terroir van Umbrië op een elegante en delicate manier weerspiegelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bianco Fiordaliso IGT

als aperitief, bij vis, wit vlees en pastagerechten

Roccafiore

Roccafiore de wijnmaker achter Bianco Fiordaliso IGT

Roccafiore is een gerenommeerde wijnmaker uit Umbrië, Italië, bekend om zijn innovatieve wijnen en duurzame productie. De wijnmakerij ligt te midden van groene heuvels en bossen, wat een adembenemende achtergrond biedt voor het verbouwen van druiven. De wijnen van Roccafiore maken indruk met hun unieke persoonlijkheid, die voortkomt uit de combinatie van traditionele teeltmethoden en state-of-the-art technologie. Het resultaat zijn complexe en aromatische wijnen die het terroir en de kenmerken van de regio in elke fles weerspiegelen. De filosofie van het wijnhuis is om de natuurlijke hulpbronnen te beschermen en duurzame methoden te gebruiken om het milieu te behouden. Roccafiore produceert zijn wijnen met behulp van biologische en biodynamische methoden om de wijnkwaliteit te maximaliseren en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren. Naast klassieke wijnen produceert Roccafiore ook enkele typisch Italiaanse wijnen zoals Sangiovese en Trebbiano, die perfect samengaan met de regionale keuken. De wijnmakerij biedt ook rondleidingen en wijnproeverijen om bezoekers een dieper inzicht te geven in de wijngeschiedenis en -productie. Met een passie voor kwaliteit, duurzaamheid en traditie biedt Roccafiore wijnen die niet alleen een genot zijn om te drinken, maar ook een boodschap overbrengen - het delen en beschermen van de liefde voor de natuur en de wijnbouw.


Umbria

Umbria het teeltgebied van de Bianco Fiordaliso IGT

Umbrië, vaak het groene hart van Italië genoemd, ligt tussen Toscane, Lazio en Marche. Hoewel het de enige wijnstreek in het land is die noch een kust noch een grens met een ander land heeft, staat Umbrië bekend om de productie van bekroonde karaktervolle wijnen die de passie en het temperament van de regio weerspiegelen. Als sommelier waardeer ik Umbrië om zijn diversiteit en inventiviteit. Want hoewel het een van de kleinere wijnbouwgebieden van Italië is, produceert Umbrië een indrukwekkende reeks wijnstijlen. Van lichte en fruitige witte wijnen tot opvallende en volle rode wijnen en exotische dessertwijnen, Umbrië heeft voor elk wat wils. Een van de meest bekroonde voorbeelden van de regio is de krachtige Sagrantino di Montefalco - een diep robijnrode en tanninerijke wijn die vaak gepaard gaat met complexe aroma's van donkere bessen, leer en oosterse kruiden. Het is een wijn die geduld van ons vraagt, met een rijpingspotentieel dat veel verder gaat dan een decennium. Maar de regio staat ook bekend om zijn witte wijnen. De kern van de productie is Orvieto, een wijn met een grote geschiedenis en traditie, gemaakt van verschillende autochtone druivensoorten en vaak verkrijgbaar in twee stijlen, droog of halfdroog. De droge Orvieto toont aroma's van citrusvruchten en groene appels, gecombineerd met een vleugje amandel op de afdronk; de halfdroge brengt meer zoete fruitsmaken in het spel en eindigt met een kruidige afdronk. Ontdek Umbrië en zijn sterke wil om enkele van de beste wijnen van Italië te produceren, die het land in al zijn rijkdom en diversiteit vertegenwoordigen. Als sommelier kan ik gerust zeggen dat Umbrië een onvergetelijke smaakreis belooft. Of je nu een ervaren wijnliefhebber bent of een nieuwsgierige beginner, de wijnmakers van Umbrië en hun wijnen zullen je verrassen.



Bianco Fiordaliso IGT wordt geproduceerd door Roccafiore in het teeltgebied Umbria in Italië.
Als je Bianco Fiordaliso IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Roccafiore misschien ook lekker.
Roccafiore en Bianco Fiordaliso IGT zijn afkomstig van Umbria.

Details

Extra informatie: Bianco Fiordaliso IGT

Naam Bianco Fiordaliso IGT
Wijnbouwgebied Umbria
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Grechetto
Restsuiker (g/l) 0,5
Zuurgraad (g/l) 6,2
Serveertemperatuur 8-10°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Cantina Roccafiore, Voc. Collina, 110/A 06059 Todi, Chioano PG, Italien
Wijnmaker Roccafiore

€ 11,01*
0.75l·€ 14,68/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Roccafiore

    Roccafiore Fiorfiore IGT
    Roccafiore
    Fiorfiore IGT
    € 18,33*
    Roccafiore Rosso Melograno Umbria IGT
    Roccafiore
    Rosso Melograno Umbria IGT
    € 12,13*
    Roccafiore Bianco Fiordaliso IGT
    Roccafiore
    Bianco Fiordaliso IGT
    € 11,01*
    Roccafiore Bianco Fiordaliso IGT SALE
    Roccafiore
    Bianco Fiordaliso IGT SALE
    € 9,63*
    Roccafiore Sagrantino di Montefalco DOCG
    Roccafiore
    Sagrantino di Montefalco DOCG
    € 24,51*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD