Land
Italië
Toscane
Sorte
Witte wijn
Stilisik
licht & fruitig

2023

Bianco di Toscana IGT

Renzo Masi, Toscane

€ 7,49*
0.75l · € 9,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de wijnstreek Toscane, Italië
  • Elegant en fris met een uitgesproken mineraliteit
  • Aroma's van groene appels en witte bloemen
  • Perfect bij vis- en witvleesgerechten
  • IGT kwaliteitsniveau, handgeplukte kwaliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    San Marzano Vini Talo Chardonnay
    San Marzano Vini
    Talo Chardonnay
    € 8,84*
    Contessa Marina Passione di Puglia Bianco IGT 14 CM
    Contessa Marina
    Passione di Puglia Bianco IGT 14 CM
    € 9,04*
    Colomba Bianca Chardonnay Sicilia DOC Colomba Bianca
    Colomba Bianca
    Chardonnay Sicilia DOC Colomba Bianca
    € 10,49*
    Bertoldi Chardonnay Garda DOC Bertoldi
    Bertoldi
    Chardonnay Garda DOC Bertoldi
    € 7,65*
Beschreibung

Wijn noot: Bianco di Toscana IGT

Renzo Masi is thuis in Rufina. Dit kleine stadje in de Sieve-vallei dankt zijn naam aan de Chianti wijn die op de omliggende heuvels groeit: Chianti Rufina. Samen met de Chianti Classico, heeft deze kleinste van de Chianti wijngaarden de beste bodems, het beste microklimaat en de beste groeiomstandigheden. De Chianti uit het Rufina gebied is een complexe, intense Chianti die bewezen heeft bijzonder lang houdbaar te zijn. Renzo Masi is een familiebedrijf. De vader, Renzo, heeft het bedrijf geleid op zijn kalme, voorzichtige manier. Zijn zoon Paolo is afgestudeerd aan de wijnbouwschool en werkt sindsdien met veel kracht en expertise in het bedrijf van zijn ouders. Renzo Masi heeft wijngaarden in de Basciano cru wijngaard ten westen van Rufina. De valleien zijn hier smaller dan in het Classico gebied, de hellingen steiler. Het werk is zwaar, maar het resultaat is uitstekend.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bianco di Toscana IGT

Aperitief, voorgerechten zoals 'Antipasti Misti' of 'Tapas', vis, schelpdieren, pastagerechten met lichte sauzen, gevogelte en wit vlees (kalfsvlees), zachte kazen.

Renzo Masi

Renzo Masi de wijnmaker achter Bianco di Toscana IGT

Renzo Masi, een getalenteerde wijnmaker uit het schilderachtige Toscane, staat voor passie en toewijding bij de productie van zijn wijnen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de wijnproductie heeft hij zijn vaardigheden geperfectioneerd om de beste smaken uit de druiven in zijn wijngaarden te halen. Renzo Masi zorgt ervoor dat de druiven in zijn wijngaarden van de hoogste kwaliteit zijn en gebruikt traditionele technieken om zijn wijnen te maken. Hij staat bekend om zijn harde werkethiek en passie voor het vak en brengt een aantal van de beste wijnen uit Toscane naar wijnliefhebbers over de hele wereld. Zijn wijngaard, die al generaties in de familie is, omvat een aantal van de beste locaties in Toscane, waaronder Chianti en Montalcino. Renzo Masi is trots op het produceren van de beste wijnen die je in Toscane kunt vinden. De wijnen van Renzo Masi staan bekend om hun smaak en karakter. Ze zijn een eerbetoon aan het prachtige Toscaanse landschap en weerspiegelen de liefde en toewijding van de wijnmaker voor zijn vak. Zijn wijnen worden gemaakt van de beste druiven, met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om een uitstekende smaakervaring te bieden. Renzo Masi is een wijnmaker met een passie voor de wijnwereld die zijn liefde voor kwaliteit en toewijding aan het vak het duidelijkst uitdrukt.


Toscane

die Rebsorte des Bianco di Toscana IGT



Toscane

Toscane het teeltgebied van de Bianco di Toscana IGT

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Bianco di Toscana IGT wordt geproduceerd door Renzo Masi in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Bianco di Toscana IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Renzo Masi misschien ook lekker.
Renzo Masi en Bianco di Toscana IGT zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Bianco di Toscana IGT

Naam Bianco di Toscana IGT
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Trebbiano, Chardonnay
Rebsorte Chardonnay, Trebbiano
Serveertemperatuur +12°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Masi Renzo & C. SAS Fattoria di Basciano, Viale Duca della Vittoria, 159, 50068 Rufina FI, Italien
Wijnmaker Renzo Masi

€ 7,49*
0.75l·€ 9,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Renzo Masi

    Renzo Masi Bianco di Toscana IGT
    Renzo Masi
    Bianco di Toscana IGT
    € 7,49*
    Renzo Masi Chianti Renzo M. DOCG (0,375l) SALE
    Renzo Masi
    Chianti Renzo M. DOCG (0,375l) SALE
    € 4,10*
    Renzo Masi Chianti Renzo M. DOCG Fiasco
    Renzo Masi
    Chianti Renzo M. DOCG Fiasco
    € 11,01*
    Renzo Masi Chianti Renzo M. DOCG (0,375l)
    Renzo Masi
    Chianti Renzo M. DOCG (0,375l)
    € 5,09*
    Renzo Masi Chianti Rufina Basciano DOCG
    Renzo Masi
    Chianti Rufina Basciano DOCG
    € 11,01*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD