Land
Italië
E.Pira & Figli
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Barolo Mosconi DOCG

Chiara Boschis, E.Pira & Figli

€ 165,84*
1.5l · € 110,56/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitige smaak met subtiele kruidige aroma's.
  • Handgeplukt in de gerenommeerde regio van E.Pira & Figli
  • 24 maanden gerijpt in Franse eiken vaten
  • Aanhoudende en harmonieuze afdronk
  • Uitstekend bij rundvlees en wild

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Chiara Boschis Barolo Mosconi DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Mosconi DOCG
    € 165,84*
    Sottimano Cottá, Barbaresco DOCG
    Sottimano
    Cottá, Barbaresco DOCG
    € 169,97*
    Sottimano Basarin, Barbaresco DOCG
    Sottimano
    Basarin, Barbaresco DOCG
    € 169,97*
    Chiara Boschis Barolo Via Nuova DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Via Nuova DOCG
    € 172,04*
    Chiara Boschis Barolo Mosconi DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Mosconi DOCG
    € 198,41*
Beschreibung

Wijn noot: Barolo Mosconi DOCG

Gedempt granaatrood met paarse reflecties en delicate verlichting naar de rand toe. Hij vloeit krachtig uit het glas. De 2017 Barolo Mosconi van Chiara Boschis & E. Pira & Figli neemt je meteen in beslag. Tabak, houtrook, kaneel, kardemom en versgemalen zwarte peper combineren met wilde frambozen, zwarte kersen, dadels en vijgen. Edele donkere chocolade, zoethout en hints van Assam-thee geven het extra diepte. Mediterrane kruiden zoals rozemarijn en tijm geven deze briljante drop een verfrissende toets. Aanval in de mond: veel donker fruit, de fruitige tonen van de neus krijgen steeds meer gezelschap van bramen, pruimen en sleepruimen, verpakt in rijpe en tegelijkertijd jeugdige tannine en een uiterst verkwikkende zuurgraad. Een zeer coherente Barolo die een fantastisch rijpingspotentieel heeft en zijn volle pracht zal ontwikkelen met een beetje geduld en kelderrijpheid. proefnotitie door Christina Hilker van 04.04.2021, Copyright Christina Hilker

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Barolo Mosconi DOCG

Pizzette met vijgen, groene asperges en taleggio (Groenten & Vegetarisch) Geroosterd rundvlees gevuld met morilles en selderij in Barolo saus (Vlees) Wildzwijnragout met mosterda en polenta (Wild)

Chiara Boschis

Chiara Boschis de wijnmaker achter Barolo Mosconi DOCG

Chiara Boschis is een gerenommeerde wijnmaker uit de Italiaanse wijnstreek Barolo. Ze is de eigenaar van het wijnhuis E.Pira & Figli en heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als topwijnmaker. Chiara Boschis is een ware kunstenares in de omgang met de Nebbiolo druif, waarvan ze haar nobele en unieke wijnen maakt. Haar wijnen staan bekend om hun fijne structuur, complexe aroma's en elegantie. Chiara Boschis selecteert de druiven voor haar wijnen zorgvuldig en laat ze op traditionele wijze rijpen. Ze werkt met bijzonder zachte methoden om de intensiteit en kwaliteit van de aroma's in haar wijnen te behouden. Chiara Boschis heeft een nauwe band met haar wijnstok en streeft er altijd naar om haar wijnen naar het hoogste niveau te brengen. Ze heeft een diep begrip van het terroir, het klimaat en de geschiedenis van de regio en past deze kennis toe in haar werk. Haar wijnen hebben talloze prijzen gewonnen in binnen- en buitenland en zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Chiara Boschis wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en innovatieve wijnmakers in Italië, met het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de wijnbouw in Barolo en daarbuiten.


E.Pira & Figli

E.Pira & Figli het teeltgebied van de Barolo Mosconi DOCG

E.Pira & Figli, een historisch icoon, is een gerenommeerd wijnhuis in het hart van de beroemde wijnstreek Piemonte in Italië. Deze regio, beroemd om zijn majestueuze heuvels en wijnen van wereldklasse, is de trotse thuisbasis van E.Pira & Figli en veel van zijn kwaliteitswijnen weerspiegelen de rijkdom en diversiteit van deze unieke omgeving. E.Pira & Figli is al eeuwenlang synoniem voor eersteklas Barbera en Barolo, geproduceerd van enkele van de beste wijngaardpercelen in en rond Barolo, waaronder Cannubi, Liste en Fossati. Deze wijnen tonen enorm de intensiteit, structuur en balans die vereist zijn voor topwijnen die typisch zijn voor de regio. Ze kunnen een indrukwekkende variëteit aan aroma's en smaakprofielen vertonen, variërend van diep donker fruit tot expressieve minerale componenten en fijn afgestemde tannines, maar de kern van het wijnhuis is de niet aflatende passie en toewijding waarmee ze hun wijnen maken. Vanaf het begin is het wijnhuis E.Pira & Figli onlosmakelijk verbonden geweest met de familie en nu wordt dit kunstige proces voortgezet door de getalenteerde wijnmaker Chiara Boschis. Zij heeft de erfenis van de familie overgenomen en staat bekend om haar onvermoeibare inzet voor precisie en kwaliteit, die in elke fles van haar wijn tot uiting komt. Boschis komt oorspronkelijk uit Piemonte en brengt een sterke band met de lokale wijntraditie en een diep respect voor het unieke karakter van het terroir met zich mee. Ze maakt gebruik van oude methoden, maar combineert deze met moderne technieken om wijnen te produceren die zowel traditioneel als fris zijn, waardoor E.Pira & Figli meer is dan zomaar een wijnhuis in Italië. Het is het perfecte samenspel van eeuwenoude traditie en hedendaagse innovatie, vakmanschap en passie, thuis en de kunst van wijn. Als sommelier neem je je gasten bij elke slok mee op een smaakreis naar het hart van Piemonte.



Barolo Mosconi DOCG wordt geproduceerd door Chiara Boschis in het teeltgebied E.Pira & Figli in Italië.
Als je Barolo Mosconi DOCG lekker vond, vind je de andere wijnen van Chiara Boschis misschien ook lekker.
Chiara Boschis en Barolo Mosconi DOCG zijn afkomstig van E.Pira & Figli.

Details

Extra informatie: Barolo Mosconi DOCG

Naam Barolo Mosconi DOCG
Wijnbouwgebied E.Pira & Figli
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
bewaarbaar 2061
Druivensoorten Nebbiolo
Restsuiker (g/l) 0 g/l
Zuurgraad (g/l) 6.1 g/l
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Az. Agricola E. Pira & Figli, Via Vittorio Veneto 1, 12060 Barolo / Italy, Bio Zertifikat: IT-BIO-007
Wijnmaker Chiara Boschis

€ 165,84*
1.5l·€ 110,56/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Chiara Boschis

    Chiara Boschis Barolo Mosconi DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Mosconi DOCG
    € 77,29*
    Chiara Boschis Barolo Mosconi DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Mosconi DOCG
    € 165,84*
    Chiara Boschis Barolo Via Nuova DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Via Nuova DOCG
    € 69,53*
    Chiara Boschis Barolo Mosconi DOCG
    Chiara Boschis
    Barolo Mosconi DOCG
    € 165,84*
    Chiara Boschis Barbera dAlba Superiore DOC
    Chiara Boschis
    Barbera dAlba Superiore DOC
    € 27,14*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD