Land
Italië
Salento
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Gold
Medaille
Mundus Vini

2021

Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT

Enoitalia, Salento

€ 8,68*
0.75l · € 11,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Complexe rode wijn uit de Salento teeltregio, Italië
  • Geproduceerd volgens de traditionele appassimento methode
  • Rijke smaken van kersen, pruimen en kruiden
  • Vino Passito IGT, hoge kwaliteitsstandaard
  • Elegante en volle smaak, ideaal bij vleesgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Contessa Marina Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    Contessa Marina
    Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    € 10,29*
    Contessa Marina Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    Contessa Marina
    Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    € 10,29*
    Contessa Marina Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    Contessa Marina
    Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    € 10,29*
    Casa Vinicola Botter Appassimento Gold Cà Vittoria IGT
    Casa Vinicola Botter
    Appassimento Gold Cà Vittoria IGT
    € 11,01*
Beschreibung

Wijn noot: Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT

Robijnrood met hints van paars. Intens bouquet. In de mond hints van rijp fruit, kruidige noten en lichte nuances van tabak. Vol en zacht, maar toch heerlijk fruitig en wijnachtig met een aanhoudende afdronk. Alleen de beste druiven worden geselecteerd voor Appassimento en blijven extra lang aan de wijnstokken hangen tot ze perfect droog zijn. Pas dan worden ze geoogst. Fermentatie vindt dan plaats bij gecontroleerde temperaturen zodat de optimale smaken uit de druiven kunnen worden gehaald. Het droogproces concentreert de smaken en maakt de wijn heerlijk aromatisch en vol. Appassimento komt uit de Salento regio in Puglia, een historisch en cultureel bolwerk in het zuiden van Italië. Voor de productie worden alleen inheemse druivensoorten gebruikt. Het warme mediterrane klimaat met constante zonneschijn en af en toe een zeebriesje maken van Salento het perfecte teeltgebied voor wijnen.

Awards

Awards für Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT

Mundus Vini gouden medaille voor het oogstjaar 2014.


Enoitalia

Enoitalia de wijnmaker achter Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT

Enoitalia is een gerenommeerde wijnmaker uit het zonnige Salento in het zuiden van Italië. Al meer dan drie decennia produceert het familiebedrijf geselecteerde wijnen van de hoogste kwaliteit. Enoitalia's wijngaarden strekken zich uit over de gehele Salento regio en profiteren van de unieke microklimaten en bodems die perfecte omstandigheden bieden voor het verbouwen van wijnstokken. Enoitalia is trots op het gebruik van zowel traditionele technieken als moderne methoden om wijnen te produceren die het karakter en de ziel van het terroir weerspiegelen. Enoitalia selecteert met de hand alleen de beste druiven en zorgt ervoor dat elke stap van het wijnmaakproces nauwlettend wordt gevolgd. De wijncollectie van Enoitalia is geïnspireerd door het landschap van de Salento regio en omvat een breed scala aan druivensoorten, van Primitivo en Negroamaro tot Chardonnay en Sauvignon Blanc. Elke wijn heeft een perfecte combinatie van aroma's en smaken die de herkomst en passie voor wijnmaken weerspiegelen. Enoitalia is al jaren een gerespecteerde naam in de wijnindustrie en is geëerd met vele prijzen en onderscheidingen. Of je nu een ervaren wijndrinker bent of een beginner, de wijnen van Enoitalia zijn zeker het proberen waard.


Salento

Salento het teeltgebied van de Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT

In het uiterste zuidoosten van de Italiaanse laars, in de regio Puglia, ligt het fascinerende wijngebied Salento. Als sommelier kijk ik met bijzondere bewondering naar deze regio, die niet alleen bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, maar ook om de productie van uitstekende wijnen. Salento betovert met zijn contrastrijke landschap, omringd door de stralend blauwe Adriatische Zee en de Ionische Zee. De zon schijnt hier bijzonder aandachtig en laat het lokale terroir schitteren, dat wordt gekenmerkt door rode en zanderige grond en zacht glooiende heuvels. De klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor wijnbouw, met hittepieken in de zomer, gematigde winters en een zachte zeebries, en de regio staat vooral bekend om de productie van de inheemse druivensoorten Primitivo en Negroamaro. De Primitivo uit Salento staat bekend om zijn diepe, bijna paarse kleur, zijn hoge alcoholpercentage en zijn krachtige bouquet van rijpe rode en zwarte vruchten. Negroamaro daarentegen is verrukkelijk met zijn donkere robijnrode kleur en intense aroma's van pruimen en pure chocolade, onderstreept door aardse tonen en een steenachtige mineraliteit. Maar het is niet alleen de buitengewone kwaliteit van de wijnen die Salento onderscheidt. Het is ook de diepe culturele betekenis van wijn voor de regio, die de wijnbouw al sinds de oudheid bepaalt. De wijnproducenten hier hebben een diepe band met hun omgeving, die ze uitdrukken door zorgvuldig werk en respect voor de natuurlijke hulpbronnen. Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, creëren de uitstekende herbergen en wijnhuizen van Salento een onvergelijkbare wijnervaring door een gastvrije sfeer te bieden waarin de exquise wijnen van de regio kunnen worden geproefd. Het spreekt voor zich dat het gehemelte in Salento ook wordt verwend met de regionale Apulische keuken die perfect past bij de lokale wijnen. Als sommelier beschouw ik het wijngebied Salento dan ook als een juweel onder de Italiaanse wijngebieden waar elke echte wijnliefhebber van zal houden.



Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT wordt geproduceerd door Enoitalia in het teeltgebied Salento in Italië.
Als je Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Enoitalia misschien ook lekker.
Enoitalia en Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT zijn afkomstig van Salento.

Details

Extra informatie: Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT

Naam Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
Wijnbouwgebied Salento
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten 50% Primitivo, 50% Negroamaro
Wijnverwerking Alleen de beste druiven worden geselecteerd voor Appassimento en blijven extra lang aan de wijnstokken hangen tot ze perfect droog zijn. Pas dan worden ze geoogst. De gisting vindt dan plaats bij gecontroleerde temperaturen, zodat de optimale smaken uit de druiven kunnen worden gehaald. Het uitdrogen concentreert de smaken en maakt de wijn heerlijk aromatisch en vol.
Restsuiker (g/l) 4,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Enoitalia Spa, Localitŕ Colombara 5, 37011 Calmasino di Bardolino, Italien
Wijnmaker Enoitalia

€ 8,68*
0.75l·€ 11,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Enoitalia

    Enoitalia Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
    Enoitalia
    Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
    € 8,68*
    Enoitalia 12 Voordeelpakket Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
    Enoitalia
    12 Voordeelpakket Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
    € 102,58*
    Enoitalia 6 Voordeelpakket Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
    Enoitalia
    6 Voordeelpakket Aristocratico Appassimento Salento Vino Passito IGT
    € 51,46*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD