Preistipp
Prijs tip!
Land

Kalifornien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-20%

2017

Anderson Chardonnay Anderson Valley - California

Domaine Anderson, Kalifornien

Normale prijs: € 61,77

Special Price € 49,35*

0.75l · € 65,80/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit Anderson Valley in het zonnige Californië.
  • Frisse tonen van citrus, appel en tropisch fruit
  • Onderscheidende vanille- en eikentonen door rijping op vat
  • Perfect voor speciale gelegenheden en veeleisende wijnliefhebbers
  • Geschikt bij visgerechten, wit vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Angela Estate Angela Vineyard Chardonnay
    Angela Estate
    Angela Vineyard Chardonnay
    € 46,48*
    Château Ste. Michelle Patz & Hall Chardonnay Sonoma Coast
    Château Ste. Michelle
    Patz & Hall Chardonnay Sonoma Coast
    € 52,42*
    Black Stallion Estate Winery Black Stallion Chardonnay Limited Release Poseidon Vineyards, Los Carneros
    Black Stallion Estate Winery
    Black Stallion Chardonnay Limited Release Poseidon Vineyards, Los Carneros
    € 62,80*
    Shafer Vineyards Red Shoulder Ranch Chardonnay
    Shafer Vineyards
    Red Shoulder Ranch Chardonnay
    € 62,71*
Beschreibung

Wijn noot: Anderson Chardonnay Anderson Valley - California

Helder goudgeel. Een aangename en frisse wijn met weelderige aroma's van limoen en groene appel met een vleugje anijs. De smaak weerspiegelt deze aroma's en onthult een harmonieuze wijn met een levendige zuurgraad. De afdronk is aangenaam en lang met tonen van versgebakken brood en gekonfijte appel.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Anderson Chardonnay Anderson Valley - California

Deze prachtige Chardonnay combineert prachtig met lichtere gerechten zoals oesters, krab of lichtvlezige vis. Gerijpt in houten vaten onthult de wijn een volheid en rijkdom die ook heerlijk past bij knapperige gerechten, zoals paddenstoelenrisotto of ravioli met romige saus. Geniet van de wijn goed gekoeld, indien gewenst ook gedecanteerd.

Domaine Anderson

Domaine Anderson de wijnmaker achter Anderson Chardonnay Anderson Valley - California

Domaine Anderson is een bekroonde Californische wijnmaker die bekend staat om zijn voortreffelijke wijnselectie en vijfsterren wijntours. De wijnmaker heeft meer dan 100 hectare wijngaarden in de buurt van Anderson Valley, omgeven door bergen en rivieren. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele technieken en weerspiegelen het unieke terroir en klimaat van de regio. Domaine Anderson biedt een indrukwekkende selectie Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Mousserende Wijn. De wijnmakerij heeft een spectaculaire wijnkelder die in de heuvels is gebouwd en een prachtig uitzicht over de vallei biedt. Het wijnhuis is ook milieubewust en gebruikt innovatieve technologieën en methoden om voor zijn wijnen en wijngaarden te zorgen, en het biedt ook biologische wijnen aan. De wijnen van Domaine Anderson hebben prijzen gewonnen van gerenommeerde wijncritici en zijn populair bij wijnkenners over de hele wereld.


Kalifornien

Kalifornien het teeltgebied van de Anderson Chardonnay Anderson Valley - California

Met zijn prachtige wijnlandschap dat zich over 800 mijl uitstrekt, is Californië een eldorado voor liefhebbers van uitstekende druppels. Als sommelier bekijk ik dit land met een mengeling van ontzag en bewondering. Het rijke palet aan verschillende soorten wijn uit deze regio is gewoon indrukwekkend. De mediterrane klimaatomstandigheden van Californië bieden de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van een grote verscheidenheid aan druivensoorten. Het milde begin van de winter, gevolgd door een droge zomer, bevordert een langere rijping van de druiven en geeft de wijnen die hier worden geproduceerd een fruitige intensiteit die ze onderscheidt van die uit andere wijngebieden. Californië staat vooral bekend om zijn uitstekende Cabernet Sauvignons en Chardonnays. Zij vertegenwoordigen de kwintessens van de Californische wijnbouw en hebben het gebied op de kaart van internationaal erkende wijngebieden gekatapulteerd. Maar naast de grote namen herbergt dit gevarieerde stuk land ook verbazingwekkende Zinfandels en Syrahs die goed gedijen op de vulkanische bodem van de regio en een indrukwekkende complexiteit vertonen. Napa Valley, een van de bekendste wijnbouwgebieden van Californië, is een lust voor het oog met weelderig groene terraswijngaarden die trots afsteken tegen de azuurblauwe hemel. Hier floreert vooral de teelt van de unieke Cabernet Sauvignon, met zijn diepzwarte aroma's van aalbessen en pure chocolade. Ook Sonoma County, de thuisbasis van vele boetiekwijnhuizen, staat hoog aangeschreven om zijn uitstekende Chardonnays en Pinot Noirs. Elk wijnhuis in Californië vertelt een fascinerend verhaal, gevormd door de toewijding, passie en het vakmanschap van de wijnmakers. Ze gebruiken moderne technologie met behoud van traditionele praktijken om wijnen van indrukwekkende kwaliteit en opmerkelijke persoonlijkheid te produceren. Hoe divers de wijnen van Californië ook zijn, ze delen een trots op hun oorsprong. Ze zijn een uitdrukking van het weelderige, zonovergoten land waarop hun



Anderson Chardonnay Anderson Valley - California wordt geproduceerd door Domaine Anderson in het teeltgebied Kalifornien in .
Als je Anderson Chardonnay Anderson Valley - California lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Anderson misschien ook lekker.
Domaine Anderson en Anderson Chardonnay Anderson Valley - California zijn afkomstig van Kalifornien.

Details

Extra informatie: Anderson Chardonnay Anderson Valley - California

Naam Anderson Chardonnay Anderson Valley - California
Wijnbouwgebied Kalifornien
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Chardonnay ist die erfolgreichste Weißweintraube in Kalifornien. Der Stil variiert je nach Anbaugebietund Erzeuger. Die besten Chardonnays aus Kalifornien können mit großen Weinen aus dem Burgund mithalten. Exzellent sind die Weine aus dem Carneros und Anderson Valley, sowie aus dem Russian Valley und den kühleren Regionen von Napa.
Restsuiker (g/l) 1,11
Zuurgraad (g/l) 6,14
Serveertemperatuur 8-10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Schlumberger GmbH & Co.KG
Buschstrasse 20
DE-53340 MECKENHEIM
Wijnmaker Domaine Anderson

UVP
€ 61,77
€ 49,35*
0.75l·€ 65,80/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Anderson

    Domaine Anderson Anderson Pinot Noir Anderson Valley - California
    Domaine Anderson
    Anderson Pinot Noir Anderson Valley - California
    € 57,61*
    Domaine Anderson Anderson Chardonnay Anderson Valley - California
    Domaine Anderson
    Anderson Chardonnay Anderson Valley - California
    € 49,35*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD