Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Aragonien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch
Rabatt
-18%

2022

3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO

Bodega Pirineos, Aragonien

Normale prijs: € 7,69

Special Price € 6,30*

0.750l · € 8,40/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn gemaakt van Chardonnay en Gewürztraminer druiven.
  • Groeigebied Aragón, Spanje
  • DO classificatie (Denominación de Origen)
  • Smaak van honing, bloemen en exotisch fruit
  • Ideaal bij zeevruchten, vis en salades

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Mas Oliveras Blanco Catalunya DO
    Mas Oliveras
    Blanco Catalunya DO
    € 8,51*
    Felix Solis Consigna Chardonnay
    Felix Solis
    Consigna Chardonnay
    € 6,20*
    Bodegas Faustino Faustino V Blanco
    Bodegas Faustino
    Faustino V Blanco
    € 9,04*
    Felix Solis Viña San Juan Blanco
    Felix Solis
    Viña San Juan Blanco
    € 6,86*
    Bodegas Agronavarra Pleno Blanco
    Bodegas Agronavarra
    Pleno Blanco
    € 6,95*
Beschreibung

Wijn noot: 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO

De wijn '3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO' van Bodega Pirineos in Aragon, Spanje, is een elegante witte wijn met een evenwichtige blend van de druivensoorten Chardonnay en Gewürztraminer. De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn worden verbouwd liggen op een hoogte van meer dan 700 meter boven zeeniveau, wat de wijn een verfrissende en delicate smaak geeft. Het aroma is intens en fruitig, met nuances van citrus en florale tonen. De smaak is vol en evenwichtig, met een fijne zuurgraad en een aangename afdronk. Deze Spaanse witte wijn is perfect om van te genieten bij lichte gerechten of als aperitief en is een absoluut hoogtepunt voor wijnkenners die op zoek zijn naar een uitzonderlijke smaakervaring.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO

Deze witte wijn is een perfecte begeleider van lichte gerechten.
  • Tapas met Serranoham en Manchego kaas
  • Garnalensalade met mango en paprika
  • Pasta met citroenroomsaus en zalm

Bodega Pirineos

Bodega Pirineos de wijnmaker achter 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO

Bodega Pirineos is een gerenommeerde wijnmaker in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje. Het wijnhuis ligt aan de voet van de Pyreneeën, op een kalkhoudende bodem die de wijnen hun karakteristieke mineraliteit geeft. De wijnmakers van Bodega Pirineos wijden zich met veel passie en toewijding aan de productie van kwaliteitswijnen die worden gekenmerkt door hun unieke smaak en verscheidenheid aan aroma's. Ze vertrouwen op een voorzichtige verwerking van de druiven, die met de hand worden geoogst en geperst in kleine hoeveelheden. Ze vertrouwen op een voorzichtige verwerking van de druiven, die met de hand worden geoogst en in kleine hoeveelheden worden geperst. De wijnportfolio van Bodega Pirineos omvat een breed scala aan verschillende variëteiten, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Garnacha en Merlot. De wijnen staan bekend om hun elegante structuur, fruitigheid en balans. Naast het wijnmaken houdt Bodega Pirineos zich ook bezig met duurzaam landbeheer. Het wijnhuis zet zich in voor biologische landbouw en gebruikt milieuvriendelijke methoden om het milieu te beschermen en de kwaliteit van hun wijnen te behouden. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de wijnen van Bodega Pirineos ter plekke te proeven en een rondleiding door het wijnhuis te krijgen. Het idyllische landschap rond de wijnmakerij en de wijncultuur van de regio laten niets te wensen over.


Aragonien

Aragonien het teeltgebied van de 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO

Voor mij is Aragón een uniek en heel bijzonder wijngebied. Deze regio ligt in het noordoosten van Spanje en is niet te missen op de kaart van Spaanse wijn. Gekenmerkt door de uitlopers van de Ebro-vallei, de dramatische hoogten van de Pyreneeën in het noorden en de hete, droge hoogvlakte in het zuiden, biedt Aragon een opmerkelijke verscheidenheid aan terroirs. Hier belooft elke druppel een fascinerende geschiedenisles in glas. Ondanks de ongunstige omstandigheden - extreem hete zomers, koude winters en weinig neerslag - gedijen verschillende robuuste druivenrassen goed in Aragón, waaronder Garnacha en Tempranillo voor rode wijnen en Macabeo voor witte wijnen. De geografische omstandigheden, in combinatie met deze speciale druivenselectie, zorgen voor wijnen met unieke sensorische kenmerken. Ik vind vooral de rode wijnen fascinerend. Ze onthullen lichte aardse tonen en kruidige complexiteit, en zijn vaak karakteristiek en vol van smaak. Aragonese rode wijnen kunnen intens en levendig zijn, vaak met volle alcohol en hoge tannines, maar toch zeer evenwichtig. Hun krachtige aroma's van rijp rood fruit, samen met toetsen van eikenhout, maken ze ideale begeleiders van rustieke vleesgerechten. De witte wijnen uit Aragón, voornamelijk gemaakt van de Macabeo druif, maken indruk met frisse zuren en ronde aroma's. Ze kunnen fruitig en bloemig zijn. Ze kunnen fruitig en bloemig zijn, met toetsen van groene appels en citrusvruchten die een heerlijke frisheid in de mond creëren. Ik waardeer vooral de wijnen uit de koelere Somontano regio - ze overtuigen met elegantie en finesse en weerspiegelen het alpine terroir. Maar ook de warmere regio's, zoals Cariñena en Calatayud, produceren fantastische druppels die ongelooflijk diep en veelzijdig zijn. Aragon draagt absoluut bij tot de diversiteit en kwaliteit van de Spaanse wijnen. Deze groeiende regio bewijst dat het niet de grootte is die telt, maar de toewijding aan kwaliteit en innovatie.



3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO wordt geproduceerd door Bodega Pirineos in het teeltgebied Aragonien in Spanje.
Als je 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodega Pirineos misschien ook lekker.
Bodega Pirineos en 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO zijn afkomstig van Aragonien.

Details

Extra informatie: 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO

Naam 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO
Wijnbouwgebied Aragonien
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Chardonnay, Gewürztraminer
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodega Pirineos E 22300 Barbastro
Wijnmaker Bodega Pirineos

UVP
€ 7,69
€ 6,30*
0.750l·€ 8,40/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodega Pirineos

    Bodega Pirineos 3404 Tinto - Cabernet, Garnacha & Moristel Somontano DO
    Bodega Pirineos
    3404 Tinto - Cabernet, Garnacha & Moristel Somontano DO
    € 5,71*
    Bodega Pirineos 3404 Rosado - Tempranillo & Cabernet Somontano DO
    Bodega Pirineos
    3404 Rosado - Tempranillo & Cabernet Somontano DO
    € 5,71*
    Bodega Pirineos 3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO
    Bodega Pirineos
    3404 Blanco - Chardonnay & Gewürztraminer Somontano DO
    € 6,30*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD