Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2021

Syrah VdF

Maison Stephan, Rhône

Normale prijs: € 61,16

Special Price € 55,73*

1.5l · € 37,15/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn met intens bessenfruit uit Frankrijk.
  • Geteeld in de beroemde wijnstreek Rhône, Noord-Frankrijk.
  • Traditionele wijnproductie van hoge kwaliteit
  • Onderscheidende, fluweelzachte smaak dankzij de druivensoort Syrah
  • Perfecte begeleider van rood vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 32,36*
    Paul Jaboulet Aîné Jaboulet Domaine de Thalabert rouge Crozes Hermitage AOP, Magnum (1,5l)
    Paul Jaboulet Aîné
    Jaboulet Domaine de Thalabert rouge Crozes Hermitage AOP, Magnum (1,5l)
    € 66,28*
    d
    d'Ouréa
    Gigondas AOC
    € 64,00*
    Alône Rosé
    Alône
    Rosé
    € 58,97*
Beschreibung

Wijn noot: Syrah VdF

Informatie over de wijn De Syrah is afkomstig van drie verschillende terroirs in Condrieu, Verin en Roussillon van alluviale alluviale bodems, graniet en glaciale eindmorenen. De Syrah werd geproduceerd in de geest van Jules Chauvet na een koele 24-uurs voorgisting met een koele koolzuur maceratie gedurende tien dagen en rijping in de cuve gedurende acht maanden. De wijn is niet gefilterd, gevinifieerd of gezwaveld. Kleur medium paars met violette reflecties Neus Een wijn van bezielende frisheid en donker fruit. Er hangt een zuivere en intense geur van munt en viooltjes, bramen, vlierbessen en wat cassis in het glas. Er zijn ook hints van steenslag en zoethout. Smaak In de mond lijkt deze Syrah levendig, jeugdig, zelfs dansbaar met zijn duwende zuurgraad die gepaard gaat met een zijdezachte tannine. Hij smaakt naar munt, jodium, zoethout, zwarte olijven, gegrilde kruiden en rijp donker fruit. (Wild Gevogelte) (Groente & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 03.04.2023, Copyright Christoph Raffelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Syrah VdF

Ragout van wild konijn met olijven en eekhoorntjesbrood (wild) ; Terrine van fazant met veenbessen (wild) ; Rode biet met gekarameliseerde walnoten en geitenkaas (groenten & vegetarisch)

Maison Stephan

Maison Stephan de wijnmaker achter Syrah VdF

Maison Stephan is een gerenommeerde wijnboer in het noorden van de Rhône, die al generaties lang de beste wijnen van de hoogste kwaliteit produceert. Met zorg en toewijding worden op de zonnige hellingen van de Rhône onder optimale omstandigheden geselecteerde druiven verbouwd en verfijnd tot meerdere bekroonde wijnen. De wijnen van Maison Stephan maken indruk met hun intensiteit, hun gelaagde aroma's en hun aangename balans. De focus ligt altijd op duurzaamheid in de teelt en productie van de wijnen. Elk jaar worden er nieuwe wijnen gecreëerd en verfijnd, zodat het assortiment zich voortdurend uitbreidt en wijnliefhebbers telkens weer verrast. Hier kun je wijnen verwachten voor elke smaak en gelegenheid, van fruitig en licht tot sterk en tanninerijk. Neem een kijkje op de wijnkaart van Maison Stephan en laat je betoveren door de verscheidenheid en de smaakbeleving - een bijzondere traktatie voor elke wijnliefhebber!


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Syrah VdF

De Noordelijke Rhônevallei, een werkelijk majestueuze regio in het oosten van Frankrijk, is het paradijs voor wijnliefhebbers en fascineert mij als sommelier elke keer weer. Omlijst door de machtige rivieren de Rhône en de Saône strekken de wijngaarden zich uit over een steil, grandioos landschap en bieden ze een optimale bodem voor het verbouwen van exquise druivenrassen. In het hart van dit landelijke kunstwerk springt de appellation Côte-Rôtie er magnifiek uit. Hier worden de verfijnde Syrah-druiven geteeld, beroemd om hun donkere bessenfruit, peperige kruiden en subtiele mineraliteit. In de buurt ligt Condrieu, de parel van de Viognier-druif. De wijnen van deze appellatie betoveren met onvergelijkbare aroma's van abrikoos, perzik, vanille en rijp tropisch fruit. Ook de appellations Cornas en Hermitage laten het hart van elke wijnliefhebber sneller kloppen. Cornas wordt gedomineerd door karaktervolle, complexe Syrah-wijnen die ribbetjes van bessenfruit, viooltjes en pure chocolade combineren. Hermitage staat bekend om zijn expressieve en langlevende wijnen van syrah, maar ook van de witte wijnvariëteiten Marsanne en Roussanne. Hermitage wijnen tonen intense fruitaroma's vergezeld van tonen van hazelnoten, honing en specerijen. De diversiteit en uniciteit van de wijnen uit de noordelijke Rhônevallei zijn indrukwekkend. Elke oogst vertelt over de diepte van het terroir, het vakmanschap van de wijnmakers en de ongelooflijke biodiversiteit van dit land. Een glas wijn uit de noordelijke Rhônevallei is meer dan een plezier, het is een reis door een van 's werelds oudste en meest gerespecteerde wijngebieden. Of je nu een liefhebber bent van intense rode wijnen of van gracieuze en aromatische witte wijnen, de noordelijke Rhônevallei biedt met zijn diverse appellations en gepassioneerde wijnmakers een ware cornucopia aan vinofiele ontdekkingen. Diep geworteld in traditie, maar altijd op zoek naar vernieuwing, fascineert deze regio bij elke slok.



Syrah VdF wordt geproduceerd door Maison Stephan in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Syrah VdF lekker vond, vind je de andere wijnen van Maison Stephan misschien ook lekker.
Maison Stephan en Syrah VdF zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Syrah VdF

Naam Syrah VdF
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Syrah
Rebsorte Syrah
Serveertemperatuur 18°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Jean-Michel Stephan, 1 ancienne route de Semons, 69420 Tupin-et-Semons / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Maison Stephan

UVP
€ 61,16
€ 55,73*
1.5l·€ 37,15/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Maison Stephan

    Maison Stephan Côte Rôtie AOC
    Maison Stephan
    Côte Rôtie AOC
    € 67,97*
    Maison Stephan Côte Rôtie AOC
    Maison Stephan
    Côte Rôtie AOC
    € 67,97*
    Maison Stephan Côte Rôtie Les Binardes AOC
    Maison Stephan
    Côte Rôtie Les Binardes AOC
    € 92,79*
    Maison Stephan Côte Rôtie Côteaux de Bassenon AOC
    Maison Stephan
    Côte Rôtie Côteaux de Bassenon AOC
    € 134,15*
    Maison Stephan Côte Rôtie Côteaux de Tupin AOC
    Maison Stephan
    Côte Rôtie Côteaux de Tupin AOC
    € 134,15*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD