Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2021

Syrah Toscana IGT

Le Anfore di Elena Casadei, Toscane

€ 25,69*
0.75l · € 34,25/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intens rode wijn uit Toscane, Italië
  • Gekenmerkt door fruitige en kruidige aroma's
  • Gemaakt van volledig rijpe Syrah druiven
  • Perfect bij vleesgerechten en kazen
  • Heerlijke volle smaak met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Mea Culpa Mea Culpa Vino Rosso - in Holzkiste -
    Mea Culpa
    Mea Culpa Vino Rosso - in Holzkiste -
    € 22,46*
    Planeta Syrah Maroccoli IGT Sicilia
    Planeta
    Syrah Maroccoli IGT Sicilia
    € 21,35*
    BRUNI Laire Morellino di Scansano DOCG RISERVA
    BRUNI
    Laire Morellino di Scansano DOCG RISERVA
    € 23,42*
    Fattoria di Magliano PERENZO Syrah IGT Maremma
    Fattoria di Magliano
    PERENZO Syrah IGT Maremma
    € 25,07*
    Ceretto Langhe Rosso Monsordo DOC
    Ceretto
    Langhe Rosso Monsordo DOC
    € 31,31*
Beschreibung

Wijn noot: Syrah Toscana IGT

De Syrah Toscana IGT rode wijn van Le Anfore di Elena Casadei is een opmerkelijke wijn uit de regio Toscane in Italië. Deze Syrah maakt indruk met zijn diepe robijnrode kleur en intense verscheidenheid aan aroma's. In de neus ontwikkelt hij een verleidelijk bouquet van donker fruit zoals zwarte kersen, bramen en pruimen, vergezeld van een aangename kruidigheid en nuances van zwarte olijven. In de mond heeft hij een harmonieuze structuur en een evenwichtige zuurgraad. De fijne tannines geven hem een aangenaam fluweelzacht mondgevoel en zorgen voor een lange, elegante afdronk. Deze Syrah Toscana IGT is een uitstekende begeleider van krachtige gerechten zoals gegrild vlees, wild of belegen kaas. Maar hij is ook ideaal voor gezellige momenten met een glas rode wijn 's avonds of als aperitief bij een feestelijke gelegenheid. Le Anfore di Elena Casadei hecht veel belang aan traditie en kwaliteit. De druiven voor deze wijn worden zorgvuldig met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig verwerkt. De speciale complexiteit en structuur van deze wijn ontwikkelt zich door een zachte rijping in houten vaten. De rode Syrah Toscana IGT wijn van Le Anfore di Elena Casadei belichaamt de passie en expertise van de wijnboeren in Toscane. Het is een uitstekende vertegenwoordiger van het teeltgebied en een must voor alle liefhebbers van eersteklas Italiaanse rode wijnen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Syrah Toscana IGT

Ontdek de Syrah Toscana IGT van Le Anfore di Elena Casadei uit Toscane.

  • Malse ossenhaas met rozemarijnaardappelen
  • Gegrilde aubergines met tomaten en basilicumpesto
  • Rijpe harde kazen zoals pecorino of parmezaan

Le Anfore di Elena Casadei

Le Anfore di Elena Casadei de wijnmaker achter Syrah Toscana IGT

Casadei is een gerenommeerde wijnmaker uit Toscane die gespecialiseerd is in de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De familie Casadei heeft een lange traditie in wijnmaken en cultiveert al generaties lang wijngaarden in de regio. Casadei wijnen worden gekenmerkt door hun uitzonderlijke kwaliteit. De wijnstokken worden zorgvuldig onderhouden en de druiven met de hand geplukt om de hoogste normen te garanderen. Het resultaat zijn wijnen met complexe aroma's en een onderscheidend karakter. Casadei is vooral bekend om zijn rode wijnen, die gemaakt zijn van Sangiovese druiven. Deze wijnen hebben tonen van rood fruit, kruiden en tabak en zijn zeer lang houdbaar door hun tannines en zuurgraad. De witte wijnen van Casadei zijn ook van uitstekende kwaliteit en hebben een intens bouquet van citrusvruchten en bloemen. Casadei legt grote nadruk op duurzame landbouw en zet zich in voor het behoud van de natuurlijke omgeving. De wijnbereiding gebeurt volgens traditionele methoden, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne technologie en wetenschap om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Voor wijnliefhebbers en -kenners is een bezoek aan het wijnhuis van Casadei een absolute must. Hier kun je niet alleen wijnen proeven en kopen, maar ook genieten van het prachtige Toscaanse landschap en meer te weten komen over de geschiedenis van het familiebedrijf.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Syrah Toscana IGT

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Syrah Toscana IGT wordt geproduceerd door Le Anfore di Elena Casadei in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Syrah Toscana IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Le Anfore di Elena Casadei misschien ook lekker.
Le Anfore di Elena Casadei en Syrah Toscana IGT zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Syrah Toscana IGT

Naam Syrah Toscana IGT
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Syrah / Shiraz
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler LE ANFORE DI ELENA CASADEI Casadei, Via Tifariti 11, 50065, Pontassieve, FI, Italien
Wijnmaker Le Anfore di Elena Casadei

€ 25,69*
0.75l·€ 34,25/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Le Anfore di Elena Casadei

    Le Anfore di Elena Casadei Semidano Migiu Isola dei Nuraghi IGT SALE
    Le Anfore di Elena Casadei
    Semidano Migiu Isola dei Nuraghi IGT SALE
    € 16,59*
    Le Anfore di Elena Casadei Ansonica Ansonaco IGT
    Le Anfore di Elena Casadei
    Ansonica Ansonaco IGT
    € 24,45*
    Le Anfore di Elena Casadei Semidano Migiu Isola dei Nuraghi IGT
    Le Anfore di Elena Casadei
    Semidano Migiu Isola dei Nuraghi IGT
    € 25,69*
    Le Anfore di Elena Casadei Moscato IGT
    Le Anfore di Elena Casadei
    Moscato IGT
    € 21,25*
    Le Anfore di Elena Casadei Ansonica Ansonaco IGT
    Le Anfore di Elena Casadei
    Ansonica Ansonaco IGT
    € 24,56*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD