Land
Italië
Südtirol
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2021

St. Magdalener DOC

Wilhelm Walch, Südtirol

€ 13,13*
0.75l · € 17,51/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fris bouquet van kersen en bessen.
  • Italiaanse rode wijn uit de regio Zuid-Tirol
  • Aroma's van bessen en lichte kruidige aroma's
  • Ideaal bij pasta, vleesgerechten en kaas
  • St. Magdalener DOC, klassieke rode druivensoort

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Nals Margreid Galea Vernatsch Südtirol DOC
    Nals Margreid
    Galea Vernatsch Südtirol DOC
    € 14,19*
    Kellerei Kaltern Edelvernatsch Alto Adige DOC
    Kellerei Kaltern
    Edelvernatsch Alto Adige DOC
    € 9,53*
    Kellerei Kaltern Leuchtenberg Kalterersee Auslese Classico Sup. Alto Adige DOC
    Kellerei Kaltern
    Leuchtenberg Kalterersee Auslese Classico Sup. Alto Adige DOC
    € 14,19*
    Kellerei Kaltern Quintessenz Kalterersee Classico Superiore Alto Adige DOC
    Kellerei Kaltern
    Quintessenz Kalterersee Classico Superiore Alto Adige DOC
    € 17,21*
    Ritterhof Südtirol Weingut Ritterhof Perlhofer Crescendo IGT
    Ritterhof Südtirol
    Weingut Ritterhof Perlhofer Crescendo IGT
    € 16,12*
Beschreibung

Wijn noot: St. Magdalener DOC

Sterk robijnrood. Bloemig bouquet met fijne nuances van kersen. Droog, harmonieus en mild met een licht bittere amandeltoon op de afdronk. De wijngaarden liggen in het teeltgebied St. Magdalener in de buurt van Bolzano in Zuid-Tirol. In de wijngaard wordt gebruik gemaakt van pergola, terwijl de opbrengsten onder het wettelijke maximum blijven, gecontroleerde fermentatie om een optimaal gerijpte oogst te verkrijgen. Na de vinificatie onder gecontroleerde temperaturen vindt de verfijning plaats in grote eiken vaten. Na een paar maanden flesrijping wordt de wijn uiteindelijk vrijgegeven voor de verkoop. In 1869 kochten de voorouders van de familie Walch een jezuïetenklooster en bouwden een grotendeels ondergrondse wijnmakerij in het hart van Tramin. Deze historische kern van het wijnhuis wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor de opslag, rijping en bewaring van de wijnen. Het succes van Walch is gebaseerd op de exploitatie van gerenommeerde wijngaarden die zorgvuldig zijn geselecteerd. In de afgelopen twee decennia heeft het bedrijf, dat nog steeds eigendom is van de familie Walch, zijn reputatie verder kunnen versterken door uitstekende kwaliteiten en internationale exportsuccessen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: St. Magdalener DOC

Aanbevolen drinktemperatuur 13-15°C. Past heel goed bij voorgerechten, pittige kaas, gegrild vlees. Kort voor consumptie openen!

Wilhelm Walch

Wilhelm Walch de wijnmaker achter St. Magdalener DOC

Wilhelm Walch is een bekroonde wijnmaker uit Zuid-Tirol met een passie voor wijnbouw. Al tientallen jaren runt hij het familiewijnhuis, dat al aan zijn vierde generatie toe is. Zijn wijnen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en uniciteit. Wilhelm Walch vertrouwt op traditionele methoden en de nieuwste technologieën om het beste uit zijn druiven te halen. Hij zorgt persoonlijk voor zijn wijngaarden en besteedt aandacht aan de individuele behoeften van elke druivensoort. De wijnen van Wilhelm Walch zijn een combinatie van Alpencharmonie en Italiaanse elegantie en weerspiegelen de schoonheid van het Zuid-Tiroolse landschap. Of het nu witte of rode wijn is - de wijnen van Wilhelm Walch overtuigen door hun frisheid, fruitigheid en verfijning en zijn een waar genot voor alle wijnliefhebbers.


Südtirol

Südtirol het teeltgebied van de St. Magdalener DOC

De wijnregio Zuid-Tirol, ook bekend als Alto Adige, is een schilderachtige schatkist in het noordelijkste deel van Italië, genesteld in het prachtige landschap van de Alpen en Dolomieten. Als sommelier zie ik Zuid-Tirol als een gebied met een onverzettelijke wijncultuur en een verrassende variëteit aan kwaliteitswijnen. Ondanks zijn kleine omvang herbergt Zuid-Tirol meer dan 20 toegestane druivensoorten, die elk hun eigen unieke uitdrukking geven door de bijzondere geologische en klimatologische omstandigheden van het gebied. Zuid-Tirol staat bekend om zijn koele maar zonnige alpine klimaat, dat een perfect samenspel creëert tussen temperatuurverschillen en zonnestraling. Witte variëteiten domineren het landschap, aangevoerd door de onvergelijkbare Gewürztraminer, waarvan het delicate evenwicht tussen bloemige aroma's en krachtige zuren nergens ter wereld zo goed lukt als in Zuid-Tirol. Niet over het hoofd te zien zijn de mineraalrijke Pinot Grigio, de fascinerende Sauvignon Blanc en de lokale troubadour Müller-Thurgau, die allemaal gelaagde en complexe smaakervaringen op het palet bieden. Op het gebied van rode wijnen krijgt Zuid-Tirol steeds meer erkenning voor zijn Schiava (Vernatsch), een lichte, diep geurende rode wijn, en zijn vermogen om robuuste, soepele Pinot Nero (Pinot Noir) te produceren, wijnen die niet alleen de veelzijdige aard van Zuid-Tirol weerspiegelen, maar ook de lange traditie en passie van de wijnmakers. Van de kleinste familiebedrijven tot gerenommeerde wijnhuizen - elk produceert wijnen met een eigen stijl, waarin moderne innovaties worden gecombineerd met traditioneel wijnmaken. Als sommelier vind ik Zuid-Tirol een van de meest authentieke en opwindende wijngebieden. De wijnen fascineren door hun lange levensduur, complexiteit en onmiskenbare karakter - een kostbaar geschenk van de Alpen, die één zijn met de zon.



St. Magdalener DOC wordt geproduceerd door Wilhelm Walch in het teeltgebied Südtirol in Italië.
Als je St. Magdalener DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Wilhelm Walch misschien ook lekker.
Wilhelm Walch en St. Magdalener DOC zijn afkomstig van Südtirol.

Details

Extra informatie: St. Magdalener DOC

Naam St. Magdalener DOC
Wijnbouwgebied Südtirol
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 90% Vernatsch, 10% Lagrein
Wijnverwerking De wijngaarden liggen in het teeltgebied St. Magdalener in de buurt van Bolzano in Zuid-Tirol. De wijngaarden worden bebouwd met pergola's, terwijl de opbrengsten onder het wettelijke maximum blijven, gecontroleerde gisting om een optimaal gerijpte druif te verkrijgen. Na vinificatie bij gecontroleerde temperaturen wordt de wijn geraffineerd in grote eikenhouten vaten. Na een paar maanden in de fles wordt de wijn uiteindelijk vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 1,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Wilhelm Walch, Andreas Hoferstraße 1, 39040 Tramin (BZ), Italien
Wijnmaker Wilhelm Walch

€ 13,13*
0.75l·€ 17,51/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Wilhelm Walch

    Wilhelm Walch St. Magdalener DOC
    Wilhelm Walch
    St. Magdalener DOC
    € 11,82*
    Wilhelm Walch Wilhelm Walch Lagrein Südtirol DOC
    Wilhelm Walch
    Wilhelm Walch Lagrein Südtirol DOC
    € 13,83*
    Wilhelm Walch Kalterersee Auslese DOC classico superiore
    Wilhelm Walch
    Kalterersee Auslese DOC classico superiore
    € 12,10*
    Wilhelm Walch Pinot Bianco Alto Adige DOC
    Wilhelm Walch
    Pinot Bianco Alto Adige DOC
    € 13,59*
    Wilhelm Walch Pinot Bianco Alto Adige DOC
    Wilhelm Walch
    Pinot Bianco Alto Adige DOC
    € 13,69*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD