Land
Spanje
Navarra
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2019

Santa Cruz de Artazu blanco

Artazu, Navarra

Normale prijs: € 30,91

Special Price € 28,18*

0.75l · € 37,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Regio Navarra: Spaanse expressieve witte wijn.
  • Fruitig-exotisch: tonen van citrusvruchten en ananas
  • Aromatisch en evenwichtig: Charmante textuur en frisheid
  • Veelzijdige begeleider van gerechten: vis, delicatessen salades, zeevruchten
  • Duurzaam geproduceerd: Milieubewuste traditionele teelt

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Artazu Santa Cruz de Artazu blanco
    Artazu
    Santa Cruz de Artazu blanco
    € 25,07*
    Terroir al Limit Terroir Historic Blanc
    Terroir al Limit
    Terroir Historic Blanc
    € 24,56*
    Portal del Priorat El Mas de lA., Quars
    Portal del Priorat
    El Mas de lA., Quars
    € 30,24*
    Vins Nus Instabile Brisat No. 3, In Albis
    Vins Nus
    Instabile Brisat No. 3, In Albis
    € 30,76*
    Terroir al Limit Terra de Cuques blanc
    Terroir al Limit
    Terra de Cuques blanc
    € 38,00*
Beschreibung

Wijn noot: Santa Cruz de Artazu blanco

De Santa Cruz de Artazu blanco is een uitstekende witte wijn die afkomstig is uit het gerenommeerde wijnbouwgebied Navarra in Spanje. Deze wijn is gemaakt van de beroemde Artazu-druif, die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en vakmanschap. De Santa Cruz de Artazu blanco wordt gekenmerkt door zijn lichtgele kleur met groenige reflecties en straalt een aangenaam aroma van vers citrusfruit en exotische tonen uit. In de mond toont hij een mooie balans tussen pittige zuren en fruitige aroma's zoals limoen, grapefruit en groene appel. De minerale nuances zorgen voor een opmerkelijke complexiteit en een lange afdronk. Deze witte wijn wordt uitsluitend gemaakt van de autochtone druivensoort Viura, die in zijn beste expressies een frisse en fruitige smaakervaring biedt. De wijn wordt geproduceerd volgens traditionele methoden om de natuurlijke expressiviteit van de druiven te behouden. De Santa Cruz de Artazu blanco is uitstekend als aperitief, maar past ook perfect bij zeevruchten, visgerechten en lichte salades. Zijn verfrissende lichtheid en fijn uitgebalanceerde aroma's maken het een ideale begeleider voor warme zomerdagen of sociale gelegenheden. Ervaar een prachtig samenspel van frisheid, fruitigheid en elegantie met de Santa Cruz de Artazu blanco en ontdek de unieke smaken van het Navarrese teeltgebied in Spanje.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Santa Cruz de Artazu blanco

Ontdek de verfrissende witte wijn Santa Cruz de Artazu blanco uit Navarra, Spanje:

  • Perfect bij zeevruchtensalade
  • Een genot bij gegrilde vis
  • Uitstekend bij lichte voorgerechten

Artazu

Artazu de wijnmaker achter Santa Cruz de Artazu blanco

Artazu is een gerenommeerde wijnmaker uit Navarra in Spanje. De wijnen van Artazu worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, hun duidelijke structuur en hun constante uitmuntendheid. De boerenfamilie Artazu heeft een lange geschiedenis in de wijnbouw en ze zijn gepassioneerd over het produceren van wijnen die het terroir van de regio weerspiegelen en de essentie van de druiven waarvan ze gemaakt zijn vastleggen. Artazu wijnen worden verbouwd in historische wijngaarden op de heuvels van Navarra. De druiven worden met de hand geplukt en op traditionele wijze gefermenteerd om de rijke fruitige smaken te behouden en de karakteristieke dieprode kleur van de wijnen te verkrijgen. Artazu wijnen zijn over het algemeen droog en hebben een levendige zuurgraad, waardoor ze goed samengaan met verschillende gerechten en gelegenheden. Artazu wijnen staan bekend om hun evenwicht en elegantie. Beroemd is de Artazu Santa Cruz, een wijn gemaakt van een combinatie van Garnacha en Tempranillo druiven. Deze wijn is vol, maar heeft ook een evenwichtige zuurgraad en brengt de zoete, fruitige smaken perfect naar voren. Artazu is een naam om naar uit te kijken als je op zoek bent naar Spaanse wijnen van hoge kwaliteit. Met zijn oog voor detail en jarenlange ervaring in het maken van wijnen is Artazu uitgegroeid tot een van de beste wijnmakers in de regio Navarra.


Navarra

Navarra het teeltgebied van de Santa Cruz de Artazu blanco

Het wijngebied van Navarra, gelegen in het noorden van Spanje, straalt een onvergelijkbare pracht en majestueuze schoonheid uit die je maar al te graag in een glas wijn zou willen vangen. Als sommelier ben ik gewoonweg betoverd door de verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. Hoewel Navarra ooit bekend stond om zijn roséwijnen, valt er vandaag de dag nog veel meer te ontdekken. De rode wijnen gemaakt van de druivensoorten Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha, die agronomisch uitstekend zijn aangepast aan het harde klimaat en de steenachtige bodem, zijn een bijzonder juweeltje. De diversiteit van het klimaat in dit gebied, van mediterraan in het zuiden tot Atlantisch in het noorden, zorgt voor een opmerkelijke verscheidenheid aan wijnstijlen die me blijven verbazen. De wijnen uit Navarra zijn gelaagd en complex, van heldere, levendige rosés tot frisse en citrusachtige witte wijnen tot volle en rijke rode wijnen met dichte tannines en intens fruit. De zoete Moscatelwijnen die in Navarra worden gemaakt met handgeplukte druiven zijn een ware uitdrukking van de aandacht voor detail die de wijnmakers hier in hun werk leggen. Zacht, bloemig en perfect in balans, zijn ze emblematisch voor de zoetheid van het leven in dit prachtige land. Kenmerkend voor de wijnen uit Navarra is hun authenticiteit. Ondanks hun innovaties en nieuwe technieken blijven de Navarrese wijnmakers trouw aan hun traditie en het is deze mix van oud en nieuw die deze wijnen werkelijk uniek maakt. Navarra fascineert door zijn uitzonderlijke wijncultuur, zijn uitstekende wijnen, zijn bevolking en zijn indrukwekkende landschappen. In elke fles Navarrese wijn lijkt een stukje van dit prachtige land te zijn gevangen. Een glas Navarrese wijn is niet alleen een streling voor het gehemelte, maar ook een reis door een streek die wordt gekenmerkt door zijn gepassioneerde toewijding aan de wijnbouw.



Santa Cruz de Artazu blanco wordt geproduceerd door Artazu in het teeltgebied Navarra in Spanje.
Als je Santa Cruz de Artazu blanco lekker vond, vind je de andere wijnen van Artazu misschien ook lekker.
Artazu en Santa Cruz de Artazu blanco zijn afkomstig van Navarra.

Details

Extra informatie: Santa Cruz de Artazu blanco

Naam Santa Cruz de Artazu blanco
Wijnbouwgebied Navarra
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2019
Druivensoorten Grenache blanc
Serveertemperatuur 12°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Artadi S.A., Carretera de Logroño s/n, 01300 Localidad: Laguardia / Spain
Wijnmaker Artazu

UVP
€ 30,91
€ 28,18*
0.75l·€ 37,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Artazu

    Artazu Pasos de San Martin
    Artazu
    Pasos de San Martin
    € 21,45*
    Artazu Santa Cruz de Artazu blanco
    Artazu
    Santa Cruz de Artazu blanco
    € 25,07*
    Artazu Santa Cruz de Artazu blanco
    Artazu
    Santa Cruz de Artazu blanco
    € 62,45*
    Artazu Artazuri Rosé
    Artazu
    Artazuri Rosé
    € 11,63*
    Artazu Santa Cruz de Artazu tinto
    Artazu
    Santa Cruz de Artazu tinto
    € 42,13*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD