Land
Duitsland
Württemberg
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2017

S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg

Graf Neipperg, Württemberg

Normale prijs: € 52,37

Special Price € 48,30*

0.75l · € 64,40/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge cabernet sauvignon uit het teeltgebied Württemberg
  • Kwaliteitswijn van bepaalde gebieden (QbA) uit Duitsland
  • Intense aroma's met tonen van donkere bessen
  • Perfect in combinatie met pittige vleesgerechten en kaas
  • Product van een prestigieus, traditioneel wijnbouwgebied

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Graf Neipperg S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg
    Graf Neipperg
    S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg
    € 48,30*
    Wageck Wageck Cuvée Wilhelm Merlot - Cabernet Sauvignon, Pfalz
    Wageck
    Wageck Cuvée Wilhelm Merlot - Cabernet Sauvignon, Pfalz
    € 23,50*
    Wageck Cuvée Wilhelm Réserve trocken QbA der Pfalz
    Wageck
    Cuvée Wilhelm Réserve trocken QbA der Pfalz
    € 36,86*
    Ampeleia Ampeleia IGT
    Ampeleia
    Ampeleia IGT
    € 39,54*
Beschreibung

Wijn noot: S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg

De rode wijn S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg van het gerenommeerde wijnhuis Graf Neipperg is een echte traktatie voor alle wijnliefhebbers. De druiven voor deze speciale druppel komen uit het teeltgebied Württemberg in Duitsland en zijn met de hand geoogst. De wijn presenteert zich in krachtig rood met een paarse glans en straalt een verleidelijk bouquet uit van rijpe zwarte bessen, kruidige kruiden en fijne geroosterde aroma's. In de mond is de wijn vol en vol. In de mond ontvouwt zich een volle wijn met zachte tannines en een aangename frisheid. De lange afdronk is verrukkelijk met een subtiele vanilletoon. Deze cabernet sauvignon is een uitstekende begeleider van stevige gerechten zoals lams- of rundvlees en rijpe kazen. Een indrukwekkende rode wijn met karakter en finesse die elke gelegenheid bijzonder maakt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg

Serveer gedecanteerd op 18 graden Celsius, past goed bij kruidige gerechten met donker vlees, gestoofde ossenwangen met aardappelpuree en truffel, gebraden vederwild, gegrilde rosbief en gerijpte harde kaas. Optimale drinkleeftijd 2020 tot 2028.

Graf Neipperg

Graf Neipperg de wijnmaker achter S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg

De wijnboer Graaf Neipperg uit Württemberg is een beroemdheid onder wijnliefhebbers. Zijn familie is al eeuwenlang betrokken bij de wijnproductie en heeft in die tijd een indrukwekkende expertise opgebouwd. Graaf Neipperg zelf is een gepassioneerde wijnmaker die zijn werk met toewijding en precisie uitvoert. Zijn wijngaarden beslaan een gebied van ongeveer 120 hectare en omvatten enkele van de beste locaties in Württemberg. Hier worden alleen handgeplukte druiven van de hoogste kwaliteit geoogst en zorgvuldig verwerkt. De wijnen van Graf Neipperg zijn uniek in hun karakter en smaak. Of het nu gaat om rode wijnen zoals de nobele Lemberger, de krachtige Pinot Noir of de elegante Cabernet Sauvignon of om witte wijnen zoals de fruitige Riesling of de verfrissende Pinot Gris - elk glas is een belevenis voor de zintuigen. De filosofie van Graf Neipperg is om wijnen te produceren die het terroir en de ziel van de regio weerspiegelen. Er wordt veel belang gehecht aan duurzaamheid en milieubescherming. Wie de wijnen van Graf Neipperg eenmaal heeft geproefd, zal er zeker voor altijd voor vallen. Hier wordt traditioneel vakmanschap gecombineerd met moderne technologie om wijnen van de hoogste kwaliteit en elegantie te produceren.


Württemberg

Württemberg het teeltgebied van de S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg

De wijnregio Württemberg is een rijzende ster in de wereld van de wijn, die de gastronomische wereld verrukt met kwaliteit, authenticiteit en een rijke verscheidenheid aan wijnstijlen. Als sommelier vind ik deze regio fascinerend, niet alleen vanwege het unieke terroir en de liefdevolle zorg voor de wijnstokken, maar ook vanwege de diepgewortelde tradities die de wijnproductie hier kenmerken. Met meer dan 11.500 hectare wijngaarden ligt Württemberg in het zuidwesten van Duitsland - tussen het Zwarte Woud en de Schwäbische Alb, doorkruist door de Neckar en zijn zijrivieren. Dit gebied heeft een mild, bijna mediterraan microklimaat en een ongelooflijke verscheidenheid aan bodemsamenstellingen. Het is deze combinatie van gunstige blootstelling aan de zon, beschermende topografie en heterogene bodems die een levendig spectrum aan wijnstijlen oplevert. Rode druivenrassen overheersen hier, goed voor bijna 70% van het totale areaal. Het vlaggenschip, Trollinger, is een volle, fruitige rode wijn die het best jong gedronken kan worden, met aardse tonen en balsamico toetsen. Daarnaast tonen wijnen van Lemberger en Schwarzriesling een indrukwekkende aromatische intensiteit en complexiteit, terwijl Spätburgunderwijnen elegant en fluweelzacht zijn. Riesling, de koning van de witte druivenrassen in Württemberg, verdient echter ook een speciale vermelding. Met zijn pittige zuren en uitgesproken minerale profiel is hij de ware expressie van het unieke terroir van Württemberg. De wijnboeren in Württemberg, of het nu gaat om traditionele familiebedrijven of om innovatieve jonge wijnmakers, slagen er op meesterlijke wijze in om traditie en moderniteit te combineren. Ze experimenteren met nieuwe technieken zonder het respect voor de bodem en de druif te verliezen. Deze duurzame, bodembewuste filosofie heeft het imago van Württemberg versterkt en de regio de afgelopen jaren een terechte reputatie bezorgd op het internationale wijnpodium. Al met al is Württemberg een fascinerend wijnbouwgebied vol genotspotentieel



S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg wordt geproduceerd door Graf Neipperg in het teeltgebied Württemberg in Duitsland.
Als je S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg lekker vond, vind je de andere wijnen van Graf Neipperg misschien ook lekker.
Graf Neipperg en S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg zijn afkomstig van Württemberg.

Details

Extra informatie: S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg

Naam S. E. Cabernet Sauvignon trocken QbA Württemberg
Wijnbouwgebied Württemberg
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Cabernet Sauvignon
Restsuiker (g/l) 2
Zuurgraad (g/l) 6,7
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Gräflich von Neippergsche Hauptverwaltung
Schloss
DE-74193 SCHWAIGERN
Wijnmaker Graf Neipperg

UVP
€ 52,37
€ 48,30*
0.75l·€ 64,40/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Graf Neipperg

    Graf Neipperg Spätburgunder trocken Neipperger QbA Württemberg
    Graf Neipperg
    Spätburgunder trocken Neipperger QbA Württemberg
    € 13,99*
    Graf Neipperg Trollinger Rotwein trocken QbA Württemberg
    Graf Neipperg
    Trollinger Rotwein trocken QbA Württemberg
    € 9,25*
    Graf Neipperg Lemberger Rotwein trocken QbA Württemberg (0,375l)
    Graf Neipperg
    Lemberger Rotwein trocken QbA Württemberg (0,375l)
    € 6,74*
    Graf Neipperg S. E. Merlot Barrique trocken QbA Württemberg
    Graf Neipperg
    S. E. Merlot Barrique trocken QbA Württemberg
    € 48,30*
    Graf Neipperg Neipperger Schlossberg Lemberger  GG QbA Württemberg - Erste Lage
    Graf Neipperg
    Neipperger Schlossberg Lemberger GG QbA Württemberg - Erste Lage
    € 34,24*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD