Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

Ruffino Chianti DOCG

Ruffino, Toscane

€ 10,60*
0.75l · € 14,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Traditionele rode wijn uit Toscane
  • Chianti DOCG met aangename fruitige tonen
  • Perfect bij Italiaanse pasta en vleesgerechten
  • Verrukt het gehemelte met evenwichtige tannines en fruitsmaken
  • Vintage van Sangiovese druivensoorten van hoge kwaliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ruffino Ruffino Il Leo Chianti Superiore DOCG
    Ruffino
    Ruffino Il Leo Chianti Superiore DOCG
    € 12,19*
    Ruffino Ruffino Chianti DOCG
    Ruffino
    Ruffino Chianti DOCG
    € 10,08*
    Villa Poggio Salvi Villa Poggio Salvi
    Villa Poggio Salvi
    Villa Poggio Salvi 'Caspagnolo' Chianti Colli Senesi DOCG
    € 9,04*
    Rocca delle Macìe Famiglia Zingarelli Chianti Classico DOCG
    Rocca delle Macìe
    Famiglia Zingarelli Chianti Classico DOCG
    € 12,67*
Beschreibung

Wijn noot: Ruffino Chianti DOCG

Robijnrood met violette reflecties. Typische delicate florale tonen van viooltjes, aangevuld met fruitige toetsen van pruimen en zoete kersen en afgerond met een mild kruidige afdronk. Medium-bodied, prachtig in balans met een geïntegreerde zuurgraadstructuur. De druiven voor de Chianti worden begin september geoogst. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst, de alcoholische gisting begint op de schillen en wordt gedurende 12 dagen voortgezet bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C in betonnen vaten. Ruffino werd in 1877 opgericht in Pontassieve bij Florence door de twee neven Ilario en Leopoldo Ruffino. Ze concentreerden zich op de kwaliteitsteelt van de druiven en het gebruik van de speciale terroirs van hun wijngaarden en werden al snel bekend. Dankzij hun zorg in de wijngaard en in de kelder stond de naam Ruffino al snel voor bijzonder zuivere en mooi uitgebalanceerde wijnen. Na de Tweede Wereldoorlog kocht Ruffino Villa di Montemasso, het eerste landgoed in Chianti Classico. Door nog meer wijndomeinen in de bekendste subregio's van Toscane te verwerven, kan Ruffino nu Chianti Classico, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano onder één merk aanbieden, terwijl de achterliggende wijndomeinen blijven bestaan. Ruffino is nu een van de bekendste wijnhuizen ter wereld en staat voor consistentie en kwaliteit uit de Chianti en Toscane. Het is niet verwonderlijk dat Ruffino Chianti DOCG het allereerste garantielabel kreeg in 1984, toen Chianti voor het eerst werd erkend als DOCG-wijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Ruffino Chianti DOCG

Perfect bij de traditionele Toscaanse keuken, rood vlees of gerechten met stevige sauzen. Serveertemperatuur 14-16°C.

Ruffino

Ruffino de wijnmaker achter Ruffino Chianti DOCG

Ruffino is een gerenommeerde wijnmaker uit het prachtige Toscane. Het wijnhuis werd opgericht in 1877 en geniet al vele decennia internationale erkenning. Door consequent werk in de wijngaard en een voorzichtige verwerking van de druiven is Ruffino erin geslaagd jaar na jaar wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Vooral de sangiovese druif, typisch voor de regio, vindt bij Ruffino een perfecte vinificatie. De wijnen van de wijnmaker overtuigen door hun elegantie en finesse en hebben de hoogste onderscheidingen gekregen op talloze wijncompetities en proeverijen. Ruffino hecht veel belang aan duurzaamheid in de wijnbouw en vertrouwt op biologische teeltmethoden en traditionele productieprocessen. Wie exquis wijngenot wil ervaren, moet zeker een wijn van Ruffino proberen. De wijnen passen perfect bij Italiaanse gerechten en zijn een echte traktatie voor het gehemelte.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Ruffino Chianti DOCG

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Ruffino Chianti DOCG wordt geproduceerd door Ruffino in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Ruffino Chianti DOCG lekker vond, vind je de andere wijnen van Ruffino misschien ook lekker.
Ruffino en Ruffino Chianti DOCG zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Ruffino Chianti DOCG

Naam Ruffino Chianti DOCG
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 70% Sangiovese, 30% Merlot
Wijnverwerking De druiven voor de Chianti worden begin september geoogst. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst, de alcoholische gisting begint op de schillen en gaat verder over een periode van 12 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C in betonnen vaten.
Restsuiker (g/l) 0,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,2 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Ruffino S.r.l., Ple Ruffino, 1, 50065 Pontassieve FI, Italien
Wijnmaker Ruffino

€ 10,60*
0.75l·€ 14,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ruffino

    Ruffino Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico DOCG
    Ruffino
    Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico DOCG
    € 20,41*
    Ruffino Ruffino Chardonnay Libaio Toscana IGT
    Ruffino
    Ruffino Chardonnay Libaio Toscana IGT
    € 11,63*
    Ruffino Ruffino Pinot Grigio Lumina Delle Venezie IGT
    Ruffino
    Ruffino Pinot Grigio Lumina Delle Venezie IGT
    € 9,10*
    Ruffino Ruffino Orvieto classico DOCG
    Ruffino
    Ruffino Orvieto classico DOCG
    € 9,00*
    Ruffino Ruffino Il Leo Chianti Superiore DOCG
    Ruffino
    Ruffino Il Leo Chianti Superiore DOCG
    € 12,19*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD