Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2020

Rosso di Montalcino DOC

Pian Dell'Orino, Toscane

€ 75,73*
0.75l · € 100,97/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante rode wijn uit Toscane
  • DOC-kwaliteit belooft een hoog niveau van wijnmaakervaring
  • Expressieve aroma's van kersen en wilde bessen
  • Complexe smaak met evenwichtige tannines
  • Lange, aangename afdronk in de mond

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 72,11*
    Salicutti Rosso di Montalcino DOC
    Salicutti
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
Beschreibung

Wijn noot: Rosso di Montalcino DOC

De Rosso di Montalcino DOC van Pian Dell'Orino is een charmante en elegante rode wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Toscane in Italië. Gemaakt van 100% Sangiovese druiven die goed gedijen op de kalkrijke bodems rond het idyllische dorpje Montalcino, heeft deze wijn een robijnrode kleur en intense aroma's van rood fruit, kruiden en een vleugje tabak. In de mond is hij vol en evenwichtig met zijdezachte tannines en een lange, harmonieuze afdronk. Deze Rosso di Montalcino is de ideale begeleider van pasta, pizza en alle mediterrane gerechten. Een echte traktatie voor alle liefhebbers van Italiaanse rode wijnen!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rosso di Montalcino DOC

Entdecken Sie den köstlichen Rosso di Montalcino DOC von Pian Dell'Orino aus der Toskana und genießen Sie ihn zu folgenden Speisen:

  • Pasta mit Tomatensauce und Parmesan
  • Gegrilltes Ribeye-Steak mit Rucola-Salat
  • Pecorino-Käse mit Feigensenf

Pian Dell'Orino

Pian Dell'Orino de wijnmaker achter Rosso di Montalcino DOC

Pian Dell'Orino is een gerenommeerde Toscaanse wijnmaker gespecialiseerd in de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De wijnen worden met passie en toewijding geproduceerd op een landgoed van 10 hectare en belichamen het unieke landschap en de cultuur van Toscane. Door de ideale ligging en het klimaat worden hier enkele van de beste wijnen van Italië geproduceerd. Het familiebedrijf is al jaren succesvol en heeft het tot hun missie gemaakt om alleen de beste druiven te oogsten en te verwerken. De wijnen van Pian Dell'Orino staan bekend om hun aroma's van kersen, bessen en kruiden. Door het gebruik van traditionele landbouwmethoden en moderne technologieën slaagt de wijnmaker er altijd in om nieuwe smaken en aroma's te creëren, variërend van zoete en fruitige rode wijnen tot elegante en complexe witte wijnen. Of je nu kiest voor een Chianti Classico Riserva of een Brunello di Montalcino - alle wijnen vallen op door hun unieke karakter en hoge kwaliteit. Pian Dell'Orino is een wijnmaker die je kunt vertrouwen. Als begeleider van een feestelijke gelegenheid, als cadeau voor wijnliefhebbers of als traktatie voor je eigen smaakpapillen - de wijnen van Pian Dell'Orino zijn altijd een uitstekende keuze.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Rosso di Montalcino DOC

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Rosso di Montalcino DOC wordt geproduceerd door Pian Dell'Orino in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Rosso di Montalcino DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Pian Dell'Orino misschien ook lekker.
Pian Dell'Orino en Rosso di Montalcino DOC zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Rosso di Montalcino DOC

Naam Rosso di Montalcino DOC
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Druivensoorten Sangiovese
Rebsorte Rosso di Montalcino, Sangiovese
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Az. Ag. Pian dell' Orino, Loc. Piandellorino 189, 53024 Montalcino / Italy
Wijnmaker Pian Dell'Orino

€ 75,73*
0.75l·€ 100,97/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pian Dell'Orino

    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Piandorino Toskana IGT
    € 31,28*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Piandorino Toskana IGT
    € 39,03*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 72,11*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD