Land
Duitsland
Rheinhessen
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Riesling Hipping GG

Schätzel, Rheinhessen

Normale prijs: € 70,15

Special Price € 63,85*

0.75l · € 85,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Excellente witte wijn uit het gerenommeerde teeltgebied Rheinhessen.
  • Onderscheidende tonen van limoen, abrikoos en tropisch fruit
  • Elegante afdronk met perfect uitgebalanceerde zuren
  • Droge vinificatie onderstreept de karakteristieke mineraliteit van Riesling
  • De Grosses Gewächs klasse weerspiegelt het hoogste kwaliteitsniveau

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bassermann Jordan Riesling trocken Forster Ungeheuer
    Bassermann Jordan
    Riesling trocken Forster Ungeheuer
    € 46,21*
    Ökonomierat Rebholz Riesling Schäwer GG
    Ökonomierat Rebholz
    Riesling Schäwer GG
    € 62,81*
    Forstmeister Geltz Zilliken Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    Forstmeister Geltz Zilliken
    Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    € 70,67*
    Van Volxem Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    Van Volxem
    Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    € 47,28*
    Kühling-Gillot Riesling Pettenthal GG
    Kühling-Gillot
    Riesling Pettenthal GG
    € 82,45*
Beschreibung

Wijn noot: Riesling Hipping GG

Informatie over de wijn De druiven van de Hipping werden met de hand geoogst in verschillende oogsten tot de gouden snede, een vroege gouden draai van de druiven, geplet met voeten en kregen een statijd van drie dagen voordat ze werden geperst zonder voorklaring gedurende 36 uur. De spontane, niet-temperatuurgecontroleerde warme gisting vond plaats in oude houten vaten van 1200 liter totdat de wijn zuurstofvrij was. De malolactische gisting vond vervolgens ook plaats in het vat en de wijn rijpte daar 35 maanden onder een zeer schone, reductieve floragist. Dit maakte het mogelijk om de wijn ongezwaveld en helder te bottelen. De verwerking van de wijn was volledig reductief. Als hij eerder was gebotteld, zou de wijn er net zo reductief uitzien als de eerdere wijnen van Kai Schätzel. Met 11,5% vol. Alcohol heeft de wijn 1 gram restsuiker en 7,5 gram zuur en minimale zwaveling. Kleur licht, helder goudgeel Neus Kai Schätzels interpretatie van Hipping is mee geëvolueerd met de evolutie in zijn kelder. De wijn lijkt nu veel opener en uitnodigender door de hierboven beschreven productie. Met tonen van appels, kweeperen, peren en hun schillen, wat lanoline en een beetje cider, wat zoethout en hop, knapperig steenfruit en wat korstmos lijkt dit meer op een natuurlijke wijn uit Anjou. Smaak In de mond biedt de Hipping eerst nog een lichte CO2. Daarna wordt hij wild in de mond op een getemde manier met veel kruidentonen en rotsen, een aangenaam stevige fenol en grip, tonen van steenfruit en schillen, wat grapefruit, thee en warm appelsap. Over het geheel genomen komt de Grosses Gewächs over als kruidig en wrang naast pure sappigheid en ziltheid, en een zijdezachte zuurgraad die de wijn een indrukwekkende souplesse geeft. Deze wijn is nog nooit zo open en omarmend geweest, zo gevoelig en toch stabiel. Het is een uniek exemplaar in de grote menigte van Grote Riesling Gewächse. Weldadig op vele niveaus. (Vlees) (Groente & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 02.11.2022, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Riesling Hipping GG

Lauwe makreel met beurre blanc van prei en peer (vis) ; Gebakken koteletten van zwezerik met beurre blanc van morilles (vlees) ; Vol-au-Vent (groenten & vegetarisch)

Schätzel

Schätzel de wijnmaker achter Riesling Hipping GG

Schätzel is een gerenommeerde producent van uitstekende wijnen uit Rheinhessen. Hier wordt al meer dan 650 jaar wijn verbouwd en de ervaring en toewijding aan de traditie zijn voelbaar in de smaak van de wijnen. De wijnen van Schätzel worden gekenmerkt door hun intense aroma en hoge kwaliteit. Zorgvuldig werk in de wijngaard en een voorzichtige en hoogwaardige verwerking in de kelder vormen hiervoor de basis. De wijnen van Schätzel zijn vooral bekend als klassieke Rieslings, die overtuigen door hun minerale toets en harmonieuze balans. Natuurlijk worden er ook andere traditionele druivensoorten verbouwd, die allemaal hun eigen speciale aroma hebben. Schätzel is een echte meester van zijn vak en zijn liefde voor wijn wordt weerspiegeld in elke druppel. Iedereen die op zoek is naar een uitstekende wijn uit Rheinhessen moet Schätzel zeker proberen.


Rheinhessen

Rheinhessen het teeltgebied van de Riesling Hipping GG

Rheinhessen, gelegen in het gematigde klimaat van het zuidwesten van Duitsland, is het grootste wijngebied in de Bondsrepubliek en een plaats van opmerkelijke diversiteit en kwaliteit. Deze vruchtbare halve cirkel van wijngaarden, die zich uitstrekt over de linker- en rechteroever van de kronkelende Rijn, kan met recht het hart van de Duitse wijncultuur worden genoemd. Rheinhessen staat bekend om zijn diversiteit aan bodems, van kalkhoudende leem tot zandbodems en bodems rijk aan schelpkalk en klei. Deze diversiteit aan bodems zorgt voor een verbazingwekkende reeks smaakprofielen die je terugvindt in elke fles uit deze regio. De belangrijkste witte wijndruif in Rheinhessen is riesling, waarvoor de regio internationaal erkend is. Riesling uit deze regio heeft een breed smaakprofiel, van de klassieke minerale tonen waar Duitse Riesling bekend om staat, tot fruitige, bloemige en kruidige aroma's, maar Rheinhessen heeft veel meer te bieden dan zijn befaamde Riesling. De regio staat ook bekend om de productie van Spätburgunder, een verfijnde rode wijn met karakteristieke aroma's van rood fruit aangevuld met een subtiele kruidigheid. Op dezelfde manier is er hier een breed scala aan Müller-Thurgau, Pinot Blanc, Pinot Gris en Silvaner, elk ras met zijn eigen unieke smaken en texturen. De wijnmakerijen maken Rheinhessen ook aantrekkelijk. Je vindt hier families die hun vak van generatie op generatie doorgeven, maar ook jonge, dynamische wijnmakers die experimenteren met moderne methoden terwijl ze diep geworteld blijven in de traditie. De kwaliteit van de wijnen, in combinatie met de gastvrijheid en het prachtige landschap, maakt van Rheinhessen een onvergelijkbare ervaring voor elke wijnliefhebber. Als sommelier raad ik aan om een reis door het wijnlandschap van Rheinhessen te maken en de soortenrijke verscheidenheid aan smaken en de gastvrijheid van de lokale wijnboeren te ontdekken om alle subtiliteiten van dit prachtige wijngebied te ervaren.



Riesling Hipping GG wordt geproduceerd door Schätzel in het teeltgebied Rheinhessen in Duitsland.
Als je Riesling Hipping GG lekker vond, vind je de andere wijnen van Schätzel misschien ook lekker.
Schätzel en Riesling Hipping GG zijn afkomstig van Rheinhessen.

Details

Extra informatie: Riesling Hipping GG

Naam Riesling Hipping GG
Wijnbouwgebied Rheinhessen
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten Riesling
Serveertemperatuur 12°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut Schätzel, Obersdorfer Str. 34, 55283 Nierstein/Rheinhessen /Germany, Bio-Zertifikat: DE-ÖKO-039
Wijnmaker Schätzel

UVP
€ 70,15
€ 63,85*
0.75l·€ 85,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Schätzel

    Schätzel Steiner Silvaner
    Schätzel
    Steiner Silvaner
    € 26,62*
    Schätzel Niersteiner Riesling Kabinett
    Schätzel
    Niersteiner Riesling Kabinett
    € 26,10*
    Schätzel Niersteiner Riesling
    Schätzel
    Niersteiner Riesling
    € 26,10*
    Schätzel Riesling Pettenthal Kabinett S Grosse Lage
    Schätzel
    Riesling Pettenthal Kabinett S Grosse Lage
    € 49,37*
    Schätzel Riesling Pettenthal Kabinett Grosse Lage, Versteigerung-Wein
    Schätzel
    Riesling Pettenthal Kabinett Grosse Lage, Versteigerung-Wein
    € 99,50*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD