Land
Duitsland
Pfalz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Riesling Ganz Horn GG

Ökonomierat Rebholz, Pfalz

Normale prijs: € 69,01

Special Price € 62,81*

0.75l · € 83,75/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Complexe witte wijn uit de Pfalz
  • Geannoteerd met topclassificatie Großes Gewächs (GG)
  • Details op mineraalrijke bodem in de enige wijngaard Ganz Horn
  • Biodynamisch verbouwd en met de hand geplukt
  • Intense aroma's van perzik, abrikoos en minerale tonen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bassermann Jordan Riesling trocken Forster Ungeheuer
    Bassermann Jordan
    Riesling trocken Forster Ungeheuer
    € 46,21*
    Forstmeister Geltz Zilliken Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    Forstmeister Geltz Zilliken
    Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    € 70,67*
    Van Volxem Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    Van Volxem
    Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    € 47,28*
    Christmann Neustadter Vogelsang Riesling Grosses Gewächs
    Christmann
    Neustadter Vogelsang Riesling Grosses Gewächs
    € 80,39*
    Christmann Königsbacher IDIG Riesling Grosses Gewächs
    Christmann
    Königsbacher IDIG Riesling Grosses Gewächs
    € 80,39*
Beschreibung

Wijn noot: Riesling Ganz Horn GG

Informatie over de wijn De meeste wijngaarden aan de rand van de Haard, op de overgang van de Rijnvlakte naar het Pfälzerwald, liggen op het oosten. De Siebeldingen-locatie 'Im Sonnenschein' ligt echter in de zon, want hij ligt op het zuiden. De wijngaard ligt op 160 tot 250 meter hoogte en heeft een helling van 5 tot 20%. De riesling bevindt zich op het perceel 'Siebeldinger Ganshorn' binnen de locatie 'Im Sonnenschein'. Terwijl 'Im Sonnenschein' wordt gekenmerkt door oude Triasbodems (ca. 220 miljoen jaar) met schelpkalk, is dit perceel nog jong, dateert uit het Pleistoceen (ca. 1 miljoen jaar) en bestaat voornamelijk uit grind met rode zandsteen, grind en klei. Sinds 2018 heet de wijn - om verwarring te voorkomen - alleen nog maar Ganz Horn. De wijn rijpte na ontstemming en een maceratieperiode van ongeveer 24 uur. Voorklaring en natuurlijke bezinking werden gevolgd door gisting in roestvrij staal en vervolgens zes maanden rijping op de fijne droesem. Kleur medium strogeel Neus Het aroma van de Riesling Ganz Horn is duidelijk discreter dan zijn broer en zus van de omliggende locatie Im Sonnenschein. Dit betekent echter niet dat de riesling minder complex ruikt, eerder meer finesse. Men vindt rijpe appels met een paar schillen, wat witte bes en reneclodes in combinatie met kruiden en wat rots. In de mond komt de Ganz Horn ook finesserijk en fijn over. De kracht bouwt zich veel subtieler op dan in de Im Sonnenschein. De zuurgraad lijkt kristalhelder, de tannine grijpvast en elegant ondersteunend. Dit is zeker de beste vertegenwoordiger onder de huidige Grosses Gewächses van het huis, die de elegante kruidigheid en het sappige heldere fruit naar een indrukwekkend lange afdronk trekt. (Groenten & Vegetarisch) (Vlees) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 01.11.2022, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Riesling Ganz Horn GG

Gekonfijte ganzenbout met spruitjes en pomelo (gevogelte) ; Gestoomde savooiekool, champignons in room en Appenzeller kaas (groenten & vegetarisch) ; Aspic van varkenswang met eigeel vinaigrette (vlees)

Ökonomierat Rebholz

Ökonomierat Rebholz de wijnmaker achter Riesling Ganz Horn GG

De producent Ökonomierat Rebholz uit de Pfalz staat voor uitstekend wijngenot op het hoogste niveau. Ze verzorgen hun wijnstokken al meer dan 150 jaar en vertrouwen op traditioneel vakmanschap en innovatieve technieken. De druiven groeien op de stenige bodems rond het dorp Siebeldingen en worden met de hand geoogst en zorgvuldig verwerkt. De familie Rebholz staat bekend om haar uitstekende Rieslings, die elk jaar talrijke prijzen winnen. Maar ook de andere variëteiten zoals pinot noir en pinot blanc zijn van uitstekende kwaliteit. De rode wijnen bereiken een hoge mate van complexiteit en een intens aroma door hun lange rijping in eiken vaten. De wijnen van Ökonomierat Rebholz worden gekenmerkt door een hoge zuurgraad, wat ze een bijzondere frisheid en elegantie geeft. De missie van Ökonomierat Rebholz is om de ziel van de wijnstokken en het unieke karakter van het terroir in elke fles weer te geven. Eenmaal geproefd, blijf je niet lang weg van dit bijzondere genot.


Pfalz

Pfalz het teeltgebied van de Riesling Ganz Horn GG

De Pfalz, in Duitsland vaak 'Duits Toscane' genoemd, is een van de oudste en op een na grootste Duitse wijnbouwgebieden. Het ligt in het zonovergoten, mediterrane gebied in het zuidwesten van Duitsland en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier beschouw ik de Pfalz in vele opzichten als een van de meest uitzonderlijke wijngebieden ter wereld. Geografisch gezien ligt de Pfalz eigenlijk tussen het Pfälzerwald en de Rijn, maar voor ons sommeliers wordt het gedefinieerd door een verscheidenheid aan terroirs bestaande uit löss, klei, zandsteen en zelfs basalt. Deze verschillende terroirs ondersteunen de productie van een indrukwekkende reeks verschillende wijnen - van krachtige, volle rode wijnen tot elegante, frisse witte wijnen. De Pfalz is het meest bekend om zijn Rieslings, die meer dan de helft van de geproduceerde wijnen uitmaken. Als koningin van de witte wijnsoorten gedijt riesling goed op de warme bodems en profiteert het van het relatief droge klimaat in deze regio. Rieslings uit de Pfalz worden gewaardeerd om hun dichte, complexe karakter en levendige zuren, vaak met nuances van appel, peer, perzik en exotisch fruit. Maar de Pfalz heeft nog meer te bieden: Veel andere druivenrassen vinden hier de perfecte omstandigheden. Pinot Noir, Dornfelder, Portugieser voor rode wijn, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner en Gewürztraminer voor witte wijn zijn slechts enkele van de variëteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Weg van de rijen wijnstokken biedt de Pfalz ook een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder talrijke middeleeuwse kastelen en charmante wijndorpjes met typische wijnbars en schilderachtige wijntavernes. Als sommelier kan ik met zekerheid zeggen dat de wijncultuur en -levensstijl in de Pfalz elke wijnliefhebber in verrukking zal brengen. De Pfalz is een wijngebied dat verrukt met zijn gevarieerde terroir, onderscheidende wijnbouwtraditie en een spannende mix van traditionele en innovatieve wijnen. De wijnen zijn net zo veelzijdig en complex als de regio zelf - een genot voor elke wijnliefhebber.



Riesling Ganz Horn GG wordt geproduceerd door Ökonomierat Rebholz in het teeltgebied Pfalz in Duitsland.
Als je Riesling Ganz Horn GG lekker vond, vind je de andere wijnen van Ökonomierat Rebholz misschien ook lekker.
Ökonomierat Rebholz en Riesling Ganz Horn GG zijn afkomstig van Pfalz.

Details

Extra informatie: Riesling Ganz Horn GG

Naam Riesling Ganz Horn GG
Wijnbouwgebied Pfalz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Riesling
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut Ökonomierat Rebholz KG, Weinstraße 54, 76833 Siebeldingen / Germany, Bio-Zertifikat: DE-ÖKO-003
Wijnmaker Ökonomierat Rebholz

UVP
€ 69,01
€ 62,81*
0.75l·€ 83,75/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ökonomierat Rebholz

    Ökonomierat Rebholz Burrweiler Schäwer Riesling GG
    Ökonomierat Rebholz
    Burrweiler Schäwer Riesling GG
    € 73,57*
    Ökonomierat Rebholz Sauvignon Blanc QbA trocken SALE
    Ökonomierat Rebholz
    Sauvignon Blanc QbA trocken SALE
    € 14,97*
    Ökonomierat Rebholz Riesling Im Sonnenschein GG
    Ökonomierat Rebholz
    Riesling Im Sonnenschein GG
    € 57,12*
    Ökonomierat Rebholz Kastanienbusch Riesling GG
    Ökonomierat Rebholz
    Kastanienbusch Riesling GG
    € 64,36*
    Ökonomierat Rebholz R Chardonnay trocken Magnum
    Ökonomierat Rebholz
    R Chardonnay trocken Magnum
    € 125,51*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD