Land
Frankrijk
Elsass
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Pinot Noir Heimbourg

Domaine Zind-Humbrecht, Elsass

€ 48,85*
0.75l · € 65,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante Franse rode wijn uit de Elzas.
  • Intense aroma's van rood fruit en kruiden
  • Zachte tannines, perfect in balans en lange afdronk
  • Biodynamische teelt en traditionele vinificatie
  • Ideaal bij vleesgerechten, kaas en pure chocolade

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bouchard Pére & Fils Nuits St.Georges AC Bourgogne
    Bouchard Pére & Fils
    Nuits St.Georges AC Bourgogne
    € 48,04*
    Chandon de Briailles Savigny-Les-Beaune Aux Fournaux rouge AOC
    Chandon de Briailles
    Savigny-Les-Beaune Aux Fournaux rouge AOC
    € 45,23*
    Domaine Albert Mann Pinot Noir Clos de la Faille
    Domaine Albert Mann
    Pinot Noir Clos de la Faille
    € 72,11*
    François Feuillet Morey-Saint-Denis d
    François Feuillet
    Morey-Saint-Denis d'Origine AOC
    € 56,58*
    Bouchard Pére & Fils Nuits St.Georges AC Bourgogne
    Bouchard Pére & Fils
    Nuits St.Georges AC Bourgogne
    € 86,07*
Beschreibung

Wijn noot: Pinot Noir Heimbourg

Olivier Humbrecht: Het domein Zind-Humbrecht produceert slechts één rode wijn, op een zeer klein perceel van 0,32 ha in de enige wijngaard Heimbourg in Turckheim. De naar het westen gerichte Pinot Noir rijpt langzaam op rode Oligoceen kalksteengrond (rijk aan ijzer) en ontwikkelt een fijn aromatisch profiel. Door de hoge plantdichtheid (10.000 wijnstokken/ha) en het snoeien net boven de grond zijn de druiven erg klein en groeien ze bijna op de grond. Gedempt granaatrood met oplichtende tinten naar de rand toe. De 2020 Pinot Noir Heimbourg is mineraal, aards en nog wat terughoudend in fruit, dat zich openbaart met donkere kersen, pruimen en bessen met voldoende zuurstof. Een uiterst frisse en verleidelijke Pinot Noir vol expressie en finesse, die veel mineraliteit en diepte toont bij voldoende beluchting. Het gehemelte is uiterst elegant, de zuurgraad en tannine nog jong en tegelijk rijp. Het sappige fruit stimuleert de drinkflow prachtig, je voelt weer duidelijk de verwantschap met de Bourgogne, die Olivier uitstekend heeft uitgewerkt. Een heerlijk expressieve wijn die zich perfect kan ontwikkelen in combinatie met gerechten met aardse en fruitige componenten. Zeer goed ontwikkelingspotentieel! Proefnotitie door Christina Hilker van 04.10.2022, Copyright Christina Hilker

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pinot Noir Heimbourg

Rode biet en aardappel rösti met zuring zure room (Groenten & Vegetarisch) ; Gans met ingelegde pruimen, walnoot knoedels en gevogelte jus (Gevogelte) ; Ossenhaas met dunne noedels, eekhoorntjesbrood en rozemarijn (Vlees)

Domaine Zind-Humbrecht

Domaine Zind-Humbrecht de wijnmaker achter Pinot Noir Heimbourg

Domaine Zind-Humbrecht is een gerenommeerde wijnmaker uit de Elzas, bekend om zijn innovatieve wijnen van hoge kwaliteit. Het wijnhuis werd in 1959 opgericht door Léonard Humbrecht en wordt nu geleid door zijn zoon Olivier, die de traditie en filosofie van zijn vader voortzet. De wijngaarden van het domein beslaan 40 hectare op enkele van de beste locaties in de Elzas, waaronder Grand Cru-wijngaarden zoals Rangen, Goldert en Brand. De wijnstokken worden geteeld volgens biodynamische principes, met een focus op milieubescherming en duurzaamheid. De wijnen van Domaine Zind-Humbrecht worden gekenmerkt door hun complexiteit, mineraliteit en finesse. De druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig geperst om de kwaliteit en de aroma's te behouden. De wijnen rijpen in houten vaten en fermenteren op natuurlijke wijze om hun natuurlijke frisheid en levendigheid te behouden. Het assortiment van Domaine Zind-Humbrecht omvat een verscheidenheid aan wijnen, van droge Rieslings tot edelzoete Gewürztraminers. Elke wijn weerspiegelt de unieke persoonlijkheid van de respectievelijke druivensoort en herkomst en is een uitdrukking van de liefde en passie die Domaine Zind-Humbrecht in elke wijn stopt.


Elsass

Elsass het teeltgebied van de Pinot Noir Heimbourg

De Elzas is een schilderachtig en historisch rijk wijngebied dat zich majestueus uitstrekt in de noordoostelijke hoek van Frankrijk op de grens met Duitsland en Zwitserland. Als sommelier heb ik altijd een speciaal respect en diepe waardering gehad voor Elzasser wijnen, onder de indruk van hun kwaliteit, diversiteit en authenticiteit. Beschermd door het Vogezengebergte heeft de Elzas een uniek weerpatroon waardoor de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen. Dit optimale klimaat, in combinatie met het rijke mozaïek aan bodems - van kalksteen en graniet tot mergel en vulkanische sedimenten - resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit. De dominante druivenrassen in de Elzas zijn Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris en Muscat, die voornamelijk cépage zijn. Elzaswijnen staan bekend om hun levendige zuren en uitgesproken fruitigheid, maar ook hun elegante florale en minerale tonen zijn niet te versmaden. Een sommelier zal de wijn enthousiast door het glas laten dansen, de kleur bewonderen en het gelaagde bouquet inademen. Een slokje van een droge Alsace Riesling kan het gehemelte een explosie van knapperige groene appels, smakelijk citrusfruit en delicate minerale tonen bieden. Een glas Gewürztraminer daarentegen kan de kenner betoveren met diepe tonen van roos, lychee en kruiden zoals kruidnagel en kaneel. Maar het is niet alleen de kwaliteit van de wijnen die de Elzas bijzonder maakt. Het is ook de trots en passie van de wijnboeren en de diversiteit van de wijnhuizen - van kleine familiebedrijven tot gerenommeerde domeinen. Elke wijn vertelt een verhaal, elke fles is een bewijs van traditie en vakmanschap. Even opmerkelijk zijn de Crémants d'Alsace, de karaktervolle mousserende wijnen uit de regio, en natuurlijk de nobele zoete wijnen zoals de Vendanges Tardives en Sélection de Grains Nobles, ware meesterwerken van geduld en precisie. De Elzas biedt niet alleen uitstekende wijnen, het is ook een fascinerende, adembenemende omgeving.



Pinot Noir Heimbourg wordt geproduceerd door Domaine Zind-Humbrecht in het teeltgebied Elsass in Frankrijk.
Als je Pinot Noir Heimbourg lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Zind-Humbrecht misschien ook lekker.
Domaine Zind-Humbrecht en Pinot Noir Heimbourg zijn afkomstig van Elsass.

Details

Extra informatie: Pinot Noir Heimbourg

Naam Pinot Noir Heimbourg
Wijnbouwgebied Elsass
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Pinot Noir/Spätburgunder
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domaine Zind Humbrecht, 4 Route de Colmar, 68230 Turckheim / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Domaine Zind-Humbrecht

€ 48,85*
0.75l·€ 65,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Zind-Humbrecht

    Domaine Zind-Humbrecht Riesling Clos Häuserer
    Domaine Zind-Humbrecht
    Riesling Clos Häuserer
    € 55,57*
    Domaine Zind-Humbrecht Pinot Noir Heimbourg
    Domaine Zind-Humbrecht
    Pinot Noir Heimbourg
    € 48,85*
    Domaine Zind-Humbrecht Riesling Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Grand Cru
    Domaine Zind-Humbrecht
    Riesling Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Grand Cru
    € 101,06*
    Domaine Zind-Humbrecht Pinot Gris Rotenberg, Vendanges Tardives
    Domaine Zind-Humbrecht
    Pinot Gris Rotenberg, Vendanges Tardives
    € 78,31*
    Domaine Zind-Humbrecht Riesling Turckheim SALE
    Domaine Zind-Humbrecht
    Riesling Turckheim SALE
    € 16,08*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD