Land
Italië
Veneto
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2021

Merlot Ca' Lunghetta IGT

Casa Vinicola Botter, Veneto

€ 7,51*
1l · € 7,51/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verleidelijk bouquet van kersen, pruimen en wilde bessen.
  • Elegant uitgebalanceerde zuurgraad en tannines
  • Herkomst: Beschermde Geografische Aanduiding Veneto, Italië
  • Geproduceerd door gerenommeerd familiebedrijf
  • Ideaal als begeleider van rood vlees, kaas en chocolade

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    La Famiglia Vino Rosato
    La Famiglia
    Vino Rosato 'La Famiglia'
    € 7,80*
    La Famiglia Vino Rosso
    La Famiglia
    Vino Rosso 'La Famiglia'
    € 7,80*
    Al Dente Molta Terra Merlot
    Al Dente
    Molta Terra Merlot
    € 6,56*
    Le Contesse Merlot IGT Veneto (1,0l)
    Le Contesse
    Merlot IGT Veneto (1,0l)
    € 9,17*
    Rigattieri Merlot Veneto IGT affin. in legno Rigattieri 1,0
    Rigattieri
    Merlot Veneto IGT affin. in legno Rigattieri 1,0
    € 15,95*
Beschreibung

Wijn noot: Merlot Ca' Lunghetta IGT

Fijne wijn met een typische robijnrode kleur. Zuiver bouquet van viooltjes en tonen van aalbessen. Harmonieuze, fijne en fruitige expressie in de mond. De wijnstokken groeien op goede locaties in Veneto met veel zon. Na de oogst worden de druiven snel geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 25-27°C. De wijn wordt jong gebotteld om het frisse fruit van de wijnen volledig tot ontwikkeling te laten komen. Het wijnhuis Casa Vinicola Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter in Fossalta di Piave, 30 km ten noordoosten van Venetië. Met de komst van de tweede generatie, de zonen van de oprichter Arnaldo, Enzo en Giovanni in 1958, werden de wijnen gedistribueerd in flessen. Vandaag de dag wordt Botter gerund door de derde generatie van verschillende familielijnen en is de export goed voor ongeveer 90% van de productie naar meer dan 40 landen. De wijnen zijn toegankelijk voor een breed publiek en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Merlot Ca' Lunghetta IGT

Vooral geschikt bij Italiaanse gerechten zoals risotto met champignons of 'alla Milanese', pastagerechten, ravioli met vleesvulling, gebraad of gevogelte. Drinktemperatuur: 18-20°C.

Casa Vinicola Botter

Casa Vinicola Botter de wijnmaker achter Merlot Ca' Lunghetta IGT

Casa Vinicola Botter is een traditionele wijnmaker uit Veneto die sinds 1928 van de productie van kwaliteitswijnen en grappa's zijn passie heeft gemaakt. De familie Botter houdt zich al generaties lang bezig met wijnbouw en is erin geslaagd om hun kennis en ervaring van generatie op generatie door te geven en te verbeteren. De wijnmakerij van Casa Vinicola Botter ligt in het beroemde wijngebied Veneto en produceert een verscheidenheid aan wijnen, van rode tot witte wijnen, allemaal gemaakt van lokale druiven. De wijngaarden van deze wijnfamilie strekken zich uit van de hellingen van de uitlopers van de Alpen tot de kusten van Venetië, waardoor elke wijn zijn representatieve karakter krijgt. De wijnen van Casa Vinicola Botter worden gekenmerkt door hun speciale aroma, hun evenwichtige zuurgraad en hun volle body. Elke wijn wordt met passie en expertise gemaakt en rijpt zorgvuldig in vaten om een perfecte smaak te bereiken. Naast wijnen produceert Casa Vinicola Botter ook een breed assortiment grappa's gedistilleerd uit de refracties van de beste druiven. Met hun delicate smaak en perfecte balans tussen fruitigheid en kracht hebben de grappa's ook internationaal voor een sensatie gezorgd. Casa Vinicola Botter is een wijnmaker die staat voor traditie, kwaliteit en passie. De wijnen en grappa's van deze familie zijn een teken van de rijkdom en schoonheid van het Italiaanse wijngebied Veneto.


Veneto

die Rebsorte des Merlot Ca' Lunghetta IGT



Veneto

Veneto het teeltgebied van de Merlot Ca' Lunghetta IGT

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Merlot Ca' Lunghetta IGT wordt geproduceerd door Casa Vinicola Botter in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Merlot Ca' Lunghetta IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Casa Vinicola Botter misschien ook lekker.
Casa Vinicola Botter en Merlot Ca' Lunghetta IGT zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Merlot Ca' Lunghetta IGT

Naam Merlot Ca' Lunghetta IGT
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten 100% Merlot
Rebsorte Merlot
Wijnverwerking De wijnstokken groeien op goede locaties in Veneto met veel zon. Na de oogst worden de druiven snel geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 25-27°C. De wijn wordt jong gebotteld om het frisse fruit van de druiven volledig tot ontwikkeling te laten komen. De wijn wordt jong gebotteld om het frisse fruit van de wijnen volledig tot ontwikkeling te laten komen.
Restsuiker (g/l) 4,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Casa Vinicola Botter Carlo & C. Spa, Via Cadorna 17, 30020 Fossalta di Piave, Italien
Wijnmaker Casa Vinicola Botter

€ 7,51*
1l·€ 7,51/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Casa Vinicola Botter

    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo IGT Puglia
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo IGT Puglia
    € 8,82*
    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Rosato Salento IGT Puglia
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Rosato Salento IGT Puglia
    € 7,49*
    Casa Vinicola Botter "Sorgere" dolce Rosso di Puglia IGT
    Casa Vinicola Botter
    "Sorgere" dolce Rosso di Puglia IGT
    € 5,81*
    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo di Manduria Riserva
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo di Manduria Riserva
    € 11,01*
    Casa Vinicola Botter Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    Casa Vinicola Botter
    Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    € 7,91*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD