Land
Duitsland
Zehnthof
Sorte
Witte wijn
Stilisik
expressief & fijn

2022

Maustal Riesling Großes Gewächs

Luckert, Zehnthof

€ 66,95*
0.75l · € 89,27/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Eersteklas witte wijn uit het teeltgebied Zehnthof
  • Uitstekende kwaliteit: Großes Gewächs Riesling
  • Unieke smaaknuances met evenwichtige zoetheid en zuurgraad
  • Maustal: een schoolvoorbeeld van Duitse wijnbouwkunst
  • Ideale begeleider van visgerechten en zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ökonomierat Rebholz Riesling Schäwer GG
    Ökonomierat Rebholz
    Riesling Schäwer GG
    € 62,81*
    Forstmeister Geltz Zilliken Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    Forstmeister Geltz Zilliken
    Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    € 70,67*
    Van Volxem Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    Van Volxem
    Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    € 47,28*
    Battenfeld-Spanier Riesling Frauenberg Grosses Gewächs
    Battenfeld-Spanier
    Riesling Frauenberg Grosses Gewächs
    € 84,01*
    Battenfeld-Spanier Riesling Zellerweg am Schwarzen Herrgott Grosses Gewächs
    Battenfeld-Spanier
    Riesling Zellerweg am Schwarzen Herrgott Grosses Gewächs
    € 84,01*
Beschreibung

Wijn noot: Maustal Riesling Großes Gewächs

Wijninformatie: De riesling komt van de Maustal wijngaard, een wijngaard van vier hectare ten zuiden van Sulzfeld am Main, op het zuiden en zuidoosten. De steile helling wordt gekenmerkt door kale en skeletrijke bovenste schelpkalksteen. De wijnstokken op deze locatie zijn de oudste die we zelf hebben aangeplant. Zoals altijd bij Weingut Zehnthof Luckert worden de druiven met de hand geoogst, ontsteeld, krijgen ze een iets langere maceratieperiode en fermenteren ze spontaan. De wijnen van Luckert rijpen in klassieke Frankische eikenhouten dubbele vaten. Helder, licht goudgeel van kleur met delicate groene reflecties. Door zijn jeugdige leeftijd lijkt de Sulzfelder Maustal Riesling GG 2022 nog stevig en gesloten in de neus, met een compacte mineraliteit. Na voldoende beluchting, die hij nodig heeft, komen aroma's van groene appel, limoen en citrus naar boven. Koriander en mosterdmeel gaan gepaard met gist- en harsachtige tonen en frisse, bijna etherische tonen van citroenmelisse, zuring en munt maken hem ondanks zijn compactheid heerlijk fris en speels. In de mond is hij dicht en vlijmscherp. Hij presenteert zich met scherpe zuren en een uitgesproken kruidigheid, die opnieuw citrus- en appelcomponenten naar boven brengt in de afdronk. Het zal de komende jaren bijzonder opwindend zijn om de ontwikkeling van deze wijn te volgen, die nu al schittert door schoonheid, dichtheid en verve. Geduld is vereist en wie er nu van wil genieten, moet hem decanteren en niet te koud uit grote glazen drinken. Proefnotitie door Christina Hilker van 23.11.2023, Copyright Christina Hilker

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Maustal Riesling Großes Gewächs

Entdecken Sie den einzigartigen Maustal Riesling Großes Gewächs von Luckert aus dem Zehnthof in Deutschland. Dieser köstliche Weißwein passt perfekt zu:

  • Sommersalat mit Ziegenkäse
  • Pikante asiatische Gerichte
  • Gegrilltem Fisch mit Zitronenbutter

Luckert

Luckert de wijnmaker achter Maustal Riesling Großes Gewächs

Zehnthof Luckert is een traditioneel wijnhuis in Franken dat al vele generaties in de familie is. Wijnmaker Hans Luckert en zijn vrouw Gudrun runnen het wijnhuis met passie en liefde voor de wijnbouw. De wijngaarden van Zehnthof Luckert liggen in het schilderachtige wijngebied van het Steigerwald en worden gekenmerkt door de mineraalrijke bodems van schelpkalk en Keuper. Deze bijzondere bodemgesteldheid en het milde klimaat geven de wijnen van het wijnhuis hun unieke aroma en uitstekende kwaliteit. Het wijnhuis verbouwt voornamelijk klassieke Frankische druivenrassen zoals Silvaner, Müller-Thurgau en Bacchus. Ook de Blaue Spätburgunder vindt hier zijn plaats. De wijnen worden gevinifieerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met veel ervaring en handwerk. Het resultaat zijn karaktervolle wijnen die het terroir van hun herkomst perfect weerspiegelen. Naast de wijnproductie biedt Zehnthof Luckert haar gasten ook de mogelijkheid om de wijnen van het wijnhuis van dichtbij te proeven en te beleven tijdens een wijnproeverij. Daarnaast kunnen in de eigen vinotheek wijnen in flessen en wijngeschenken worden gekocht. Zehnthof Luckert staat voor wijnen van hoge kwaliteit, vol karakter en passie. Hier wordt de traditie van de wijnbouw met veel toewijding en tijdgeest geleefd, en dat proef je in elk glas.


Zehnthof

Zehnthof het teeltgebied van de Maustal Riesling Großes Gewächs

Het Duitse wijngebied Zehnthof betovert op een manier die moeilijk in woorden is te vatten. Als ervaren sommelier beveel ik de heerlijke wijnen van dit domein aan bij iedereen die houdt van druivensap dat elegantie en harmonie uitstraalt. Zehnthof ligt in een van de oudste wijndorpen van Duitsland, Luckert in Franken. Te midden van een schilderachtig landschap, gezegend met een optimaal klimaat voor wijnbouw, strekken de wijnstokken van Zehnthof zich uit over prachtige hellingen. Deze ideale ligging is een doorslaggevende factor voor de ontwikkeling van de unieke, karaktervolle aroma's en fijne mineraliteit in de wijnen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Het wijnhuis van de familie Zehnthof, dat zijn vak al meerdere generaties perfectioneert, laat jaar na jaar zien wat het betekent om subtiele en expressieve wijnen te produceren. Met toewijding en expertise combineren de wijnmakers traditie en moderne technieken om elke jaargang een onvergelijkbare touch te geven. Hoewel Zehnthof zich concentreert op de klassieke druivenrassen Silvaner en Pinot Noir, produceert het wijnhuis ook andere rassen zoals Müller-Thurgau, Riesling en Pinot Blanc. Telkens worden dezelfde hoge kwaliteits- en authenticiteitseisen gesteld aan de schrale bodem, wat leidt tot indrukwekkende resultaten in het glas. Het repertoire van Zehnthof omvat zowel lichte zomerwijnen als volle en krachtige wijnen. Wat ze allemaal gemeen hebben is de evenwichtige harmonie van zoetheid en zuurgraad, die van elke slok een ware smaakervaring maken. Het is fascinerend hoe deze wijnen de geest van hun plaats van herkomst dragen en de persoonlijke handtekening van hun wijnmakers waarmaken. Het is een genoegen om Zehnthof een van de meest vooraanstaande wijnbouwgebieden in Duitsland te noemen. Het is een wijnhuis dat traditie en innovatie combineert om drinkbare kunstwerken te creëren die zowel kenners als wijnbeginners in verrukking brengen. Achter elke druppel schuilt gepassioneerd vakmanschap en een stukje Duitse wijncultuur dat waardig is om te worden gedronken.



Maustal Riesling Großes Gewächs wordt geproduceerd door Luckert in het teeltgebied Zehnthof in Duitsland.
Als je Maustal Riesling Großes Gewächs lekker vond, vind je de andere wijnen van Luckert misschien ook lekker.
Luckert en Maustal Riesling Großes Gewächs zijn afkomstig van Zehnthof.

Details

Extra informatie: Maustal Riesling Großes Gewächs

Naam Maustal Riesling Großes Gewächs
Wijnbouwgebied Zehnthof
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Riesling
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut Zehnthof, Kettengasse 3-5, 97320 Sulzfeld / Germany, Bio-Zertifikat: DE-ÖKO-039
Wijnmaker Luckert

€ 66,95*
0.75l·€ 89,27/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Luckert

    Luckert Sulzfelder Müller-Thurgau trocken
    Luckert
    Sulzfelder Müller-Thurgau trocken
    € 13,18*
    Luckert Sulzfelder Silvaner trocken
    Luckert
    Sulzfelder Silvaner trocken
    € 16,80*
    Luckert Maustal Spätburgunder Großes Gewächs
    Luckert
    Maustal Spätburgunder Großes Gewächs
    € 66,95*
    Luckert Berg I, Riesling Spätfüllung VDP Erste Lage
    Luckert
    Berg I, Riesling Spätfüllung VDP Erste Lage
    € 30,76*
    Luckert Maustal Silvaner Großes Gewächs
    Luckert
    Maustal Silvaner Großes Gewächs
    € 66,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD