Land
Spanje
Penedès / Segriŕ
Sorte
Frizzante & Spumante
Stilisik
complex & volwassen

2018

Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO

Codorníu, Penedès / Segriŕ

Normale prijs: € 42,12

Special Price € 40,04*

0.75l · € 53,39/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Gran Reserva Brut Cava DO
  • uit het teeltgebied Penedès / Segriŕ
  • Specialiteit van hoge kwaliteit Spaanse mousserende wijn
  • Uitstekende balans tussen fruit en zuren
  • Perfect voor speciale gelegenheden en festiviteiten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    GLOBAL PREMIUM BRANDS Bonanto Aperitivo
    GLOBAL PREMIUM BRANDS
    Bonanto Aperitivo
    € 31,68*
    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    € 16,16*
    Castillo Perelada Cava Brut Nature Gran Claustro Castillo Perelada
    Castillo Perelada
    Cava Brut Nature Gran Claustro Castillo Perelada
    € 25,57*
    Bodegas Muga Cava Brut Rosé Rioja DOCa
    Bodegas Muga
    Cava Brut Rosé Rioja DOCa
    € 21,35*
Beschreibung

Wijn noot: Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO

Een eerbetoon aan de stichter en de wortels van het huis Codorníu. Deze Gran Reserva is gemaakt van perfect gerijpte druiven die allemaal afkomstig zijn van de oudste en edelste wijngaarden van Codorníu. Complexe aroma's die doen denken aan rijp fruit zoals perzik, aalbes en meloen versmelten met weelderige tonen van geroosterde noten, toast, honing en een vleugje gist.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO

Deze Frizzante & Spumante Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO van Codorníu past goed bij de volgende gerechten: - Zeevruchten zoals oesters, mosselen of garnalen - Visgerechten zoals gegrilde zalm, tong of kabeljauw - Gevogelte zoals kipfilet of eendenborst - Gerechten met geitenkaas of romige kazen zoals Brie of Camembert - Frisse en lichte salades met een dressing op basis van citrus Het past ook goed als aperitief of bij desserts zoals fruitige sorbets of vers fruit.

Codorníu

Codorníu de wijnmaker achter Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO

Codorníu is een van de bekendste wijnmakers uit de wijnstreek Penedès / Segriŕ in Catalonië. Het wijnhuis werd opgericht in 1551 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de belangrijkste producenten van cava's. De lange traditie en ervaring worden weerspiegeld in elke fles en garanderen de hoogste kwaliteit. Het wijnhuis vertrouwt op het gebruik van autochtone druivensoorten zoals Macabeo, Xarel-lo en Parellada, die samen de karakteristieke smaak van de cava's en wijnen uit de regio vormen. De modernste technologie en zachte verwerking resulteren in verleidelijke producten die passen bij elke gelegenheid. De familiaire en authentieke flair bij Codorníu maakt een bezoek aan de wijnmakerij tot een onvergetelijke ervaring. Hier voel je de passie en toewijding van het personeel voor de wijn en de regio. Het prachtige landschap nodigt je uit om tot rust te komen onder het genot van een glas heerlijke wijn. Codorníu is een echt juweeltje in de wijnwereld en een must voor elke wijnliefhebber die geïnteresseerd is in cava's en wijnen uit Spanje. Probeer het zelf en ervaar de magie van Codorníu!


Penedès / Segriŕ

Penedès / Segriŕ het teeltgebied van de Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO

Het Spaanse wijngebied Penedès ligt ten zuiden van Barcelona en strekt zich uit langs de Catalaanse kust tot aan het Montserrat-gebergte. Door zijn diversiteit en schoonheid brengt het wijnliefhebbers in vervoering. Vanuit mijn oogpunt als sommelier is Penedès uniek in het Spaanse wijnlandschap. De combinatie van microklimaten, variërend van mediterraan tot hoogalpien, en het complexe samenspel van kalkrijke bodems, zandige velden en kleiachtige gebieden, creëert de perfecte basis voor wijnen van uitstekende kwaliteit en opmerkelijke kenmerken. De overwegend aangeplante druivenrassen zijn de witte druiven Macabeu, Xarel.lo en Parellada, die samen de wereldberoemde Cava, de Spaanse mousserende wijn, produceren. Maar ook internationale druivensoorten als Chardonnay en Pinot Noir hebben hier hun thuis gevonden, net als de inheemse rode Monastrell. Dankzij voortdurende experimenten en innovatieve technieken produceren deze druivenrassen indrukwekkende wijnen met diepgang en complexiteit. De D.O. Segriŕ, een subregio van Penedès, draagt een opmerkelijke aromatische intensiteit en structuur bij, vooral in zijn rode wijnen, die voornamelijk worden gemaakt van Tempranillo, Cabernet en Merlot. Een voorproefje van Penedès en Segriŕ onthult niet alleen de passie en vaardigheid van de wijnmakers van deze regio's, maar ook de magie van het terroir dat deze wijnen hun individuele karakter geeft. De wijnen getuigen van hun plaats van herkomst en vertellen verhalen van zonnige dagen en koele nachten, van liefdevolle handenarbeid in de wijngaard en uiterste zorgvuldigheid in de kelder. Voor mij betekent een slok Penedès of Segriŕ een onderdompeling in een wereld van smaken en texturen, van ambachtelijke perfectie en ongebreidelde creativiteit, gecombineerd met de strengheid en discipline van de traditionele Spaanse wijnbouw. Daarom nodigen deze wijnen elke wijnliefhebber uit op een ontdekkingsreis, waarbij elke druppel een diepgaand begrip van wijsheid vertegenwoordigt,



Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO wordt geproduceerd door Codorníu in het teeltgebied Penedès / Segriŕ in Spanje.
Als je Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Codorníu misschien ook lekker.
Codorníu en Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO zijn afkomstig van Penedès / Segriŕ.

Details

Extra informatie: Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO

Naam Codorníu - Jaume de Gran Reserva Brut Cava DO
Wijnbouwgebied Penedès / Segriŕ
Wijnsoort Frizzante & Spumante
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 11.8
Druivensoorten Chardonnay; Pinor Noir; Xarel Io;
Restsuiker (g/l) 10
Zuurgraad (g/l) 5,5
Smaak brut
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Codorniu S.A, Av. Jaume Cordorniu S/N, 8770 St. Sadurni d'Anoia Barcelona, ES
Wijnmaker Codorníu

UVP
€ 42,12
€ 40,04*
0.75l·€ 53,39/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Codorníu

    Codorníu Codorníu - Anna Rosé Brut Cava DO
    Codorníu
    Codorníu - Anna Rosé Brut Cava DO
    € 14,01*
    Codorníu Codorníu - 1551 Rosé Brut Cava DO
    Codorníu
    Codorníu - 1551 Rosé Brut Cava DO
    € 9,62*
    Codorníu Clásico Seco Cava DO
    Codorníu
    Clásico Seco Cava DO
    € 9,00*
    Codorníu Codorníu Zero
    Codorníu
    Codorníu Zero
    € 10,57*
    Codorníu Clásico Semi Seco Cava DO SALE
    Codorníu
    Clásico Semi Seco Cava DO SALE
    € 6,83*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD