Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2016

Fincas de Ganuza Reserva

Remirez de Ganuza, Rioja

Normale prijs: € 42,86

Special Price € 39,03*

0.75l · € 52,04/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rioja, Spanje
  • Rode wijn Reserva
  • Volle bessensmaken, vanilletonen
  • Evenwichtige, lange afdronk
  • Elegant verpakt, ideaal als cadeau

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Faustino Faustino ICON Edition Reserva Especial in Geschenkpackung
    Bodegas Faustino
    Faustino ICON Edition Reserva Especial in Geschenkpackung
    € 37,84*
    Bodegas Real 200 Monges Reserva
    Bodegas Real
    200 Monges Reserva
    € 64,31*
    Bodegas Marques de Caceres Gaudium Reserva
    Bodegas Marques de Caceres
    Gaudium Reserva
    € 57,64*
    Remirez de Ganuza Viña Coqueta Reserva
    Remirez de Ganuza
    Viña Coqueta Reserva
    € 48,34*
    Vivanco Colección Vivanco Parcelas de Graciano
    Vivanco
    Colección Vivanco Parcelas de Graciano
    € 54,88*
Beschreibung

Wijn noot: Fincas de Ganuza Reserva

De Fincas de Ganuza Reserva van het gerenommeerde wijnhuis Remirez de Ganuza is een zuiderse rode wijn uit de Rioja-regio in het noorden van Spanje. De wijn is dieprood van kleur, heeft een soepele textuur en een volle body met milde zuren en zachte tannines. De wijn heeft een rijk karakter met smaken van donker fruit zoals bramen, kersen en pruimen, maar ook kruidige tonen van tabak en chocolade. De rijping op vat draagt bij aan het complexe bouquet dat zo typerend is voor Fincas de Ganuza Reserva. De wijn heeft een lange rijping van 24 maanden in Franse eiken vaten en nog eens 12 maanden verfijning in de fles. Een perfecte wijn voor kenners, die goed past bij gegrild rundvlees, wild, gerechten met sterke sauzen of belegen kaas.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Fincas de Ganuza Reserva

De Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is een krachtige en complexe rode wijn die goed past bij rijke en smaakvolle gerechten. Hier zijn enkele suggesties: - Gegrild of gestoofd rundvlees, wild of lamsvlees met pittige kruiden zoals rozemarijn en tijm; - Gestoofd varkensvlees met tomaten, paprika en knoflook; - Stoofpotten en gestoofde gerechten met bonen, linzen of kikkererwten en vlees of worst. - Harde kazen met een intense smaak zoals Manchego of Parmezaan - Pure chocolade of desserts met donkere vruchten zoals bramen of pruimen - Vermijd echter te zoute of kruidige gerechten, want die kunnen de smaak van de wijn overstemmen.

Remirez de Ganuza

Remirez de Ganuza de wijnmaker achter Fincas de Ganuza Reserva

Remirez de Ganuza is een uitstekende wijnmaker uit de Rioja-streek in Spanje. Zijn wijnen hebben verschillende prijzen gewonnen en zijn wereldwijd geliefd bij liefhebbers van heerlijke wijnen. Zijn focus ligt op het streven naar de hoogste kwaliteit, wat tot uiting komt in elk van zijn wijnen. Zijn aanpak is gebaseerd op de zorgvuldige teelt van de wijngaarden en het gebruik van traditionele methoden bij het wijnmaken. Hij vertrouwt op een combinatie van moderne technologieën en eeuwenlange ervaring. De gebruikte druivensoorten zijn afkomstig van de beste wijngaarden in de Rioja-regio en worden met de hand geoogst. De wijnen van Remirez de Ganuza worden gekenmerkt door hun complexe aroma's, uitstekende structuur, diepte en elegantie. Als wijnmaker begrijpt Remirez de Ganuza het belang van duurzame praktijken om het karakter en de kwaliteit van zijn wijnen te behouden. Zijn respectvolle benadering van het milieu blijkt niet alleen uit zijn focus op biologische landbouw, maar ook uit zijn betrokkenheid bij sociale projecten en de bescherming van de biodiversiteit. Voor wijnliefhebbers en kenners van iets bijzonders zijn de wijnen van Remirez de Ganuza een uitstekende keuze. Ze bieden een unieke smaakervaring en brengen de essentie van de Riojastreek op fascinerende wijze over.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Fincas de Ganuza Reserva

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Fincas de Ganuza Reserva wordt geproduceerd door Remirez de Ganuza in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Fincas de Ganuza Reserva lekker vond, vind je de andere wijnen van Remirez de Ganuza misschien ook lekker.
Remirez de Ganuza en Fincas de Ganuza Reserva zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Fincas de Ganuza Reserva

Naam Fincas de Ganuza Reserva
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2016
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Tempranillo, Graciano
Serveertemperatuur 18°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Remírez de Ganuza, Constitución 1, 01307 Samaniego-Alava / Spain
Wijnmaker Remirez de Ganuza

UVP
€ 42,86
€ 39,03*
0.75l·€ 52,04/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Remirez de Ganuza

    Remirez de Ganuza Gran Reserva
    Remirez de Ganuza
    Gran Reserva
    € 134,15*
    Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva
    Remirez de Ganuza
    Fincas de Ganuza Reserva
    € 156,43*
    Remirez de Ganuza Transnocho Reserva
    Remirez de Ganuza
    Transnocho Reserva
    € 104,16*
    Remirez de Ganuza Remirez de Ganuza Reserva
    Remirez de Ganuza
    Remirez de Ganuza Reserva
    € 182,38*
    Remirez de Ganuza Transnocho Reserva
    Remirez de Ganuza
    Transnocho Reserva
    € 283,80*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD