Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle del Maule
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-19%

2017

Cordillera Carignan Maule Valley

Miguel Torres, Valle del Maule

Normale prijs: € 19,37

Special Price € 15,66*

0.75l · € 20,88/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit het teeltgebied Valle del Maule, Chili.
  • Intense aroma's van pruimen, viooltjes en verse kruiden
  • Rijk aan zachte tannines en levendige fruitzuren
  • Perfecte begeleider van rood vlees en kaas
  • Van biologische teelt en traditionele wijnbouw

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miguel Torres Cordillera Carignan Maule Valley
    Miguel Torres
    Cordillera Carignan Maule Valley
    € 15,66*
    Vina Caliterra Edicion Limitada "M" Syrah - Carignan - Grenache - Marsanne - Roussanne / Chile
    Vina Caliterra
    Edicion Limitada "M" Syrah - Carignan - Grenache - Marsanne - Roussanne / Chile
    € 14,71*
    Vinos Santa Ema Amplus One Carmenère/Syrah/Carignan
    Vinos Santa Ema
    Amplus One Carmenère/Syrah/Carignan
    € 17,51*
    Vina Caliterra Edicion Limitada "M" Syrah - Carignan - Grenache - Marsanne - Roussanne / Chile
    Vina Caliterra
    Edicion Limitada "M" Syrah - Carignan - Grenache - Marsanne - Roussanne / Chile
    € 14,68*
Beschreibung

Wijn noot: Cordillera Carignan Maule Valley

Kleur: intens, donker robijnrood Aroma: rijpe donkere bessen en fijne kruidenaroma's in de neus, ondersteund door de kruidige rokerige en toasty tonen van het eikenhout en een vleugje vanille Smaak: Vol, breed en gelaagd, het aromatische fruit en de kruiden van het bouquet ontwikkelen zich geleidelijk ook in de mond, ondersteund door stevige maar zacht geïntegreerde tannine en frisse zuren, rond en harmonieus met een mooie lengte en een licht kruidige afdronk van laurier en munt In maart / april worden de druiven geoogst en streng gesorteerd, vervolgens volledig ontsteeld, gekneusd en nu binnen tien dagen gefermenteerd bij gecontroleerde temperaturen rond 25 °C. De wijn blijft in totaal 25 dagen in contact met de most om zoveel mogelijk van de intense kleurpigmenten, de krachtige aroma's en de dichte, maar zacht gerijpte tannines van de bessenschillen te concentreren, voordat de wijn voorzichtig wordt afgetapt en twaalf maanden in Franse eiken vaten rijpt (30 procent nieuw hout, 70 procent van de eerste bezetting). In december wordt de single-variietal Cordillera Carignan gebotteld en na een korte opslag op fles eindelijk vrijgegeven voor de markt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cordillera Carignan Maule Valley

bij patés, gebraden en gegrild gevogelte, lam of rund, gekonfijte eend en kruidige ragouts (wild, lam, rund), maar ook bij pasta- en rijstgerechten zonder vlees met gestoofde groenten, champignons, kikkererwten of kruidige bonenstoofpotjes.

Miguel Torres

Miguel Torres de wijnmaker achter Cordillera Carignan Maule Valley

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


Valle del Maule

Valle del Maule het teeltgebied van de Cordillera Carignan Maule Valley

In het hart van het Chileense wijngebied ligt het fascinerende wijngebied Valle del Maule. Als het grootste en oudste wijngebied van Chili, dat door Moeder Natuur is toevertrouwd met uitzonderlijke omstandigheden, biedt het ons een ongeëvenaarde selectie wijnen waarvan de kwaliteit de vuurproef op internationaal niveau heeft doorstaan. Het klimaat van Valle del Maule, dat schommelt tussen mediterraan en continentaal, met lange, hete zomers en koele, natte winters, creëert een ideale omgeving voor wijnbouw. De koele invloed van de Stille Oceaan, de nabijgelegen Andes met zijn koude nachten en het unieke terroir met zijn gevarieerde bodemstructuur dragen bij aan de kenmerken van de wijnen uit deze regio. De vallei staat vooral bekend om zijn meesterlijke rode wijnen. Ze wordt gekenmerkt door haar uitstekende Cabernet Sauvignons, Merlots en Carmenères, die de volle, rijke en kenmerkende smaken van de vallei uitdrukken. De wijnen staan bekend om hun evenwicht tussen kracht en finesse, hun verfijnde tannines en hun goede bewaarpotentieel, maar ook de witte wijnen, vooral Sauvignon Blanc en Chardonnay, mogen niet over het hoofd gezien worden. Ze stralen een indrukwekkende frisheid en rijkdom uit, met heldere citrusfruitaroma's ondersteund door minerale ondertonen en knisperende zuren. De Valle del Maule is niet alleen opmerkelijk voor zijn wijnen, maar ook voor zijn duurzame praktijken. Veel van de wijnmakerijen hier zijn pioniers in biodynamische en biologische wijnbouw, en de toewijding aan milieubescherming is diep geworteld in de cultuur van het wijnmaken in dit gebied. Van dichte bossen tot prachtige rivierlandschappen en majestueuze bergketens, de Valle del Maule is een visuele symfonie. Het is niet alleen een plek die uitzonderlijke wijn produceert, maar ook een plek die de zintuigen betovert. Het is ongetwijfeld een hoogtepunt op het menu van elke serieuze wijnliefhebber. Het is een lichtend voorbeeld van hoe een combinatie van natuurlijke omstandigheden, gewetensvolle zorg en het streven naar



Cordillera Carignan Maule Valley wordt geproduceerd door Miguel Torres in het teeltgebied Valle del Maule in .
Als je Cordillera Carignan Maule Valley lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres misschien ook lekker.
Miguel Torres en Cordillera Carignan Maule Valley zijn afkomstig van Valle del Maule.

Details

Extra informatie: Cordillera Carignan Maule Valley

Naam Cordillera Carignan Maule Valley
Wijnbouwgebied Valle del Maule
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Carignan: 100%
Wijnverwerking In maart/april worden de druiven geoogst en rigoureus gesorteerd, vervolgens volledig ontsteeld, gekneusd en binnen tien dagen vergist bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 25 °C. De wijn blijft in totaal 25 dagen in contact met de schillen om zoveel mogelijk intense kleurpigmenten, krachtige aroma's en zachte, rijpe tannines van de druivenschillen te concentreren. De wijn blijft in totaal 25 dagen in contact met de schillen om zo veel mogelijk van de intense kleurpigmenten, krachtige aroma's en dichte, maar zacht rijpe tannines van de druivenschillen te concentreren, voordat de wijn voorzichtig wordt afgetapt en twaalf maanden rijpt in Franse eiken vaten (30 procent nieuw hout, 70 procent eerste gebruik). In december wordt de Cordillera Carignan single-variietal gebotteld en na een korte rijpingsperiode op fles uiteindelijk vrijgegeven voor de verkoop.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf GmbH, Königswinterer Str. 552, 53227 Bonn
Wijnmaker Miguel Torres

UVP
€ 19,37
€ 15,66*
0.75l·€ 20,88/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres

    Miguel Torres San Valentin Blanco
    Miguel Torres
    San Valentin Blanco
    € 7,24*
    Miguel Torres Sangre de Toro
    Miguel Torres
    Sangre de Toro
    € 6,95*
    Miguel Torres De Casta Rosado
    Miguel Torres
    De Casta Rosado
    € 6,92*
    Miguel Torres Vina Esmeralda
    Miguel Torres
    Vina Esmeralda
    € 8,79*
    Miguel Torres Viña Sol
    Miguel Torres
    Viña Sol
    € 7,13*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD