Preistipp
Prijs tip!
Land

Franschhoek
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-20%

2022

Chocolate Block Magnum (1,5l)

Boekenhoutskloof, Franschhoek

Normale prijs: € 73,82

Special Price € 59,32*

1.5l · € 39,55/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense tonen van donkere chocolade en zwart fruit
  • Handgemaakt in Franschhoek, het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnstreek
  • Platte zijdezachte tannines, gebalanceerd met een krachtige structuur
  • 18 maanden gerijpt in Franse eiken vaten
  • Perfect voor speciale gelegenheden dankzij het magnumformaat (1,5 liter)

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Anthonij Rupert Anthonij Rupert Main Blend
    Anthonij Rupert
    Anthonij Rupert Main Blend
    € 92,79*
    Muratie Estate Muratie Wine Estate Ansela Van De Caab Magnum (1,5l)
    Muratie Estate
    Muratie Wine Estate Ansela Van De Caab Magnum (1,5l)
    € 44,67*
    Stark-Condé Stark Conde Oude Nektar
    Stark-Condé
    Stark Conde Oude Nektar
    € 75,83*
    De Toren De Toren Fusion V W.O. Stellenbosch Magnum (1,5l)
    De Toren
    De Toren Fusion V W.O. Stellenbosch Magnum (1,5l)
    € 83,12*
Beschreibung

Wijn noot: Chocolate Block Magnum (1,5l)

De meest gewilde wijn van Boekenhoutskloof! Deze zeer spannende en sensuele cuvée biedt een zeer breed spectrum aan smaken. Er zijn niet al te veel flessen van deze wijn. Dat komt omdat Boekenhoutskloof zijn 'Chocoladeblok' haalt uit speciale percelen van verschillende wijngaarden. De Syrah komt van het hete, droge Malmesbury in het Swartland ten noorden van Kaapstad. De Grenache komt van de oudste wijnstokken van deze variëteit in Zuid-Afrika, die groeien in Citrusdal op zeer zanderige bodems aan de voet van de Cederberg Mountains. De Cinsault is afkomstig van oude struikstokken die geworteld zijn in granietbodems nabij Wellington. Cabernet sauvignon en viognier komen van de gecultiveerde wijngaarden vlak naast de wijnmakerij in Franschhoek. Elk druivenras draagt bij tot de grote fascinatie van deze enorm substantiële en unieke wijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chocolate Block Magnum (1,5l)

Vanwege de intense aroma's en volle smaak van de Chocolate Block Magnum rode wijn, raad ik de volgende gerechten aan: - Gegrild of gestoofd rund- of lamsvlees - Wildgerechten zoals wild of wild zwijn - Desserts met pure chocolade of bessen - Kazen zoals gerijpte cheddar of gouda - Gerechten met sterke specerijen zoals kaneel, peper of kruidnagel Het is belangrijk om te weten dat smaak subjectief is en iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Experimenteer dus gerust met verschillende gerechten om erachter te komen welke combinatie jij het lekkerst vindt.

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof de wijnmaker achter Chocolate Block Magnum (1,5l)

Boekenhoutskloof is een gerenommeerd wijndomein in de regio West-Kaap in Zuid-Afrika. De naam van het wijnhuis komt van de Boekenhout bomen die rond het landgoed groeien en al generaties lang gewaardeerd worden door Zuid-Afrikaanse wijnmakers. Boekenhoutskloof werd opgericht in 1776 en heeft sindsdien naam gemaakt als een van Zuid-Afrika's toonaangevende wijndomeinen. De wijngaarden beslaan in totaal 100 hectare land en worden bewerkt door ervaren wijnmakers en keldermeesters om uitstekende wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Het landgoed is vooral bekend om zijn rode wijnen, waaronder Syrah, die talloze prijzen heeft gewonnen op internationale wijncompetities. De wijnen van Boekenhoutskloof worden gekenmerkt door hun diepte, complexiteit en balans en worden gewaardeerd door wijnkenners over de hele wereld. Boekenhoutskloof is niet alleen een plek waar eersteklas wijnen worden geproduceerd, maar ook een plek van duurzaamheid en milieubescherming. Het wijnhuis zet zich actief in voor de bescherming van het milieu en gebruikt milieuvriendelijke methoden bij het wijnmaken. Over het geheel genomen is Boekenhoutskloof een wijnhuis dat de traditie en het vakmanschap van het Zuid-Afrikaanse wijnmaken in ere houdt, terwijl het gebruik maakt van de modernste landbouwmethoden en technologie om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Een bezoek aan het wijnhuis is een belevenis voor elke wijnliefhebber en biedt een unieke kans om de wijnen en de geschiedenis van het wijnhuis te ervaren.


Franschhoek

Franschhoek het teeltgebied van de Chocolate Block Magnum (1,5l)

Franschhoek, wat vertaald 'Franse hoek' betekent, is een schilderachtig wijnbouwgebied in de majestueuze bergen van Zuid-Afrika en wordt door sommeliers beschouwd als een van de meest cultureel rijke wijnbouwgebieden op het zuidelijk halfrond, een uitstekend gebied om van te genieten en te verkennen. Franschhoek wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging en klimaat. De ruige bergketens die de vallei omlijsten beschermen het tegen de harde woestijnwinden en de diepe, goed gedraineerde bodems bieden een ideale basis voor het verbouwen van wijnstokken. Het klimaat is een merkwaardige mix van mediterrane en continentale invloeden, wat resulteert in een relatief koel maar zonnig klimaat. Dit is ideaal voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten, vooral Chardonnay en Pinot Noir, die hier echt spectaculaire wijnen produceren. Franschhoek werd in de 17e eeuw gesticht door Franse hugenoten en heeft een rijke wijnbouwtraditie. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke verhaal en zijn eigen manier van wijn maken. De wijnen staan bekend om hun balans en complexiteit, met lagen fruitige, bloemige en minerale smaken en een fijne structuur en lengte. In Franschhoek wordt wijn gemaakt met passie en respect voor het milieu. Veel wijnmakerijen passen duurzame wijnbouw toe en besteden veel zorg aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Hier wordt wijn niet alleen gezien als een product, maar als een uitdrukking van het terroir, de mensen en hun cultuur. Als sommelier kan ik zeker zeggen dat de wijnen van Franschhoek een onvergelijkbare smaakervaring bieden. Met elke slok ontvouwt zich een stukje van het gevarieerde landschap, de rijke geschiedenis en het onderscheidende karakter van deze opmerkelijke wijnstreek. Franschhoek is zonder twijfel een parel in de kroon van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.



Chocolate Block Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Boekenhoutskloof in het teeltgebied Franschhoek in .
Als je Chocolate Block Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Boekenhoutskloof misschien ook lekker.
Boekenhoutskloof en Chocolate Block Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Franschhoek.

Details

Extra informatie: Chocolate Block Magnum (1,5l)

Naam Chocolate Block Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Franschhoek
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Cinsault, Viognier
Restsuiker (g/l) 3.4
Zuurgraad (g/l) 5.2
Serveertemperatuur 18°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CWD Champagner- und Wein Distributionsgesellschaft m.b.H., Griegstraße 75, Haus 23, 22763 Hamburg
Wijnmaker Boekenhoutskloof

UVP
€ 73,82
€ 59,32*
1.5l·€ 39,55/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Boekenhoutskloof

    Boekenhoutskloof Chocolate Block
    Boekenhoutskloof
    Chocolate Block
    € 26,52*
    Boekenhoutskloof Porcupine Ridge Syrah
    Boekenhoutskloof
    Porcupine Ridge Syrah
    € 10,07*
    Boekenhoutskloof Porcupine Ridge Sauvignon blanc
    Boekenhoutskloof
    Porcupine Ridge Sauvignon blanc
    € 8,20*
    Boekenhoutskloof Patina Syrah
    Boekenhoutskloof
    Patina Syrah
    € 19,34*
    Boekenhoutskloof Patina Syrah
    Boekenhoutskloof
    Patina Syrah
    € 19,98*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD