Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
expressief & fijn

2021

Chianti Superiore DOCG

Castello Trebbio, Toscane

€ 12,35*
0.75l · € 16,47/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn van hoog kaliber uit de gerenommeerde wijnstreek Toscane
  • DOCG-kwaliteitszegel voor gecertificeerde en gegarandeerde herkomst
  • Uitstekende smaakvariëteit met tonen van fruit en specerijen
  • Perfect bij gegrild vlees en stevige pastagerechten
  • Elegant evenwicht tussen structuur, volle smaak en fijne tannines

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Villa Puccini Chianti DOCG Riserva Villa Puccini
    Villa Puccini
    Chianti DOCG Riserva Villa Puccini
    € 10,29*
    Uggiano Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    Uggiano
    Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    € 13,16*
    Guicciardini Strozzi Chianti Colli Senesi DOCG "Titolato Strozzi"
    Guicciardini Strozzi
    Chianti Colli Senesi DOCG "Titolato Strozzi"
    € 11,11*
    Ruffino Ruffino Il Leo Chianti Superiore DOCG
    Ruffino
    Ruffino Il Leo Chianti Superiore DOCG
    € 15,10*
Beschreibung

Wijn noot: Chianti Superiore DOCG

De Chianti Superiore DOCG van Castello Trebbio is een elegante en expressieve rode wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Toscane in Italië. De wijngaarden van het wijnhuis strekken zich uit langs de glooiende heuvels van de Chianti-streek, waar historische wijnbouwmethoden worden gecombineerd met de nieuwste technologie om een uitzonderlijke smaakervaring te creëren. Deze Chianti Superiore heeft een krachtige robijnrode kleur die uitnodigt om van te genieten. De neus is verleidelijk met een verleidelijk bouquet van rijpe kersen, wilde bessen en kruidige noten, die perfect harmoniëren met subtiele hints van vanille en cederhout. In de mond ontvouwt zich een indrukwekkende complexiteit met een evenwichtige mix van fruitige smaken en fijne tannines. De fluweelzachte textuur en opmerkelijke diepte maken deze wijn een ideale begeleider van hartige gerechten zoals pasta, gegrild vlees en belegen kaas. De speciale productiemethode van de Chianti Superiore DOCG van Castello Trebbio garandeert de hoogste kwaliteit. Elke fles is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste druiven en een lange rijping in eiken vaten om een optimale smaak en complexiteit te garanderen. Deze Chianti Superiore is een echte traktatie voor wijnliefhebbers die de elegantie en verfijning van Toscaanse wijnen waarderen. Dompel jezelf onder in de wereld van Castello Trebbio en proef deze exquise rode wijn, die de schoonheid en traditie van Toscane weerspiegelt in elke slok.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chianti Superiore DOCG

Een geheime tip uit Toscane! Geniet van de Chianti Superiore DOCG van Castello Trebbio bij de volgende gerechten:
  • Gegrilde biefstuk
  • Pasta met een sterke tomatensaus
  • Gerookte worst van wild zwijn

Castello Trebbio

Castello Trebbio de wijnmaker achter Chianti Superiore DOCG

Wijnmaker Castello Trebbio is een traditioneel wijnhuis in het schilderachtige Toscane. De uitgestrekte wijngaarden van het landgoed strekken zich uit over de glooiende heuvels en zonnige valleien van de regio en vormen de basis voor een uitstekende selectie wijnen. Wijnmaken bij Castello Trebbio is een echt ambacht. Alles wordt in het werk gesteld om de uitstekende kwaliteit van de druiven te behouden en alle stappen, van de oogst tot het bottelen, worden zorgvuldig uitgevoerd om ervoor te zorgen dat elke wijn een onderscheidende smaakervaring biedt. Het wijnassortiment van Castello Trebbio is geïnspireerd op de klassieke druivensoorten uit de regio, zoals Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon. Er worden echter ook meer exotische druivensoorten geproduceerd, zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc, voor een breder scala aan smaakervaringen. Het wijnhuis is er trots op zijn klanten een uitgebreide selectie wijnen te kunnen bieden met verschillende aromaprofielen en nuances, voor alle voorkeuren en gelegenheden. Of je nu op zoek bent naar een wijn voor een etentje met vrienden of een fles nodig hebt voor een speciale gelegenheid, Castello Trebbio zal je zeker niet teleurstellen. Een bezoek aan het wijnhuis is een absolute must om de ware schoonheid van Toscane en de expertise van het wijnbedrijf te ervaren. Ervaren sommeliers leiden je door de wijnkelders en geven je inzicht in hoe de wijnen worden gemaakt en bewaard. Je krijgt ook een kijkje in de geschiedenis van het kasteel en de wijnproductie. Al met al is het wijnhuis Castello Trebbio een echt hoogtepunt voor alle wijnliefhebbers en bezoekers van Toscane. Het uitgebreide wijnassortiment, de toewijding aan vakmanschap en de geschiedenis maken het een onmisbare stop op elke wijntour.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Chianti Superiore DOCG

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Chianti Superiore DOCG wordt geproduceerd door Castello Trebbio in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Chianti Superiore DOCG lekker vond, vind je de andere wijnen van Castello Trebbio misschien ook lekker.
Castello Trebbio en Chianti Superiore DOCG zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Chianti Superiore DOCG

Naam Chianti Superiore DOCG
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Chianti
Serveertemperatuur 18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CASTELLO DEL TREBBIO Casadei, , , , , Italien
Wijnmaker Castello Trebbio

€ 12,35*
0.75l·€ 16,47/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Castello Trebbio

    Castello Trebbio Brut Metodo Classico
    Castello Trebbio
    Brut Metodo Classico
    € 20,52*
    Castello Trebbio Ciliegiolo e Canaiolo Toscana IGT
    Castello Trebbio
    Ciliegiolo e Canaiolo Toscana IGT
    € 13,39*
    Castello Trebbio Brut Metodo Classico SALE
    Castello Trebbio
    Brut Metodo Classico SALE
    € 24,44*
    Castello Trebbio 12 Voordeelpakket Congiura IGT (R/PG/Manzoni)
    Castello Trebbio
    12 Voordeelpakket Congiura IGT (R/PG/Manzoni)
    € 235,29*
    Castello Trebbio 6 Voordeelpakket Congiura IGT (R/PG/Manzoni)
    Castello Trebbio
    6 Voordeelpakket Congiura IGT (R/PG/Manzoni)
    € 117,99*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD