Preistipp
Prijs tip!
Land

Mendoza
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-17%

2021

Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)

Catena Zapata, Mendoza

Normale prijs: € 38,66

Special Price € 32,10*

1.5l · € 21,40/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit het teeltgebied Mendoza, Argentinië
  • Magnumfles van 1,5 liter voor speciale gelegenheden en als cadeau
  • Verleidelijke fruitaroma's en intense kleur
  • Heerlijke begeleider van gerechten en solist
  • Hoge kwaliteit en vakmanschap van tientallen jaren traditie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Andeluna Cellars Chardonnay Andeluna Altitud Tupungato Mendoza
    Andeluna Cellars
    Chardonnay Andeluna Altitud Tupungato Mendoza
    € 18,25*
    Dieter Meier Puro Torrontés
    Dieter Meier
    Puro Torrontés
    € 12,61*
    Susana Balbo Wines Benmarco Malbec
    Susana Balbo Wines
    Benmarco Malbec
    € 19,28*
    Catena Zapata Catena Alta Chardonnay
    Catena Zapata
    Catena Alta Chardonnay
    € 28,17*
Beschreibung

Wijn noot: Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)

Deze wijn is de geschiedenis van Argentinië ingegaan als de eerste top-Malbec. Het niveau blijft tot op de dag van vandaag hoog. 90 punten en meer van de
Wine Spectator en Parker worden regelmatig toegekend. De wijn schittert met aroma's van kersen en bramen en nuances van koffie, tabak en zwarte peper.
peper. In de mond zorgt hij voor sensatie met zijn evenwicht, sappig fruit, zijdezachte textuur en fijnkorrelige tannine.
Deze wijn is de Argentijnse geschiedenis ingegaan als de eerste top-Malbec. Het niveau blijft tot op de dag van vandaag hoog. 90 punten en meer van Wine Spectator en Parker worden regelmatig toegekend. De wijn schittert met aroma's van kersen en bramen en nuances van koffie, tabak en zwarte peper. In de mond zorgt hij voor sensatie met zijn evenwicht, sappig fruit, zijdezachte textuur en fijnkorrelige tannines.


Restsuiker:1.7 / Zuurgraad:5.1

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)

Omdat de Catena Malbec een krachtige en complexe witte wijn is met smaken van fruit, kruiden en eikenhout, past hij het beste bij krachtige gerechten zoals - wildgerechten, vooral edelhert - donker vlees, zoals rund-, lams- of varkensvlees - gegrild of geroosterd vlees - gerookte gerechten, zoals gerookt vlees, gerookte vis of gerookte kaas - sauzen op basis van rode wijn, sauzen op basis van rode wijn, zoals rode wijnjus of rode wijnsaus - stevige vegetarische of veganistische gerechten, zoals paddenstoelenrisotto of linzencurry Het is belangrijk dat het eten sterk genoeg is om de complexe en rijke smaak van de wijn te weerstaan en een goede balans te creëren.

Catena Zapata

Catena Zapata de wijnmaker achter Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)

Catena Zapata is een gerenommeerde wijnmaker uit Mendoza, Argentinië, gespecialiseerd in de productie van kwaliteitswijn. Het wijnhuis werd in 1902 opgericht door Nicola Catena en wordt nu gerund door de vierde generatie van de familie Catena. De wijnstokken groeien op een hoogte tot 1500 meter boven zeeniveau en profiteren van koele briesjes die de druiven beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon. De wijnboeren gebruiken de modernste methoden en vertrouwen op nauwgezette handarbeid, wat de kwaliteit van de druiven en de wijn ten goede komt. De wijnen van Catena Zapata zijn wereldwijd bekend en hebben al verschillende prijzen gewonnen. Vooral de Malbec wordt beschouwd als het vlaggenschip van het wijnhuis en heeft zijn plaats gevonden tussen de beste wijnen ter wereld. Maar ook andere wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay of de Malbec cuvée zijn van de hoogste kwaliteit en doen het hart van elke wijnliefhebber sneller kloppen. Wie een wijnproeverij wil meemaken in wijnhuis Catena Zapata krijgt inzicht in het traditionele handwerk en de innovatieve technologieën die de wijnen zo uniek maken. Het wordt snel duidelijk waarom Catena Zapata een van de beste wijnmakers van Argentinië is.


Mendoza

Mendoza het teeltgebied van de Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)

Mendoza is niets minder dan het hart van de Argentijnse wijnbouw. Het is een van de negen belangrijkste wijnbouwgebieden ter wereld, is goed voor ongeveer 70% van de totale wijnproductie van Argentinië en ligt in een uniek landschap dat wordt gedomineerd door de majestueuze Andes. Wat uniek is aan Mendoza is het uitzonderlijke terroir, dat wordt gekenmerkt door droge, dorre bodems en een bijna woestijnachtig klimaat met hevige temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Met meer dan 320 dagen zon per jaar en zeer weinig neerslag biedt het de ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven. Water voor de irrigatie van de wijnstokken wordt geleverd door een eeuwenoud systeem van smeltwaterkanalen, gebouwd door de Inca's. Mendoza is bij de meesten bekend om zijn expressieve Malbec, een variëteit afkomstig uit Frankrijk die hier bijzonder goed gedijt op de hooggelegen wijngaardterrassen. Deze wijnen vallen op door hun rijke fruit, intense kleur en goed gestructureerde tannines, waardoor ze uitstekend passen bij gegrild vlees en wildgerechten. Maar andere druivensoorten zoals cabernet sauvignon, syrah en chardonnay gedijen ook goed in Mendoza en worden steeds belangrijker. De regio is verdeeld in verschillende subregio's, elk met unieke kenmerken. De Maipu-vlakte staat bijvoorbeeld bekend om zijn zware, diepe wijnen en bodega's die net zo historisch zijn als de wegen die ze omringen. De Uco Valley daarentegen, iets zuidelijker en hoger gelegen, produceert elegantere, fijnere wijnen met een enorm rijpingspotentieel. Mendoza straalt charme en authenticiteit uit en heeft een dynamische, jonge wijnscene die traditie en moderne technologie harmonieus combineert. Een bezoek aan Mendoza is voor elke wijnliefhebber een ervaring die meer dan de moeite waard is.



Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Catena Zapata in het teeltgebied Mendoza in .
Als je Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Catena Zapata misschien ook lekker.
Catena Zapata en Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Mendoza.

Details

Extra informatie: Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)

Naam Catena Malbec Mendoza Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Mendoza
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Malbec
Restsuiker (g/l) 1.7
Zuurgraad (g/l) 5.1
Serveertemperatuur 18.0°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CWD Champagner- und Wein Distributionsgesellschaft m.b.H., Griegstraße 75, Haus 23, 22763 Hamburg
Wijnmaker Catena Zapata

UVP
€ 38,66
€ 32,10*
1.5l·€ 21,40/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Catena Zapata

    Catena Zapata Catena Malbec
    Catena Zapata
    Catena Malbec
    € 15,20*
    Catena Zapata Catena Zapata Malbec Argentino
    Catena Zapata
    Catena Zapata Malbec Argentino
    € 88,66*
    Catena Zapata Catena Alta Chardonnay
    Catena Zapata
    Catena Alta Chardonnay
    € 28,17*
    Catena Zapata Catena Chardonnay
    Catena Zapata
    Catena Chardonnay
    € 15,77*
    Catena Zapata Catena Chardonnay
    Catena Zapata
    Catena Chardonnay
    € 15,15*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD