Preistipp
Prijs tip!
Land

Franschhoek
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-15%

2023

Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

Anthonij Rupert, Franschhoek

Normale prijs: € 15,24

Special Price € 12,92*

0.75l · € 17,23/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit de Franschhoek regio.
  • Intense aroma's van limoen, groene peper en passievrucht.
  • Elegante wijn met uitgesproken mineraliteit en knisperende zuren.
  • Geniet bij zeevruchten, verse kaas of als aperitief
  • weerspiegelt het unieke terroir van Zuid-Afrika

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Waterkloof Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc
    Waterkloof
    Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc
    € 14,84*
    Klein Constantia Klein Constantia - Sauvignon Blanc Western Cape
    Klein Constantia
    Klein Constantia - Sauvignon Blanc Western Cape
    € 14,40*
    Muratie Estate Laurens Campher Weißwein Cuvee
    Muratie Estate
    Laurens Campher Weißwein Cuvee
    € 15,02*
    Vergelegen Sauvignon Blanc
    Vergelegen
    Sauvignon Blanc
    € 14,10*
    JJ Wines Kleine Rust Chenin Blanc Sauvignon Blanc Stellenbosch
    JJ Wines
    Kleine Rust Chenin Blanc Sauvignon Blanc Stellenbosch
    € 9,61*
Beschreibung

Wijn noot: Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

De wijnstokken van deze Sauvignon Blanc groeien in een vallei omringd door een bergketen, een uniek terroir dat wijnen produceert met mooie natuurlijke zuren. Het bouquet toont impressies van vijgenbladeren, passievrucht, citroenschil en vuursteen. De smaak is fris en sappig, maar toch zacht en goed gestructureerd. De druiven worden met de hand geoogst en gekoeld naar het wijnhuis gebracht. De bessen worden zorgvuldig gekneusd en het sap wordt een nacht op de schil gelaten om zoveel mogelijk aroma's te extraheren. De wijn rijpt in stalen tanks met gistcontact.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

De Kaap de Goede Hoop Altima Sauvignon Blanc van Anthonij Rupert Wyne is een frisse en fruitige witte wijn die goed past bij lichte gerechten. Hier zijn enkele suggesties: - Gebakken vis met citroen- of kruidenmarinade - Gegrilde kip of kipsalade met verse kruiden en olijfolie - Asperges met parmezaan en citroenboter - Frisse salade met tomaten, komkommer en feta - Sushi of sashimi - Gegrilde groentesalade met balsamicodressing - Verse zeevruchten zoals garnalen, mosselen of oesters Over het algemeen passen alle gerechten die licht en fris smaken en niet te sterk gekruid zijn goed bij deze witte wijn.

Anthonij Rupert

Anthonij Rupert de wijnmaker achter Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

Wijnmaker Anthonij Rupert Wyne is een van de meest gerenommeerde wijnmakerijen in Zuid-Afrika. Het wijnhuis ligt in het idyllische dorpje Franschhoek en produceert al meer dan drie decennia wijn van de hoogste kwaliteit. De wijngaarden zijn fantastisch gelegen in de schaduw van de majestueuze Drakenstein Mountains en genieten van een speciaal microklimaat dat de ontwikkeling van de druiven bevordert. Anthonij Rupert Wyne's portfolio omvat een indrukwekkende reeks rode en witte wijnen, waaronder cultwijnen zoals Anthonij Rupert Optima. De wijnstokken worden met de grootste zorg verzorgd en geoogst, de druiven worden voorzichtig aangevoerd voor verwerking en de wijnen rijpen in eikenhouten vaten. De wijnbereiding volgt een traditie die teruggaat op de knowhow van Europese wijnhuizen en wordt gecombineerd met de karakteristieke wijnen van de regio. Naast het uitgebreide wijnassortiment biedt Anthonij Rupert Wyne ook wijnproeverijen met gids en rondleidingen door de wijnmakerijen en kelders, waar bezoekers alles te weten komen over de teelt en het wijnmaken. Het wijnhuis staat ook bekend om zijn voortreffelijke keuken en biedt een restaurant dat regionale gerechten serveert met perfect bijpassende wijnen. Bij Anthonij Rupert Wyne draait alles om de wijn, gekenmerkt door liefde voor het vak en een passie voor de regio. Het wijnhuis is het perfecte voorbeeld van hoe een familiebedrijf uitstekende wijnen kan produceren die over de hele wereld gewaardeerd worden, dankzij tientallen jaren ervaring en geavanceerde technologie.


Franschhoek

Franschhoek het teeltgebied van de Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

Franschhoek, wat vertaald 'Franse hoek' betekent, is een schilderachtig wijnbouwgebied in de majestueuze bergen van Zuid-Afrika en wordt door sommeliers beschouwd als een van de meest cultureel rijke wijnbouwgebieden op het zuidelijk halfrond, een uitstekend gebied om van te genieten en te verkennen. Franschhoek wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging en klimaat. De ruige bergketens die de vallei omlijsten beschermen het tegen de harde woestijnwinden en de diepe, goed gedraineerde bodems bieden een ideale basis voor het verbouwen van wijnstokken. Het klimaat is een merkwaardige mix van mediterrane en continentale invloeden, wat resulteert in een relatief koel maar zonnig klimaat. Dit is ideaal voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten, vooral Chardonnay en Pinot Noir, die hier echt spectaculaire wijnen produceren. Franschhoek werd in de 17e eeuw gesticht door Franse hugenoten en heeft een rijke wijnbouwtraditie. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke verhaal en zijn eigen manier van wijn maken. De wijnen staan bekend om hun balans en complexiteit, met lagen fruitige, bloemige en minerale smaken en een fijne structuur en lengte. In Franschhoek wordt wijn gemaakt met passie en respect voor het milieu. Veel wijnmakerijen passen duurzame wijnbouw toe en besteden veel zorg aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Hier wordt wijn niet alleen gezien als een product, maar als een uitdrukking van het terroir, de mensen en hun cultuur. Als sommelier kan ik zeker zeggen dat de wijnen van Franschhoek een onvergelijkbare smaakervaring bieden. Met elke slok ontvouwt zich een stukje van het gevarieerde landschap, de rijke geschiedenis en het onderscheidende karakter van deze opmerkelijke wijnstreek. Franschhoek is zonder twijfel een parel in de kroon van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.



Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc wordt geproduceerd door Anthonij Rupert in het teeltgebied Franschhoek in .
Als je Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Anthonij Rupert misschien ook lekker.
Anthonij Rupert en Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc zijn afkomstig van Franschhoek.

Details

Extra informatie: Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

Naam Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc
Wijnbouwgebied Franschhoek
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Sauvignon Blanc: 100%
Wijnverwerking De druiven worden met de hand geoogst en gekoeld naar de wijnmakerij gebracht. De druiven worden voorzichtig gekneusd en het sap blijft een nacht op de schillen liggen om zoveel mogelijk smaken te extraheren. De wijn rijpt in stalen tanks met gistcontact.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur 11.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinland Ariane Abayan GmbH & Co. KG, Erikastraße 67, 20251 Hamburg
Wijnmaker Anthonij Rupert

UVP
€ 15,24
€ 12,92*
0.75l·€ 17,23/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Anthonij Rupert

    Anthonij Rupert Cape of Good Hope Basson Pinotage
    Anthonij Rupert
    Cape of Good Hope Basson Pinotage
    € 22,38*
    Anthonij Rupert Cape of Good Hope Riebeeksrivier Western Slopes
    Anthonij Rupert
    Cape of Good Hope Riebeeksrivier Western Slopes
    € 14,98*
    Anthonij Rupert Anthonij Rupert Optima
    Anthonij Rupert
    Anthonij Rupert Optima
    € 20,50*
    Anthonij Rupert Cape of Good Hope Serruria Chardonnay
    Anthonij Rupert
    Cape of Good Hope Serruria Chardonnay
    € 15,24*
    Anthonij Rupert L´Ormarins Brut Classique NV
    Anthonij Rupert
    L´Ormarins Brut Classique NV
    € 16,08*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD