Land
Frankrijk
Sancerre
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny

Loire Proprietés, Sancerre

€ 8,68*
0.75l · € 11,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Frisse roséwijn uit de Loirestreek, Frankrijk
  • Aroma's van aardbei, framboos en aalbes
  • Perfect voor lichte maaltijden en barbecues
  • Karakteristieke zoetheid met een zachte en ronde structuur
  • Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) kwaliteitszegel

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Baron Philippe de Rothschild Rosé Bordeaux AOC
    Baron Philippe de Rothschild
    Rosé Bordeaux AOC
    € 8,71*
    Guy Saget Rose de Loire Guy Saget
    Guy Saget
    Rose de Loire Guy Saget
    € 9,83*
    Bodega Lurton Les Fumées Blanches Rosé Côtes de Gascogne
    Bodega Lurton
    Les Fumées Blanches Rosé Côtes de Gascogne
    € 9,41*
    Domaine Uby Uby Rosé Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Uby
    Uby Rosé Côtes de Gascogne IGP
    € 7,58*
Beschreibung

Wijn noot: Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny

Een fruitige, zoete en zachte wijn met een zeer harmonieuze structuur. De fijne restzoetheid geeft hem zijn aangenaam drinkbare karakter. De druiven worden midden oktober geoogst. Na een zachte persing van de druiven wordt de most langzaam gevinifieerd bij een temperatuurgecontroleerde gisting van ongeveer 16°C. De wijn wordt vervolgens overgestoken om een passend restzoet in de wijn te krijgen. Na een verdere rijping in stalen tanks wordt de wijn gefilterd en gebotteld in maart van het volgende jaar. Loire Proprietés is een vereniging van wijnboeren die zich inzetten voor de productie van eersteklas wijnen in de Loirevallei. Authentieke landwijnen en unieke wijnen van geclassificeerde oorsprongsbenamingen zijn gebaseerd op het speciale terroir van de regio en de uitstekende klimatologische omstandigheden. 450 wijnboeren met in totaal 1.900 hectare wijngaarden zijn ook aandeelhouders en staan garant voor de kwaliteitsnormen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny

Uitstekend bij alle soorten ham en salami, wit vlees of exotische gerechten. Een even fijne begeleider van stimulerende gesprekken op het terras!

Loire Proprietés

Loire Proprietés de wijnmaker achter Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny

Loire Proprietés is een gerenommeerde wijnmaker uit de Loirestreek. De familie verbouwt al generaties lang druiven en beschikt over uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van wijnproductie. De wijngaarden van Loire Proprietés liggen op de heuvels van Loire en bieden daardoor uitstekende omstandigheden voor de groei van de druiven. Daarnaast wordt grote nadruk gelegd op traditionele methoden en natuurlijke processen tijdens de productie om de beste resultaten en unieke smaakervaringen te produceren. Het assortiment van Loire Proprietés is breed en varieert van mousserende witte wijnen tot robuuste rode wijnen. Elke druppel wordt gekenmerkt door een onvergelijkbaar aroma en een karakteristieke noot. Loire Proprietés wijnen zijn perfect voor verschillende gelegenheden en genieten een internationale reputatie. Wie op zoek is naar exquise wijnen uit de Loirestreek, moet zeker de producten van Loire Proprietés proberen.


Sancerre

die Rebsorte des Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny



Sancerre

Sancerre het teeltgebied van de Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny

Het wijngebied van de Sancerre, een juweel in het hart van het Franse wijnland, strekt zich majestueus uit langs de heuvels en valleien van de Loirevallei. Het is een plek die schittert door haar onnavolgbare schoonheid en natuurlijke pracht, weerspiegeld in elke druppel van haar bewonderenswaardige wijn. Als sommelier beschouw ik Sancerre met een bewondering die alleen kan voortkomen uit een diep respect voor zijn rijke erfgoed en opmerkelijke wijnen. Sancerre is vooral bekend om zijn uitstekende Sauvignon Blancs, die fascineren met een helderheid, elegantie en minerale intensiteit die ongeëvenaard zijn. De kalk- en kiezelbodems van het gebied geven de wijn een onmiskenbare frisheid en complexiteit. Tonen van citrus, kruisbes en bloeiende bloemen vloeien harmonieus in elkaar over, met een karakteristieke knisperende en aanhoudende afdronk. We mogen echter niet vergeten dat Sancerre ook een aantal opmerkelijke pinot noirs herbergt. Deze wijnen verrassen met hun delicate structuur en fijn uitgebalanceerde zuren, gekoppeld aan aroma's van rode bessen, aardse toetsen en een vleugje specerijen. De wijnen uit Sancerre schitteren met een uitzonderlijk herkomstgevoel - het zijn levendige portretten van het landschap en het klimaat waar ze vandaan komen. Van de steile heuvels en de koele, vochtige Loire-winden tot de unieke minerale bodems, elke slok Sancerre wijn weerspiegelt zijn oorsprong, getroond met zijn pure individualiteit, het resultaat van eeuwenlange traditie en nauwgezet vakmanschap. Een glas Sancerre is een onvergetelijke ervaring, een excursie naar een wereld van onmiskenbare smaken en verfijnde aroma's. De wijnen zijn niet alleen een uitdrukking van hun herkomst, maar ook een eerbetoon aan de wijnmakers die hun best doen om de schoonheid en uniciteit van hun land in elke fles tot uitdrukking te brengen.



Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny wordt geproduceerd door Loire Proprietés in het teeltgebied Sancerre in Frankrijk.
Als je Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny lekker vond, vind je de andere wijnen van Loire Proprietés misschien ook lekker.
Loire Proprietés en Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny zijn afkomstig van Sancerre.

Details

Extra informatie: Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny

Naam Cabernet d'Anjou AOC Château de Mauny
Wijnbouwgebied Sancerre
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten 100% Cabernet Franc
Rebsorte Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Wijnverwerking De oogst vindt half oktober plaats. Na een zachte persing van de druiven wordt de most langzaam gevinifieerd bij een temperatuurgecontroleerde gisting van ongeveer 16°C. De wijn wordt dan gedempt om een geschikte restzoetheid in de wijn te krijgen. Na een verdere rijping in stalen tanks wordt de wijn gefilterd en gebotteld in maart van het volgende jaar.
Restsuiker (g/l) 26 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,6 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Loire Propriétés, Rte de Vauchrétien, BP 37, 49320 Brissac-Quincé, France
Wijnmaker Loire Proprietés

€ 8,68*
0.75l·€ 11,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Loire Proprietés

    Loire Proprietés Pinot Noir Les Anges Vin de France
    Loire Proprietés
    Pinot Noir Les Anges Vin de France
    € 7,65*
    Loire Proprietés Touraine Sauvignon AOC Domaine de la Madelaine
    Loire Proprietés
    Touraine Sauvignon AOC Domaine de la Madelaine
    € 8,68*
    Loire Proprietés Diamant de Loire Brut Réserve AOC Crémant de Loire
    Loire Proprietés
    Diamant de Loire Brut Réserve AOC Crémant de Loire
    € 12,34*
    Loire Proprietés Sauvignon Blanc du Val de Loire Les Anges
    Loire Proprietés
    Sauvignon Blanc du Val de Loire Les Anges
    € 7,65*
    Loire Proprietés Diamant de Loire Brut AOC Crémant Brut Rosé
    Loire Proprietés
    Diamant de Loire Brut AOC Crémant Brut Rosé
    € 11,85*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD