Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG

Pian Dell'Orino, Toscane

Normale prijs: € 305,10

Special Price € 277,50*

1.5l · € 185,00/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode Toscaanse wijn met DOCG-kwaliteitsclassificatie.
  • Druivensoort Sangiovese uit het teeltgebied Montalcino
  • Intens aroma van kersen, donker fruit en vanille
  • Elegante structuur met goede balans en lange afdronk
  • Gerijpt in barrique vaten voor een complexe smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Castello di Ama Merlot IGT L
    Castello di Ama
    Merlot IGT L'Apparita
    € 274,76*
    Castello di Ama Vigneto La Casuccia Chianti Classico DOCG Gran Selezione
    Castello di Ama
    Vigneto La Casuccia Chianti Classico DOCG Gran Selezione
    € 274,76*
    Castello di Ama Merlot IGT L
    Castello di Ama
    Merlot IGT L'Apparita
    € 274,76*
    Luce della Vite Luce Brunello di Montalcino DOCG Magnum (1,5l)
    Luce della Vite
    Luce Brunello di Montalcino DOCG Magnum (1,5l)
    € 270,16*
Beschreibung

Wijn noot: Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG

De Vigneti del Versante komen van de percelen Pian dell'Orino, Pian Bassolino en Cancello Rosso. In Pian Bassolino komen ze van zowel het bovenste als het onderste deel. De wijngaarden liggen allemaal op een hoogte van 320 - 480 m boven zeeniveau. De gemiddelde leeftijd van deze wijnstokken is 19 jaar. Dit weerspiegelt dan ook verschillende bodemkenmerken. Kalkrijke klei, licht uiteengevallen mergel, zandsteen en flysch zijn de sedimentaire bodems die het meest voorkomen. In het zuidoosten wordt kalkrijke mergel soms gemengd met oorspronkelijk gesteente, d.w.z. vulkanisch gesteente van de uitbarsting van Monte Amiata. Na de voorselectie in de wijngaard volgt een volledige ontstemming van alle druiven. De zorgvuldige selectie van het team van Jan Erbach gaat verder op de selectietafel. De gisting begint uiteindelijk spontaan en bereikt een maximum van 34°C. Het gistingsproces duurde twaalf dagen. De droge omstandigheden in 2017 resulteerden in zeer dikke bessenschillen en een navenant hogere tannineopbrengst. De malolactische gisting vond ook direct plaats in het gistvat. Er gingen drie weken voorbij voordat de wijn werd overgeheveld, zodat hij vervolgens 45 maanden kon rijpen in twee Slavonische eikenhouten vaten met een capaciteit van 20hl en 40hl. Zonder filtratie en met een lage zwaveldosering werd dit exemplaar uit 2017 vervolgens op fles getrokken. Dicht kersenrood met een donkere kern en een licht bleke rand Diep en subliem opent hij de neus. Donkere vruchten staan naast veel balsamico en etherische kruiden in het glas. Morellen kers en braam strijden om sensorische suprematie naast pruim, moerbei en wat sleepruimen. Zwarte peper, koffiebonen en pure chocolade maken het donker. Rozemarijn, jeneverbes en zoethout zorgen voor een evenwichtige kruidigheid. Vochtige bosgrond en harsachtige boomschors komen slechts terughoudend naar voren, maar dragen een enorm belangrijke component bij. In de mond voelt hij aan als zijde. Zijdezacht tot elegant met de neiging om koelte en kracht over te brengen. Hij wordt gekenmerkt door grote elegantie. Het fruit is intens en dicht, maar toch heel precies en niet overheersend. Vooral de morellen en zure kersen kenmerken het fruit duidelijk. Rijke zuurpieken lopen er keer op keer doorheen. Dit stimuleert enorm en geeft het een dansend effect. Hij toont zijn donkere, kruidige en licht rokerige trekjes goed gedoseerd en vakkundig, vooral in de afdronk en retronasaal. Dit is geweldige cinema van Jan Erbach en is ongeëvenaard.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG

Geniet van de exquise Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG van Pian Dell'Orino met de volgende gerechten:
  • Ossehaas met truffelsaus
  • Lamsrack met rozemarijnaardappelen
  • Stoofpotje van wild zwijn met polenta

Pian Dell'Orino

Pian Dell'Orino de wijnmaker achter Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG

Pian Dell'Orino is een gerenommeerde Toscaanse wijnmaker gespecialiseerd in de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De wijnen worden met passie en toewijding geproduceerd op een landgoed van 10 hectare en belichamen het unieke landschap en de cultuur van Toscane. Door de ideale ligging en het klimaat worden hier enkele van de beste wijnen van Italië geproduceerd. Het familiebedrijf is al jaren succesvol en heeft het tot hun missie gemaakt om alleen de beste druiven te oogsten en te verwerken. De wijnen van Pian Dell'Orino staan bekend om hun aroma's van kersen, bessen en kruiden. Door het gebruik van traditionele landbouwmethoden en moderne technologieën slaagt de wijnmaker er altijd in om nieuwe smaken en aroma's te creëren, variërend van zoete en fruitige rode wijnen tot elegante en complexe witte wijnen. Of je nu kiest voor een Chianti Classico Riserva of een Brunello di Montalcino - alle wijnen vallen op door hun unieke karakter en hoge kwaliteit. Pian Dell'Orino is een wijnmaker die je kunt vertrouwen. Als begeleider van een feestelijke gelegenheid, als cadeau voor wijnliefhebbers of als traktatie voor je eigen smaakpapillen - de wijnen van Pian Dell'Orino zijn altijd een uitstekende keuze.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG wordt geproduceerd door Pian Dell'Orino in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG lekker vond, vind je de andere wijnen van Pian Dell'Orino misschien ook lekker.
Pian Dell'Orino en Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG

Naam Brunello di Montalcino Vigneti del Versante DOCG
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Sangiovese
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Az. Ag. Pian dell' Orino, Loc. Piandellorino 189, 53024 Montalcino / Italy
Wijnmaker Pian Dell'Orino

UVP
€ 305,10
€ 277,50*
1.5l·€ 185,00/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pian Dell'Orino

    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Piandorino Toskana IGT
    € 31,28*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 57,64*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Piandorino Toskana IGT
    € 39,03*
    Pian Dell
    Pian Dell'Orino
    Rosso di Montalcino DOC
    € 72,11*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD