Land
Frankrijk
Burgund
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2021

Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP

Boris Champy, Burgund

Normale prijs: € 43,99

Special Price € 40,06*

0.75l · € 53,41/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende rode wijn uit de prestigieuze Bourgogne.
  • AOP-gecertificeerd voor de hoogste kwaliteitsnormen en authenticiteit.
  • Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 in de aanbieding
  • Geproduceerd door gerenommeerde wijnmakers, bekend om uitstekende wijnen
  • Franse finesse en verfijning in elke fles

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Henri Boillot Boillot Henri Bourgogne Pinot Noir
    Domaine Henri Boillot
    Boillot Henri Bourgogne Pinot Noir
    € 41,00*
    Dominique Derain Saint-Aubin rouge Le Ban AOP
    Dominique Derain
    Saint-Aubin rouge Le Ban AOP
    € 44,20*
    Clos du Moulin aux Moines Pommard
    Clos du Moulin aux Moines
    Pommard
    € 51,44*
    Henri & Gilles Buisson Santenay rouge Croix Sorine AOC
    Henri & Gilles Buisson
    Santenay rouge Croix Sorine AOC
    € 49,37*
    Trapet Alsace Chapelle 1441 rouge
    Trapet Alsace
    Chapelle 1441 rouge
    € 33,86*
Beschreibung

Wijn noot: Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP

Informatie over de wijn Voor deze wijn gebruikte Boris Champy Pinot Noir van het perceel Le Clou in Nantoux. Het perceel ligt op 377 meter boven zeeniveau. De bodem wordt gekenmerkt door witte klei met een hoog percentage kalkmergel. Over het geheel genomen is dit een zeer stenige wijngaard, die Boris zijn Châteauneuf noemt. Boris Champy's wijngaarden werden deels aangeplant in de jaren '80 met een wijnstokkendichtheid van meer dan 10.000 in lyra- en Guyot-training. Hij heeft slechts een klein deel van de druiven ontsteeld, waarvan 70% hele trossen zijn. Maar vanwege het wijnjaar met botryrtis ontsteelde Champy de druiven volledig, behandelde hij de stijlen met zwavel en vormde hij een millefeuille van lagen ontsteelde druiven en koolzaad om de druiven te laten gisten. Hij extraheerde voorzichtig en liet de wijn twaalf maanden rijpen in vaten, maar een 30% deel op nieuw hout. Kleur intens paars Neus Boris Champy's 2021 Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune 'Altitude 377 Le Clou' toont donker met veel kruiden en wat wierook over een fruit van rode kersen, pruimen en wilde aardbeien. Er is ook een beetje grafiet, rots en munt op elegant en discreet gebruikt hout. Smaak In de mond toont Le Clou 377 fijne tannine die het donkere fruit omhult. De zuurgraad is levendig en geeft druk. De wijn heeft een aangename smelt, het derde deel nieuw hout is zeer goed geïntegreerd en zorgt voor diepte. Dit is een wijn met inhoud. (Gevogelte) (Vlees) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt gedateerd 12.06.2023, Copyright Christoph Raffelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP

Een romige rode wijn met aroma's van rood fruit en kruiden. Perfect bij ossenhaas met rode wijnsaus, wildzwijnragout of een kaasplateau.

Boris Champy

Boris Champy de wijnmaker achter Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP

Boris Champy is een wijnmaker uit de Bourgogne die bekend staat om zijn eersteklas wijnen en zijn passie voor wijnbouw. Hij komt uit een familie met een lange traditie in de wijnbouw en heeft de kunst van het wijnmaken van jongs af aan geleerd. Met veel toewijding en geduld heeft hij zijn eigen wijngaarden aangeplant en zo zijn eigen identiteit in het wijnmaken gecreëerd. Boris Champy gebruikt alleen de beste druiven van zijn eigen wijngaarden en produceert wijnen van de hoogste kwaliteit. Daarbij besteedt hij aandacht aan een nauwe samenwerking met de natuur en vertrouwt hij op biodynamische teelt. Zijn wijnen staan bekend om hun elegantie, frisheid en complexiteit en zijn geliefd bij kenners over de hele wereld. Boris Champy is een toegewijde wijnmaker die zijn werk met passie en toewijding doet. Hij zet zich in voor duurzame ontwikkeling in de wijnbouw en wil de tradities en typische smaken van zijn thuisregio behouden. Zijn doel is om wijnen te produceren die de ziel van Bourgondië weerspiegelen en mensen meenemen op een reis door de regio.


Burgund

Burgund het teeltgebied van de Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP

Bourgondië, of Bourgogne zoals het in zijn thuisland wordt genoemd, is een waar juweeltje onder de erkende wijnbouwgebieden ter wereld. Gelegen in de glooiende heuvels en valleien van Oost-Frankrijk, is het een magische plek die wijnen produceert met een ongelooflijke diepte, complexiteit en uniciteit. De belangrijkste gebruikte druivensoorten, Chardonnay en Pinot Noir, zijn misschien wel de bekendste gaven van Bourgondië, maar de diversiteit reikt veel verder dan deze twee soorten. Van frisse Aligotés tot rijke, volle Pinot Gris, Bourgondië biedt wijnen voor elke voorkeur en gelegenheid. Verdeeld in vier belangrijke teeltgebieden - Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise en Mâconnais - put Bourgondië uit een terroir dat divers maar harmonieus is. De kalkhoudende leem van Chablis produceert knisperende, mineraalrijke witte wijnen, terwijl het klei- en kalksteenterroir van de Côte d'Or wijnen van grote finesse en elegantie produceert. De Côte de Nuits in het noorden van de Côte d'Or is wereldberoemd om zijn krachtige, kenmerkende en aromatische rode wijnen gemaakt van pinot noir, terwijl de zuidelijke Côte de Beaune beter bekend staat om zijn uitstekende productie van witte wijnen gemaakt van chardonnay. In de Côte Chalonnaise en Mâconnais zorgt een andere bodemsamenstelling voor eerder lichte, fruitige wijnen die vaak iets minder duur zijn zonder aan kwaliteit in te boeten. Een van de parels van Bourgondië, de beroemde Pouilly-Fuissé, komt uit deze regio. De heerlijke wijnen van Bourgondië zijn een fascinerende weerspiegeling van hun oorsprong. Elke wijngaard, elk perceel, zelfs elke individuele wijnstok produceert wijnen met een eigen karakter en subtiele nuances. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Bourgogne wijnen een reis waard zijn, een reis naar een wereld van exquise smaken en fascinerende tradities.



Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP wordt geproduceerd door Boris Champy in het teeltgebied Burgund in Frankrijk.
Als je Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP lekker vond, vind je de andere wijnen van Boris Champy misschien ook lekker.
Boris Champy en Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP zijn afkomstig van Burgund.

Details

Extra informatie: Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP

Naam Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP
Wijnbouwgebied Burgund
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Pinot Noir/Spätburgunder
Serveertemperatuur 15°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domain Boris Champy, 23 rue de la garde, 21190 Nantoux / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Boris Champy

UVP
€ 43,99
€ 40,06*
0.75l·€ 53,41/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Boris Champy

    Boris Champy Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune rouge, Altitude AOP
    Boris Champy
    Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune rouge, Altitude AOP
    € 32,30*
    Boris Champy Savigny-Les-Beaune rouge, Petit Aigle AOP
    Boris Champy
    Savigny-Les-Beaune rouge, Petit Aigle AOP
    € 36,96*
    Boris Champy Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP
    Boris Champy
    Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Clou 377 AOP
    € 38,52*
    Boris Champy Pommard En Boeuf AOP
    Boris Champy
    Pommard En Boeuf AOP
    € 65,39*
    Boris Champy Beaune 1er Cru Aux Coucherias AOP
    Boris Champy
    Beaune 1er Cru Aux Coucherias AOP
    € 74,19*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD